For international markets we are offering the following two product ranges

IglooDoors hűtőkamra ajtók

Az IglooDoors ajtók a Hűtőépítő magas minőségű hűtőkamra ajtó termékcsaládja. Minőségük folyamatos fejlesztés eredménye, ami az utóbbi évtizedben elkészített több, mint kétezer hűtőkamra kivitelezési és felhasználói tapasztalatából merítve született meg.

A megfelelő gépészeti kivitelezés mellett egy jól funkcionáló hűtőkamra legfontosabb része a feladatra tervezett hűtőkamra ajtó, tökéletes tömítéssel és szigeteléssel. A legmegfelelőbb hűtőkamra ajtó beépítésével egyrészt energiát takarítunk meg, másrészt a hibamentes működés feltételeit teremtjük meg.

 • Folyamatos fejlesztés vásárlói visszajelzések alapján
 • A gyártási rendszerünk teljesen kompatibilis az ISO9001:2009 szabvánnyal
 • CE jelölésű termékek, megfelelve az Európai Közösségi termék irányelveknek.
 • Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. által elfogadott
 • HACCP élelmiszeripari megfelelőség

Hűtőkamra ajtó jellemzők

Nagy teherbírású ömlesztett hűtőkamra ajtólap

Masszív ajtólap

A hűtőkamra ajtók fő feladata a megfelelő szigetelés ellátása, a könnyű és egyenletes hozzáférhetőség biztosítása mellett. Az IglooDoors ajtók teljes összhangban, tökéletesen teljesítik ezeket a követelményeket. A hűtőkamra ajtókat masszív, robosztus ajtólapokkal gyártjuk, melyek a fokozott hőszigetelés mellett optimális ellenállósággal bírnak. A teljes védelem érdekében eloxált alumínium élekkel erősítjük meg az ajtólapokat. Hűtőkamra ajtóink kiállják az extrém fizikai igénybevétel próbáját, ugyanakkor könnyedén nyithatóak és zárhatóak.

Igloodoors ajtók a Hűtőépítő magas minőségű hűtőkamra ajtó termékcsaládja

Foodsafe kivitel

Az IglooDoors hűtőkamra ajtók megfelelnek a legmagasabb fokú élelmiszeripari- és higiéniai elvárásoknak. Az ajtók felületét, éleit és alkatrészeit úgy terveztük meg, hogy a szennyeződések a lehető legkönnyebben eltávolíthatóak legyenek. Az IglooDoors Foodsafe ajtókat alaposan és hosszú távon teszteltük élelmiszeripari és konyhaüzemi környezetben, így bátran ajánljuk olyan felhasználásra, ahol a higiénia a legfontosabb szempontok egyike!

Nagy teherbírású zsanér

Nagy teherbírású zsanér

Az IglooDoors hűtőkamra ajtókat különösen megbízható kompozit zsanérokkal szereljük. A tökéletes illeszkedésért a zsanérok három irányban állíthatóak. Minden IglooDoors hűtőkamra ajtón használt zsanér kiemelő pályás kivitelben készül, azaz az ajtó nyitásakor a zsanér megemeli az ajtólapot, így elkerülve, hogy az ajtólap alsó tömítőgumija végigsöpörje a hűtőkamra előtti talajt.

Az Igloodoors hűtőkamra ajtókat nagyon könnyű beépíteni

Könnyű szerelhetőség

A cégünk jelentős hűtőkamra építési tapasztalatának köszönhetően pontosan tudjuk, hogy egy hűtőkamra ajtót hogyan a legkönnyebb beépíteni. A nyílóajtókat mindig a tokszerkezetre szerelve szállítjuk, így a beépítés rendkívül rövid időt vesz igénybe, mellyel a kivitelezés gyorsabbá válik. Az ajtóinkat a könnyű felszerelhetőség figyelembe vételével fejlesztettük ki. Az IglooDoors hűtőkamra ajtók telepítéséhez nem lesz szüksége szakértőre.

Több mint 10 standard méretű hűtőkamra ajtó mellett egyedi méretet is biztosítunk.

Egyedi méretek

A Hűtőépítő több mint 10 standard méretet kínál mindegyik IglooDoors hűtőkamra ajtó modellből. Azonban ha mégis egyedi méretre van szükséges, örömmel állunk rendelkezésére. Sőt, ugyanazt a szállítási határidőt ajánljuk, mint a standard méreteknél. Bátran keressen meg minket egyedi kérésével, és mi örömmel támogatjuk a kérését.

Prémium minőségű EPDM tömítéseket használunk a hűtőkamra ajtóinkhoz

Prémium minőségű EPDM tömítések

Cégünk büszkén használja a legjobb minőségű gumi tömítéseket a termékeiben. Nem elégszünk meg az átlagos megoldásokkal, így azt tűztük ki célul, hogy megtriplázzuk az átlagos gumitömítés élettartamát. Az európai beszállítónkkal folytatott folyamatos konzultációk eredményeképpen sikerült kifejlesztenünk a legjobb EPDM minőséget az IglooDoors hűtőkamra ajtókban használt gumitömítésekhez.

Az Igloodoors hűtőkamra ajtók tervezésekor a tartósság és az élettartam a legfőbb

Mindennapi használatra tervezett

Termékeink tervezésekor az élettartam és tartósság a legfőbb célkitűzéseink között van. Az ÉMI tesztjei alapján az IglooDoors ajtók élettartama 50 000 ciklus felett van. A hűtőkamra ajtókat napi szinten éri extrém terhelés, mind a hőmérséklet különbségből, mind a gyakori nyitás- zárásból adódóan. Azért, hogy mindezt kiállják, az IglooDoors ajtóink komplex mechanikus ellenállást biztosítanak 800 Newton vertikális terhelés mellett is.

Nem minden hűtőkamra egyforma. Az általunk készített hűtőkamra ajtók mégis mindenhová beépíthetőek.

Bármely falszerkezetbe beépíthető

Tudjuk, hogy nem minden hűtőkamra egyforma, így ajtóinkat úgy terveztük, hogy mindenféle falszerkezetbe beilleszthetőek legyenek. Legyen az szendvicspanel, épített fal, gipszkarton fal vagy egyéb falszerkezet, az IglooDoors hűtőkamra ajtók könnyedén beépíthetőek bármely szerkezetbe. Ajtóink beépíthetőek akár 40 mm vastagságú, akár 1 m vastagságú falszerkezetbe is.

Teljeskörű biztonság. A hűtőkamra ajtók úgy lettek tervezve, hogy belülről bármikor nyithatók legyenek.

Teljeskörű biztonság

A biztonság fontos számunkra! Az összes IglooDoors hűtőkamra ajtót úgy terveztük, hogy azok még zárt állapotukban is nyithatóak legyenek a belső oldalról. Így nem fordulhat elő, hogy valaki a hűtött térben bajba kerül.

Prémium szigetelés: legmagasabb minőségű anyagokat használjuk fel a hűtőkamra ajtók építése során.

Prémium szigetelés

A Hűtőépítő a legmagasabb minőségű anyagokat használja, így a legjobb hőszigetelő képességet érheti el az IglooDoors  hűtőkamra ajtók használatával. A szigetelés kulcsfontosságú a hűtőkamrák esetében. A beépített 42 kg/m3 PIR szigetelő maggal a tökéletes anyagot választottuk a szigetelés feladatra.

Standard bevonatunk ellenállóvá teszi a hűtőkamra ajtókat a mindennapi igénybevételekkel szemben.

Standard bevonat

A horganyzott acél panelek RAL9002 porszórt bevonattal vannak ellátva, melynek vastagsága 25 micron. A bevonat ellenállóvá teszi az ajtókat a mindennapi igénybevétellel szemben, továbbá biztosítja a könnyű és gyors tisztíthatóságot is. Szállítás előtt védőfólia kerül a hűtőkamra ajtókra, így elkerüljük a sérülést a szállítás során.

Mélyhűtő és fagyasztó ajtóinkat önszabályozó ajtólap fűtéssel szereljük fel.

Önszabályozó fűtés

Mélyhűtő és fagyasztó ajtóinkat önszabályozó ajtólap fűtéssel szereljük fel. A hűtőkamrák esetén jelentős a külső-belső hőmérséklet különbség, így a hűtőkamra ajtók esetében fontos, hogy elkerüljük a kifagyást és a kondenzációt. Az IglooDoors ajtókban önszabályozó 40W/m teljesítményű fűtőkábeleket alkalmazunk, ezek olyan energiatakarékos megoldást képviselnek, amellyel akár 100 Eur is megtakarítható éves szinten a hagyományos fűtőkábelekkel szerelt ajtókhoz képest.

 

Hűtőkamra nyílóajtók

A hűtőkamra nyílóajtóink megerősített kiemelő rendszerű zsanérral vannak felszerelve, ami könnyedén beállítható, 3 irányban. A szabványos ajtófelület horganyzott, porszórt RAL9002-es sarkvidéki fehér ipari festéssel. Az IDH60 és IDH80 ajtók elérhetőek dupla szárnyas kivitelben is.

További képek

 

IDH60

Pozitív hőmérsékleti tartományhoz javasolt
+12 / +18 °C

A bevezető modellünk, az IDH60 tökéletes választás egy alapvető hűvös kamrai környezethez. Abban az esetben javasoljuk, ha termékeit hűvös környezetben szükséges tárolni. A 60mm-es vastagságával ez a jól megtervezett hűtőtéri nyílóajtó a megfelelő választás bármely frissen tartó kamrához, hogy a hőmérsékletet 12 és 18 fok között energia takarékosan szabályozható legyen.

Ajtólap vastagság: 60 mm

Ajtólap szerkezet: egyszárnyú alumínium élekkel.


IDH60 Műszaki rajz

IDH80

Pozitív hőmérsékleti tartományhoz javasolt
0 / +10 °C

Az IDH80 az az ajtó, melyet hűtőipari felhasználásra ajánlunk. A 80 mm-es vastagságú ajtólap biztosítja a hűtőkamra 0 és 10 fok közötti energia hatékony hőszigetelését. Az IDH80 típust olyan alapvető hűtőkamrákhoz javasoljuk használni, melyek pozitív hőmérsékleti tartományban üzemelnek.

Ajtólap vastagság: 80 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú ajtólap alumínium élekkel.IDH80 Műszaki rajz

IDH100

Negatív hőmérsékleti tartományhoz javasolt
-18 / -22 °C

A fagyasztó és mélyhűtő ajtók fokozott teljesítményt igényelnek. Erre a kihívásra terveztük az IDH100 típusú ajtónkat a 100 mm vastagságú hőszigetelésével és ajtólap fűtésével. Ezt az ajtót negatív hőmérsékleti tartományban üzemelő mélyhűtőkhöz javasoljuk, a -18 és -22 fok közötti tartományban. Az ajtólap önszabályozó fűtéssel rendelkezik, mely a kifagyás ellen nyújt védelmet energia takarékos módon.

Ajtólap vastagság: 100 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú ajtólap alumínium élekkel, és önszabályozó fűtőkábellel.IDH100 Műszaki rajz

IDH150

Fagyasztó és sokkoló berendezések hőmérsékleti tartományához javasolt
-25 / -40 °C

A fagyasztó és sokkoló ajtóknak extra ellenállással kell rendelkezniük a rendkívül alacsony hőmérséklettel szemben. Az IDH150 egy masszív ajtó, melyet IQF, sokkoló és gyorslehűtő funkciók megfelelő nyílás zárási feladataira terveztünk. A 150 mm vastagságú ajtólap segítségével az extrém hideg belső környezet hőszigetelési feladatai -25 és -40 fok között hatékonyan láthatóak el.

Ajtólap vastagság: 150 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú ajtólap alumínium élekkel, önszabályozó fűtőkábellel, fűtött ajtó kerettel és biztonsági fűtő sávokkal.


IDH150 Műszaki rajz

Választható méretek

Az egyszárnyú hűtőtéri nyílóajtók maximális gyártható nyílásszélessége 1200 mm, a maximális nyílásmagassága 3000 mm. A legkisebb gyártható méret 500*500 mm nyílású. Ezen tartományon belül tetszőleges méretek gyártását vállaljuk.

Általános méretek

 • 800x1900
 • 900x2100
 • 900x2500
 • 1000x2100
 • 1000x2500
 • 1100x2100
 • 1200x2300
 • 1200x2500

 

Hűtőkamra tolóajtók

AZ IDS szériájú hűtőkamra tolóajtóink alumínium sínrendszerrel rendelkeznek, az ajtólap mozgatását nagy méretű golyóscsapággyal rendelkező kompozit görgőkkel terveztük meg. A tolóajtók nyitását szolgáló szerkezet 1300 mm nyílásméretű ajtólapokig fix kompozit kivitel, míg a szélesebb és nagyobb ajtónyílás méretek esetén rozsdamentes acél kiemelő karos nyitószerkezetet szerelünk a tolóajtó lapokra. A standard ajtólap felület RAL9002 színű porszórt színben érhető el. Opcionálisan rozsdamentes acél kivitelt is tudunk ajánlani.

További képek

 

IDS60

Pozitív hőmérsékleti tartományra javasolt
(+12 / +18 C)

A bevezető modellünk, az IDS60 tökéletes választás a hűvös kamrai környezethez, +12 és +18 fok közötti hőmérséklet tartomány esetén. Tolóajtók használatát elsősorban akkor javasoljuk, ha nagy méretű anyagok mozgatása történik a hűtő térben.

Ajtólap vastagság: 60 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú tolóajtó alumínium élekkel.

Tolóajtó sínszerkezet: Megerősített alumínium sínrendszer

Görgők: Golyós csapágyas, megerősített, nagy átmérőjű kompozit görgőkkel.

