For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

A hűtőajtók lelke – Minőségi szigetelés az IglooDoors®-tól

2020. szeptember. 28. 13:00 Hűtőtér technológia

Sok szempontból megvizsgáltuk már korábban a hűtőkamrák működését, praktikus kialakítási lehetőségeit, kitértünk a hűtőajtók típusaira is. Ez alkalommal a szigetelés fontosságának részleteibe ássuk bele magunkat. Ahhoz, hogy a hűtőkamrák minden részében a lehető legjobb teljesítményt és minőséget tudjuk ügyfeleinknek szolgáltatni, kiemelten fontosnak találtuk a megfelelő minőségű ajtók választását. Az energiahatékonyság szempontjából olyannyira fontos szerepet tölt be a hűtőkamra ajtó, hogy saját fejlesztésű ajtók tervezése és gyártása mellett döntöttük, melyeket az IglooDoors® márkanév alatt értékesítünk.  A használati tapasztalatok alapján az ajtók rendszeresen gépészeti finomításokon, műszaki újításokon estek át, illetve nagy figyelmet fordítottunk a hűtési folyamathoz elengedhetetlen tömítés és szigetelés részleteire is.

Beszállítónkkal karöltve, folyamatos konzultációink alapján sikerült egy háromszoros élettartamú, prémium minőségű EPDM gumitömítést kifejlesztenünk az IglooDoors® ajtókba, felül múlva az eddig megszokott, átlagos lehetőségeket.  Ez az alapos és minőségi munka igaz a szigetelő technológiára és az anyagminőségre is természetesen.

 Hőszigetelés – miért is kulcsfontosságú a kialakításban?

Az IglooDoors® nyíló- és tolóajtók funkcionalitásukban, paramétereikben eltérőek, személyre szabhatóak, viszont egy dologban mindkét típus egyaránt kiemelkedő, szigetelésük kivételes hatékonyságú.

Ez köszönhető a tökéletes anyagválasztásnak, 40-42 kg/m3 PIR szigetelő maggal beépített egyedi szigetelő lapokról lévén szó, ami teljes mértékben freon és H-freonmentes és pentán habosítási eljárással készülnek. Poliuretán keményhab, mely csaknem 95%-ban zárt cellás elrendezésű.

A hőszigetelő betétek 60-150 mm vastagság között készülnek a tárolási-, hűtési igénytől függően.  A teljes szigetelés a lemezfelületre pedig nyírásstabil tapadással rögzül.

A hűtőkamra hőmérsékleti tartományai határozzák meg legfőképp, hogy milyen szigetelőbetét vastágság a javasolt.

A hűtőkamra nyíló- és tolóajtólapok vastagsága típusok szerint:

Nyílóajtók:

        IDH60 – Pozitív hőmérsékleti tartományban +12 -18 °C között – 60 mm

        IDH80 – Pozitív hőmérsékleti tartományban 0 – 10 °C között – 80 mm

        IDH100 – Negatív hőmérsékleti tartományban  -18  –  -22 °C között – 100 mm

        IDH150 – Fagyasztó és sokkoló berendezések hőmérsékleti tartományában -25 – -40 °C között – 150 mm

Tolóajtók:

        IDS60 – Pozitív hőmérsékleti tartományban +12 -18 °C között – 60 mm

        IDS80 – Pozitív hőmérsékleti tartományban 0 – 10 °C között – 80 mm

        IDS100 – Negatív hőmérsékleti tartományban  -18  –  -22 °C között – 100 mm

        IDS150 – Fagyasztó és sokkoló berendezések hőmérsékleti tartományában -25 – -40 °C között – 150 mm

A felsoroltak alapján egyértelműen látható, hogy minél alacsonyabb hőmérséklet tartományú kamrát szeretnénk kivitelezni, az ajtó szigetelését is annál vastagabbra kell tervezni, a lehető legjobb hőtartás eléréshez.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy energiatakarékossági megfontolásból, érdemes minél vastagabb ajtólapot választani. Kizárólag a típusonkénti megfelelő méretet ajánljuk, mert a súly a lapvastagsággal együtt egyenesen arányosan növekszik, így a nagyobb súly nagyobb terheléssel jár, ami károsodást is jelenthet a mozgató szerkezetre nézve.

A hűtőkamrák ideális hőmérséklet megtartásához fontos a megfelelő szigetelő közeg kialakítása, mely során fontos figyelembe venni az adott célnak megfelelően a szakértők által megadott méreteket, így hosszú távon jelentős összegeket spórolhatunk a fenntartási költségeken.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Újrahasznosított jégkunyhóval áll rajthoz a Hűtőépítő

2024. június. 14. 15:12 Vállalati hírek

Hatalmas, korábban még sohasem látott kihívással néz szembe csapatunk a nem-motoros járművek versenyének csúcsát jelentő Red Bull Ládaderbin, ahol egy újrahasznosított alapanyagból készült jégkunyhóval állunk rajthoz. Mindig is szerettük a kihívásokat, az egyedi megoldásokat, az olyan feladatokat, amikhez kell egy …

Teljes cikk

Az IglooDoors® hűtőajtók megfelelősége

2024. május. 09. 10:21 Hűtőtér technológia

A hűtőkamra ajtók alapvető elemei minden olyan létesítménynek, ahol a hőmérséklet-szabályozás kulcsfontosságú, mint például az élelmiszer-tárolás vagy a gyógyszeripar. Ezeknek az ajtóknak a megfelelés a releváns szabványoknak és a megfelelőségi dokumentáció, valamint teljesítmény nyilatkozatok birtoklása, amelyeket egy akkreditált építésügyi intézet …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez