For international markets we are offering the following two product ranges

KleanLabs tisztaterek

Professzionális megoldásokat kínálunk és támogatást nyújtunk ügyfeleink részére az ipari tisztaterek létesítésében a tervezéstől a kivitelezésig, legyen szó egészségügyi, gyógyszeripari, mikroelektronikai vagy vegyipari tisztaterekről. A KleanLabs tisztaterek olyan telepített és komplex tisztatéri rendszerek, melyek kiválóan teljesítik az ISO-14644 szabvány vagy a GMP előírásainak megfelelő tisztatéri környezet előírásait. Cégünk azért fejlesztette ki a KleanLabs technológiát, hogy költséghatékony módon tudjuk megvalósítani a szigorú szabványok által szabályozott tisztaterek létesítését.

A KleanLabs tisztaterek rövid jellemzése

 • Gyors és rugalmas kivitelezési technológia
 • Az előre gyártott rendszerekhez képest költséghatékonyabb megoldás
 • A komplett KleanLabs szerkezet ISO14644 szabvány és GMP előírások szerint kvalifikálható rendszert képez
 • Tisztatérben alkalmazott nyomásviszonyokhoz kialakított légzáró kivitelű szerkezet
 • A falszerkezetbe rejtett kábel elvezetések pozíciója tetszőleges lehet, még a helyszínen is van lehetőség utólagos módosításra!
 • A falszerkezet tetszőleges helyeken kivágható, perforálható
 • Gép / berendezés beszállításhoz elbontható mobil falszakasz kivitelezése lehetséges!
 • A lámpák, anemosztátok, mennyezeti technika tetszőleges elrendezésű lehet
 • Járható mennyezet és kazettás álmennyezet is kialakítható
 • Minimalizált a nútok és falszerkezet csatlakozási pontok száma
 • Alapesetben is komoly hőszigetelő képesség

Nézze meg videónkban, hogyan működnek a gyakorlatban a KleanLabs tisztaterek

Általános információ

A tisztaterek, tisztaszobák olyan helységek, ahol a levegő szilárdanyag tartalma, annak hőmérséklete és páratartalma, a csírák száma, a környezethez viszonyított nyomás szigorú követelmények szerint szabályozva vannak. A tisztatér technikát különböző iparágak használják, ahol jellemzően a nagy tisztasági fokozat nélkülözhetetlen a termékek gyártása folyamán:
 • Finommechanika (műszeripar, óragyártás, repülőgép ipar)
 • Számítógép hardware gyártás
 • Mikroelektronika (félvezető gyártás, integrált áramköri gyártás)
 • Mikrobiológia
 • Gyógyszergyártás
 • Élelmiszer és tápszer gyártás
 • Sebészet
 • Műanyagipar

Tudjon meg többet a tisztatéri szabványokról

 

tisztaterek_a_falazatokrol

A falazatokról

A KleanLabs tisztatéri oldalfalak és mennyezetek kivitelezése PIR, vagy ásványgyapot töltetű sík falpanel rendszer elemekkel történik, a felhasználás előírásainak és a terek tűzveszélyességi osztályba sorolásának függvényében. Az általánosan használt falpanel vastagság 100 mm. Igény esetén más falvastagságokkal is tudjuk szállítani a kért tereket.

Bővebben...

A falazatok sík felületet képeznek, melyek porszórt bevonata ellenáll a fertőtlenítő és takarítószerek oldatainak. Az oldalfalakba kerülő technológiák elvezetése a falpanel elemeken belül történik, így a rejtett kialakításnak és sík felületeknek köszönhetően a szerkezetek könnyen takaríthatóak. A komplett szerkezet ISO14644 és GMP szerint kvalifikálható és a szabványokban leírtakat maradéktalanul teljesíti.

Jelentősen javítja a tér professzionális alkalmazástechnológiai megjelenését, hogy az általunk kivitelezett KleanLabs tisztatéri mennyezeteknél a fugák és a panelösszetételek száma minimalizálva van a kazettás álmennyezeti rendszerekkel szemben! A falpanel összetételeket minden esetben tisztatéri minőségű tömítőanyaggal síkban tömítjük.

tisztaterek_a_sarkokrol

A sarkokról

A KleanLabs tisztaterek belső sarokpontjainak kialakítását antisztatikus íves ALU profilokkal kivitelezzük. Az íves sarokprofilok használata lehetővé teszi a rejtett rögzítések kialakítását, ugyanakkor csökkenti az esetleges szennyeződések, lebegő részecskék lerakódásának a veszélyét. A takarítás szempontjából is jelentős szerepe van az íves sarok kiképzésnek, hiszen a sarok kialakításoknak köszönhetően a tisztaterek takarítása és karbantartása egyszerű feladattá válik!

tisztaterek_a_csatlakozasokrol

A csatlakozásokról

Az általunk kivitelezett KleanLabs tiszatéri falszerkezetben minden oldalfali technológia számára az oldalfal anyagába rejtett védőcsövezést építünk be, ezzel biztosítjuk, hogy a tisztatérben ne jelenjenek meg látható elektromos vagy egyéb technológiai leállások. A falkiállások pozíciója, mérete tetszőleges lehet, így más szakiparok száméra is megadjuk a maximális rugalmasság lehetőségét!

tisztaterek_a_nyilaszarokrol

A nyílászárókról

A KleanLabs tisztatereket minősített KleanLabs TT tisztatéri nyílóajtókkal, vagy KleanLabs TT-S tisztatéri tolóajtókkal szállítjuk. A tisztatéri ajtók alumínium profilos kivitelben készülnek, 60 mm ajtólap vastagsággal. Az emelt szintű légzárásnak köszönhetően a tisztatereink a KleanLabs ajtók segítségével válnak teljessé!

Tudjon meg többet a KleanLabs tisztatéri ajtók kialakításáról és tulajdonságairól!

tisztaterek_az_alszivo_legcsatornakrol

Az elszívó légcsatornákról

Hatékony megoldást kínálunk a légtechnikai elemekhez illeszkedő és esztétikus megjelenésű elszívó légcsatornák szendvicspaneles kivitelezésére. Az egyedileg kialakított PUR, ásványgyapot, vagy extrudált polisztirol töltetű hőszigetelt légcsatornák a panelfalazat szerves részét képezik, segítségükkel esztétikusan megoldható az alsó elszívók légcsatornázása, akár a tisztatéri helyiségen belül.

kleanlabs_tisztaterek_a_gepeszeti_berendezesekrol

A gépészeti berendezésekről

A gépészeti tervek alapján vállaljuk a tisztaterek gépészeti elemeinek szállítását és beépítését. Olyan neves gyártók termékeivel dolgozunk akik világszerte ismertek a minőségi berendezéseikről. Amennyiben cégünk végzi a tisztatér komplex gépészeti kivitelezését is, úgy a megrendelőnek a kész munkát ún. As-Built validációval adjuk át, mely akkreditált külső intézet által kerül kiadásra és hitelesen bizonyítja azt, hogy a felépített és beüzemelt tisztatér megfelel a felállított követelményeknek, és adott ISO kategória besorolásnak.

 

Tisztatéri rendszer részlet rajzok

Építész- és gépész tervezők számára létrehoztunk csatlakozási pont rajzokat, mely segítségével a tisztaterek tervezése könnyű feladattá válik! Így nem szükséges külön elemenként tervezni a tisztatéri falszerkezet kiosztását! A KleanLabs technológia lehetővé teszi azt, hogy a tervező szakember a kivitelezőre bízza a falszerkezeti összetételek kiosztását, mivel a beépülő falpanel elemek a helyszínen kerülnek kialakításra. Kérje kollégáinktól a műszaki dokumentációkat!

Referenciaképek

További képek

Kapcsolódó cikkeink

További hírek

Kapcsolatfelvétel

Ha szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban kérdése merül fel, vagy szakértő tanácsra van szüksége, kérjük, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén.

Kérje ingyenes
árajánlatunkat!

Hétfőtől péntekig, 8:00 és 16:00 között várjuk hívását a következő telefonszámon:
+36 37 / 737-500

E-mailben minden napszakban elér minket a info@hutoepito.hu címen, de online árajánlat kérésére is van lehetőség.

Árajánlatot kérek