Ajtó nyitók: Fix kompozit nyitó 1300 mm ajtónyílásig, 1300mm ajtónyílás felett rozsdamentes acél kiemelő karos nyitószerkezetet

Standard ajtólap felület: RAL9002 porszórt, tüzihorganyzott acéllemez


IDS60 Műszaki rajz

IDS80

Pozitív hőmérsékleti tartományra javasolt
(0 / +10 C)

Az IDS80 tolóajtók 80 mm-es vastagságú ajtólapja biztosítja a hűtőkamra 0 és 10 fok közötti energia hatékony hőszigetelését. A tolóajtó gyors és egyszerű hozzáférhetőséget biztosít a hűtött árukhoz. Az IDS80 típust olyan hűtőkamrákhoz javasoljuk használni, melyek pozitív hőmérsékleti tartományban üzemelnek.

Ajtólap vastagság: 80 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú ajtólap alumínium élekkel.

Tolóajtó sínszerkezet: Megerősített alumínium sínrendszer

Görgők: Golyós csapágyas, megerősített, nagy átmérőjű kompozit görgőkkel.

Ajtó nyitók: Fix kompozit nyitó 1300 mm ajtónyílásig, 1300mm ajtónyílás felett rozsdamentes acél kiemelő karos nyitószerkezetet

Standard ajtólap felület: RAL9002 porszórt, tüzihorganyzott acéllemez


IDS80 Műszaki rajz

IDS100

Negatív hőmérsékleti tartományhoz javasolt
(- 18 / -22 C)

A mélyhűtő ajtók fokozott hőszigeteléssel rendelkeznek. Az IDS100-as tolóajtóinkat negatív hőmérsékleti tartományban üzemelő mélyhűtőkhöz javasoljuk, a -18 és -22 fok közötti tartományban.

A 100mm-es ajtólap vastagságával az IDS100 tolóajtó garantálja a kiváló hőszigetelést és könnyű hozzáférhetőséget biztosít a mélyhűtőben tárolt termékekhez.

Ajtólap vastagság: 100 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú ajtólap alumínium élekkel, és önszabályozó fűtőkábellel.

Tolóajtó sínszerkezet: Megerősített alumínium sínrendszer

Görgők: Golyós csapágyas, megerősített, nagy átmérőjű kompozit görgőkkel.

Ajtó nyitók: Fix kompozit nyitó 1300 mm ajtónyílásig, 1300mm ajtónyílás felett rozsdamentes acél kiemelő karos nyitószerkezetet

Standard ajtólap felület: RAL9002 porszórt, tüzihorganyzott acéllemezIDS100 Műszaki rajz

IDS150

Fagyasztó és sokkoló berendezések hőmérsékleti tartományához javasolt
(- 25 / -40 C)

A fagyasztó és sokkoló ajtóknak extra ellenállással kell rendelkezniük a rendkívül alacsony hőmérséklettel szemben. Az IDS150 egy masszív ajtó, melyet IQF, sokkoló és gyorslehűtő funkciók megfelelő nyílás zárási feladataira terveztünk. A 150 mm vastagságú ajtólap segítségével az extrém hideg belső környezet hőszigetelési feladatai -25 és -40 fok között hatékonyan láthatóak el.

Ajtólap vastagság: 150 mm

Ajtólap szerkezet: Egyszárnyú ajtólap alumínium élekkel önszabályozó fűtőkábellel, fűtött ajtó kerettel és biztonsági fűtő sávokkal.

Tolóajtó sínszerkezet: Megerősített alumínium sínrendszer

Görgők: Golyós csapágyas, megerősített, nagy átmérőjű kompozit görgőkkel.

Ajtó nyitók: Fix kompozit nyitó 1300 mm ajtónyílásig, 1300mm ajtónyílás felett rozsdamentes acél kiemelő karos nyitószerkezetet

Standard ajtólap felület: RAL9002 porszórt, tüzihorganyzott acéllemez


IDS150 Műszaki rajz

Választható méretek

Az egyszárnyú hűtőtéri tolóajtók maximális gyártható nyílásszélessége 2900 mm, a maximális nyílásmagassága 3500 mm. A legkisebb gyártható méret 900*1800 mm nyílású. Ezen tartományon belül tetszőleges méretek gyártását vállaljuk.

Általános méretek

 • 900x1900
 • 900x2100
 • 1300x2100
 • 1500x2300
 • 1900x2300
 • 2000x2500

Opciók

 • Természetes fabevonat a Formica® által
 • Húspályás verzió
 • Automatikus motoros működtetés
 • Beépített ablak
 • Rozsdamentes acél felület
 • Küszöb

 

Letöltések

Kapcsolódó cikkeink

További hírek

Kapcsolatfelvétel

Ha szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban kérdése merül fel, vagy szakértő tanácsra van szüksége, kérjük, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén.

Kérje ingyenes
árajánlatunkat!

Hétfőtől péntekig, 8:00 és 16:00 között várjuk hívását a következő telefonszámon:
+36 37 / 737-500

E-mailben minden napszakban elér minket a info@hutoepito.hu címen, de online árajánlat kérésére is van lehetőség.

Árajánlatot kérek