For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

A hűtőajtók lelke – Minőségi szigetelés az IglooDoors-tól

2020. szeptember. 28. 13:00 Hűtőtér technológia

Sok szempontból megvizsgáltuk már korábban a hűtőkamrák működését, praktikus kialakítási lehetőségeit, kitértünk a hűtőajtók típusaira is. Ez alkalommal a szigetelés fontosságának részleteibe ássuk bele magunkat. Ahhoz, hogy a hűtőkamrák minden részében a lehető legjobb teljesítményt és minőséget tudjuk ügyfeleinknek szolgáltatni, kiemelten fontosnak találtuk a megfelelő minőségű ajtók választását. Az energiahatékonyság szempontjából olyannyira fontos szerepet tölt be a hűtőkamra ajtó, hogy saját fejlesztésű ajtók tervezése és gyártása mellett döntöttük, melyeket az Igloodoors márkanév alatt értékesítünk.  A használati tapasztalatok alapján az ajtók rendszeresen gépészeti finomításokon, műszaki újításokon estek át, illetve nagy figyelmet fordítottunk a hűtési folyamathoz elengedhetetlen tömítés és szigetelés részleteire is.

Beszállítónkkal karöltve, folyamatos konzultációink alapján sikerült egy háromszoros élettartamú, prémium minőségű EPDM gumitömítést kifejlesztenünk az Igloodoors ajtókba, felül múlva az eddig megszokott, átlagos lehetőségeket.  Ez az alapos és minőségi munka igaz a szigetelő technológiára és az anyagminőségre is természetesen.

 Hőszigetelés – miért is kulcsfontosságú a kialakításban?

Az IglooDoors nyíló- és tolóajtók funkcionalitásukban, paramétereikben eltérőek, személyre szabhatóak, viszont egy dologban mindkét típus egyaránt kiemelkedő, szigetelésük kivételes hatékonyságú.

Ez köszönhető a tökéletes anyagválasztásnak, 40-42 kg/m3 PIR szigetelő maggal beépített egyedi szigetelő lapokról lévén szó, ami teljes mértékben freon és H-freonmentes és pentán habosítási eljárással készülnek. Poliuretán keményhab, mely csaknem 95%-ban zárt cellás elrendezésű.

A hőszigetelő betétek 60-150 mm vastagság között készülnek a tárolási-, hűtési igénytől függően.  A teljes szigetelés a lemezfelületre pedig nyírásstabil tapadással rögzül.

A hűtőkamra hőmérsékleti tartományai határozzák meg legfőképp, hogy milyen szigetelőbetét vastágság a javasolt.

A hűtőkamra nyíló- és tolóajtólapok vastagsága típusok szerint:

Nyílóajtók:

        IDH60 – Pozitív hőmérsékleti tartományban +12 -18 °C között – 60 mm

        IDH80 – Pozitív hőmérsékleti tartományban 0 – 10 °C között – 80 mm

        IDH100 – Negatív hőmérsékleti tartományban  -18  –  -22 °C között – 100 mm

        IDH150 – Fagyasztó és sokkoló berendezések hőmérsékleti tartományában -25 – -40 °C között – 150 mm

Tolóajtók:

        IDS60 – Pozitív hőmérsékleti tartományban +12 -18 °C között – 60 mm

        IDS80 – Pozitív hőmérsékleti tartományban 0 – 10 °C között – 80 mm

        IDS100 – Negatív hőmérsékleti tartományban  -18  –  -22 °C között – 100 mm

        IDS150 – Fagyasztó és sokkoló berendezések hőmérsékleti tartományában -25 – -40 °C között – 150 mm

A felsoroltak alapján egyértelműen látható, hogy minél alacsonyabb hőmérséklet tartományú kamrát szeretnénk kivitelezni, az ajtó szigetelését is annál vastagabbra kell tervezni, a lehető legjobb hőtartás eléréshez.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy energiatakarékossági megfontolásból, érdemes minél vastagabb ajtólapot választani. Kizárólag a típusonkénti megfelelő méretet ajánljuk, mert a súly a lapvastagsággal együtt egyenesen arányosan növekszik, így a nagyobb súly nagyobb terheléssel jár, ami károsodást is jelenthet a mozgató szerkezetre nézve.

A hűtőkamrák ideális hőmérséklet megtartásához fontos a megfelelő szigetelő közeg kialakítása, mely során fontos figyelembe venni az adott célnak megfelelően a szakértők által megadott méreteket, így hosszú távon jelentős összegeket spórolhatunk a fenntartási költségeken.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

2023-ban elnyertük a Heves Vármegye Innovatőre címet

2024. január. 23. 13:07 Hűtőtér technológia

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján rangos elismerést vehettünk át, mellyel a kamara a folyamatos fejlesztési- és innovációs tevékenységünket ismerte el.   A fejlesztéseket mindig előtérbe helyezzük A 2023. évben a Hűtőépítő Kft-t választották Heves Vármegye Innovatőre címre …

Teljes cikk

2024-es Hűtőkamra trendek az ÉLIP pályázat fókuszában

2024. január. 16. 12:07 Hűtőtér technológia

A 2024-es év jelentős változásokat hozott a hűtőkamra trendekben, különös tekintettel az Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Program (ÉLIP) pályázatára. Az ÉLIP célja az élelmiszeripari beszállítók versenyképességének növelése a hűtéstechnológiai fejlesztések támogatásával. A pályázat keretében nyújtott támogatások új lehetőségeket teremtenek a szektor szereplői …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez