For international markets we are offering the following two product ranges

KleanLabs tisztaterek

Professzionális megoldásokat kínálunk és támogatást nyújtunk ügyfeleink részére az ipari tisztaterek létesítésében a tervezéstől a kivitelezésig, legyen szó egészségügyi, gyógyszeripari, mikroelektronikai vagy vegyipari tisztaterekről. A KleanLabs tisztaterek olyan telepített és komplex tisztatéri rendszerek, melyek kiválóan teljesítik az ISO-14644 szabvány vagy a GMP előírásainak megfelelő tisztatéri környezet előírásait. Cégünk azért fejlesztette ki a KleanLabs technológiát, hogy költséghatékony módon tudjuk megvalósítani a szigorú szabványok által szabályozott tisztaterek létesítését.

A KleanLabs tisztaterek rövid jellemzése

 • Gyors és rugalmas kivitelezési technológia
 • Az előre gyártott rendszerekhez képest költséghatékonyabb megoldás
 • A komplett KleanLabs szerkezet ISO14644 szabvány és GMP előírások szerint kvalifikálható rendszert képez
 • Tisztatérben alkalmazott nyomásviszonyokhoz kialakított légzáró kivitelű szerkezet
 • A falszerkezetbe rejtett kábel elvezetések pozíciója tetszőleges lehet, még a helyszínen is van lehetőség utólagos módosításra!
 • A falszerkezet tetszőleges helyeken kivágható, perforálható
 • Gép / berendezés beszállításhoz elbontható mobil falszakasz kivitelezése lehetséges!
 • A lámpák, anemosztátok, mennyezeti technika tetszőleges elrendezésű lehet
 • Járható mennyezet és kazettás álmennyezet is kialakítható
 • Minimalizált a nútok és falszerkezet csatlakozási pontok száma
 • Alapesetben is komoly hőszigetelő képesség

Nézze meg videónkban, hogyan működnek a gyakorlatban a KleanLabs tisztaterek

Általános információ

A tisztaterek, tisztaszobák olyan helységek, ahol a levegő szilárdanyag tartalma, annak hőmérséklete és páratartalma, a csírák száma, a környezethez viszonyított nyomás szigorú követelmények szerint szabályozva vannak. A tisztatér technikát különböző iparágak használják, ahol jellemzően a nagy tisztasági fokozat nélkülözhetetlen a termékek gyártása folyamán:
 • Finommechanika (műszeripar, óragyártás, repülőgép ipar)
 • Számítógép hardware gyártás
 • Mikroelektronika (félvezető gyártás, integrált áramköri gyártás)
 • Mikrobiológia
 • Gyógyszergyártás
 • Élelmiszer és tápszer gyártás
 • Sebészet
 • Műanyagipar

Tudjon meg többet a tisztatéri szabványokról

 

Tisztaterek a falazatokról

A falazatokról

A KleanLabs tisztatéri oldalfalak és mennyezetek kivitelezése PIR, vagy ásványgyapot töltetű sík falpanel rendszer elemekkel történik, a felhasználás előírásainak és a terek tűzveszélyességi osztályba sorolásának függvényében. Az általánosan használt falpanel vastagság 100 mm. Igény esetén más falvastagságokkal is tudjuk szállítani a kért tereket.

Bővebben...

A falazatok sík felületet képeznek, melyek porszórt bevonata ellenáll a fertőtlenítő és takarítószerek oldatainak. Az oldalfalakba kerülő technológiák elvezetése a falpanel elemeken belül történik, így a rejtett kialakításnak és sík felületeknek köszönhetően a szerkezetek könnyen takaríthatóak. A komplett szerkezet ISO14644 és GMP szerint kvalifikálható és a szabványokban leírtakat maradéktalanul teljesíti.

Jelentősen javítja a tér professzionális alkalmazástechnológiai megjelenését, hogy az általunk kivitelezett KleanLabs tisztatéri mennyezeteknél a fugák és a panelösszetételek száma minimalizálva van a kazettás álmennyezeti rendszerekkel szemben! A falpanel összetételeket minden esetben tisztatéri minőségű tömítőanyaggal síkban tömítjük.

Tisztaterek a sarkokról

A sarkokról

A KleanLabs tisztaterek belső sarokpontjainak kialakítását antisztatikus íves ALU profilokkal kivitelezzük. Az íves sarokprofilok használata lehetővé teszi a rejtett rögzítések kialakítását, ugyanakkor csökkenti az esetleges szennyeződések, lebegő részecskék lerakódásának a veszélyét. A takarítás szempontjából is jelentős szerepe van az íves sarok kiképzésnek, hiszen a sarok kialakításoknak köszönhetően a tisztaterek takarítása és karbantartása egyszerű feladattá válik!

Tisztaterek a csatlakozásokról

A csatlakozásokról

Az általunk kivitelezett KleanLabs tiszatéri falszerkezetben minden oldalfali technológia számára az oldalfal anyagába rejtett védőcsövezést építünk be, ezzel biztosítjuk, hogy a tisztatérben ne jelenjenek meg látható elektromos vagy egyéb technológiai leállások. A falkiállások pozíciója, mérete tetszőleges lehet, így más szakiparok száméra is megadjuk a maximális rugalmasság lehetőségét!

Tisztaterek a nyilászárókról

A nyílászárókról

A KleanLabs tisztatereket minősített KleanLabs TT tisztatéri nyílóajtókkal, vagy KleanLabs TT-S tisztatéri tolóajtókkal szállítjuk. A tisztatéri ajtók alumínium profilos kivitelben készülnek, 60 mm ajtólap vastagsággal. Az emelt szintű légzárásnak köszönhetően a tisztatereink a KleanLabs ajtók segítségével válnak teljessé!

Tudjon meg többet a KleanLabs tisztatéri ajtók kialakításáról és tulajdonságairól!

tisztaterek az elszívó csatornákról

Az elszívó légcsatornákról

Hatékony megoldást kínálunk a légtechnikai elemekhez illeszkedő és esztétikus megjelenésű elszívó légcsatornák szendvicspaneles kivitelezésére. Az egyedileg kialakított PUR, ásványgyapot, vagy extrudált polisztirol töltetű hőszigetelt légcsatornák a panelfalazat szerves részét képezik, segítségükkel esztétikusan megoldható az alsó elszívók légcsatornázása, akár a tisztatéri helyiségen belül.

Kleanlabs tisztaterek a gépészeti berendezésről

A gépészeti berendezésekről

A gépészeti tervek alapján vállaljuk a tisztaterek gépészeti elemeinek szállítását és beépítését. Olyan neves gyártók termékeivel dolgozunk akik világszerte ismertek a minőségi berendezéseikről. Amennyiben cégünk végzi a tisztatér komplex gépészeti kivitelezését is, úgy a megrendelőnek a kész munkát ún. As-Built validációval adjuk át, mely akkreditált külső intézet által kerül kiadásra és hitelesen bizonyítja azt, hogy a felépített és beüzemelt tisztatér megfelel a felállított követelményeknek, és adott ISO kategória besorolásnak.

 

Tisztatéri rendszer részlet rajzok

Építész- és gépész tervezők számára létrehoztunk csatlakozási pont rajzokat, mely segítségével a tisztaterek tervezése könnyű feladattá válik! Így nem szükséges külön elemenként tervezni a tisztatéri falszerkezet kiosztását! A KleanLabs technológia lehetővé teszi azt, hogy a tervező szakember a kivitelezőre bízza a falszerkezeti összetételek kiosztását, mivel a beépülő falpanel elemek a helyszínen kerülnek kialakításra. Kérje kollégáinktól a műszaki dokumentációkat!

Kleanlabs tisztaterek rendszer elemei alaprajza

Referenciaképek

További képek

Kapcsolódó cikkeink

További hírek

Kapcsolatfelvétel

Ha szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban kérdése merül fel, vagy szakértő tanácsra van szüksége, kérjük, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén.

Kérje ingyenes
árajánlatunkat!

Hétfőtől péntekig, 8:00 és 16:00 között várjuk hívását a következő telefonszámon:
+36 37 / 737-500

E-mailben minden napszakban elér minket a info@hutoepito.hu címen, de online árajánlat kérésére is van lehetőség.

Árajánlatot kérek