For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

A modern hűtőkamrák felépítése

2018. október. 05. 10:22 Hűtőtér technológia

A modern hűtőkamrák hőszigetelő elemei csekély vastagságukkal, könnyű súlyukkal mégis komoly hőszigetelő képességükkel hódítottak teret az elmúlt 15-20 évben. Azelőtt elterjedt megoldás volt a polisztirol lemezek felragasztása a téglafalra, majd ennek a csempézése, de ez mára már több évtizedes idejétmúlt technológiának tekinthető. Sem a hőszigetelő képessége, sem a költséghatékonysága, sem a higiénikussága nem vethető össze a mai modern PIR hab töltetű szendvicspanel elemekkel.

Modern hőszigeteléssel az energiahatékonyságért

A jó minőségű hűtőkamrák hőszigetelő paneleit ma már nagy nyomás alatt habosító készülékekkel gyártják, melynek során olyan zárt cellás hőszigetelő mag jön létre, mellyel a fellépő hőmérséklet különbségeket optimálisan szigetelik le. Megfelelő hőszigetelő képesség esetén +10/+15°C-ra 60 mm vastagság, 0/+5°C-ra 80 mm vastagság, míg -18/-22°C-ra 100 mm vastagságú szendvicspanelek tökéletesen megfelelőek.

Mekkora vastagságú szendvicspanel az ideális?

A fentiekben említettnél vastagabb hőszigetelés sem árt, de az anyag többletre kiadott magasabb költségek az energia megtakarítással soha nem fognak megtérülni, mert a hűtőkamra hamarabb fog leamortizálódni, mint ahogy az emelt hőszigetelő képesség megtérülne. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a fenti vastagságok csak a jó minőségű gyártók termékeinél felelnek meg az elvárásoknak. Silány termékek esetén bármikor előfordulhat egy kifagyás, kipárásodás. Ezért azt javasoljuk, hogy a hűtőkamra gyártó kiválasztásánál mindenképp győződjenek meg a megrendelők a minőségről és referenciákról.

Válasszon megbízható gyártót a jó minőségért

A hűtőkamra felépítéséhez nem elegendő a kiváló minőségű szigetelő anyag, de nagyon sok múlik a kivitelezés minőségén is. Számos gyártó vagy kivitelező nem ismeri a hőhídmentes kialakítás kritériumait, őket inkább kerülje el a beruházó. A megfelelő technikai lépésekkel cégünk úgy alakítja ki a hűtőkamrát, hogy azok a lehető legjobb szigetelést és hőtartást biztosítják. Ezt a technológiát hosszú évek tapasztalatával fejlesztettük ki és a gyakorlatban több ezer helyen bizonyítottunk, hogy az általunk adott minőség kiváló.

A megfelelő élelmiszerbiztonság ismérvei

A megfelelő hőszigetelés mellett a modern hűtőkamrák minden élelmiszer biztonsági és higiéniai követelménynek megfelelnek. Ezt íves profilokkal, szilikongumis szegélyekkel biztosítjuk annak érdekében, hogy a legszigorúbb higiéniai elvárásoknak hosszútávon megfeleljenek a hűtőkamráink. A Hűtőépítő Kft által szállított hűtőkamrák sík felületű panelekkel rendelkeznek, valamint a panel összetételek élelmiszeripari megfelelőségű tömítésekkel vannak ellátva.

Erre a 3 kulcsfontosságú szempontra figyeljen a hűtőberendezés kiválasztásánál

A modern hűtőkamráknak három nagyon fontos ismérve van: Az első a fent részletezett szigetelőpanelek minősége, a második a hűtőrendszer kialakítása, a harmadik pedig a megfelelő zárású minősített nyílászáró. Szerencsére a Hűtőépítő®-nél mi a második két kritériumot is megugorjuk, hiszen a hűtőrendszert illetően csak a legmegbízhatóbb nemzetközi gyártók termékeit választjuk ki, azt is figyelembe véve, hogy az alkatrészellátás milyen szinten biztosított. Nálunk nem jöhet szóba a mostanában divatos olcsó megoldások egyike sem, amikor lakossági klímbarendezéssel próbálnak ipari hűtőkamrát üzemeltetni, ami valljuk be csúfos kudarcot vallott, hiszen minden héten érkezik hozzánk egy-egy panaszkodó ügyfél, akit rábeszéltek a klímás hűtésre. Cégünknél valljuk, hogy csak azon gyártók termékeit érdemes beépíteni, akik már hosszú távon – évtizedek óta – bizonyítottak a szakmában, minden minősítés és teljesítmény adat rendelkezésre áll a berendezéseikhez – a különböző munkapontokat is figyelembe véve, valamint olyan megbízható kompresszor gyártók, akik folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal is rendelkeznek.

Végül, de nem utolsó sorban a hűtőkamra nyílászárója, – mint az egyik legtöbbet használt elem – rendkívül fontos szerepet játszik a minőségi és modern hűtőkamrák kialakításában. Az általunk beépített IglooDoors® hűtőkamra ajtókból az elmúlt években több ezer darabot gyártottunk, értékesítettünk és építettünk be. A rendkívül masszív szerkezet ellenáll az ipari kihívásoknak, és ugyanakkor könnyű a kezelése. Az IglooDoors® hűtőajtók rendelkeznek a legfontosabb műszaki vizsgálatokkal, melyek igazolják, hogy az ajtóink nagy forgalmú helyekre is beépíthetőek. Fentiek összessége teszi a modern hűtőkamrákat megbízhatóvá és értékállóvá. Sokszor találkozunk tizenéves hűtőkamrákkal, melyek olyan hibátlanok, mint új korukban. Ehhez persze nélkülözhetetlen az üzemeltető megfelelő kezelése, a rendszeres karbantartás, valamint az általunk szállított minőségi anyagok kiválasztása is.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mennyire bírja hűtője a nagy meleget?

2024. július. 16. 12:38 Hűtőtér technológia

A nyári kánikula nemcsak az embereket viseli meg, hanem a kereskedelmi és ipari hűtőkamrákat is. A nagy meleg jelentős terhelést ró a hűtőrendszerek kompresszoraira, ami komoly kihívásokat és potenciális hibákat okozhat. Cikkünkben a hűtőkamrák építésében szerzett több évtizedes tapasztalatunkat osztjuk …

Teljes cikk

A Purman Team megnyerte a Red Bull Ládaderbit!

2024. július. 09. 10:03 Vállalati hírek

Minden munkatársunk összefogott, két hónapon keresztül versenylázban égtünk és hihetetlen erőket mozgattunk meg, hogy 2024 június utolsó vasárnapján rajthoz álljunk a Red Bull Ládaderbin. Az első kanyar meredek volt, de végül – és ezt mi is nehezen akartuk elhinni – …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez