For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtéstechnika

A modern hűtőkamrák felépítése

2018. október. 05. 10:22 Hűtéstechnika

A modern hűtőkamrák hőszigetelő elemei csekély vastagságukkal, könnyű súlyukkal mégis komoly hőszigetelő képességükkel hódítottak teret az elmúlt 15-20 évben. Azelőtt elterjedt megoldás volt a polisztirol lemezek felragasztása a téglafalra, majd ennek a csempézése, de ez mára már több évtizedes idejétmúlt technológiának tekinthető. Sem a hőszigetelő képessége, sem a költséghatékonysága, sem a higiénikussága nem vethető össze a mai modern PIR hab töltetű szendvicspanel elemekkel.

Modern hőszigeteléssel az energiahatékonyságért

A jó minőségű hűtőkamrák hőszigetelő paneleit ma már nagy nyomás alatt habosító készülékekkel gyártják, melynek során olyan zárt cellás hőszigetelő mag jön létre, mellyel a fellépő hőmérséklet különbségeket optimálisan szigetelik le. Megfelelő hőszigetelő képesség esetén +10/+15°C-ra 60 mm vastagság, 0/+5°C-ra 80 mm vastagság, míg -18/-22°C-ra 100 mm vastagságú szendvicspanelek tökéletesen megfelelőek.

Mekkora vastagságú szendvicspanel az ideális?

A fentiekben említettnél vastagabb hőszigetelés sem árt, de az anyag többletre kiadott magasabb költségek az energia megtakarítással soha nem fognak megtérülni, mert a hűtőkamra hamarabb fog leamortizálódni, mint ahogy az emelt hőszigetelő képesség megtérülne. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a fenti vastagságok csak a jó minőségű gyártók termékeinél felelnek meg az elvárásoknak. Silány termékek esetén bármikor előfordulhat egy kifagyás, kipárásodás. Ezért azt javasoljuk, hogy a hűtőkamra gyártó kiválasztásánál mindenképp győződjenek meg a megrendelők a minőségről és referenciákról.

Válasszon megbízható gyártót a jó minőségért

A hűtőkamra felépítéséhez nem elegendő a kiváló minőségű szigetelő anyag, de nagyon sok múlik a kivitelezés minőségén is. Számos gyártó vagy kivitelező nem ismeri a hőhídmentes kialakítás kritériumait, őket inkább kerülje el a beruházó. A megfelelő technikai lépésekkel cégünk úgy alakítja ki a hűtőkamrát, hogy azok a lehető legjobb szigetelést és hőtartást biztosítják. Ezt a technológiát hosszú évek tapasztalatával fejlesztettük ki és a gyakorlatban több ezer helyen bizonyítottunk, hogy az általunk adott minőség kiváló.

A megfelelő élelmiszerbiztonság ismérvei

A megfelelő hőszigetelés mellett a modern hűtőkamrák minden élelmiszer biztonsági és higiéniai követelménynek megfelelnek. Ezt íves profilokkal, szilikongumis szegélyekkel biztosítjuk annak érdekében, hogy a legszigorúbb higiéniai elvárásoknak hosszútávon megfeleljenek a hűtőkamráink. A Hűtőépítő Kft által szállított hűtőkamrák sík felületű panelekkel rendelkeznek, valamint a panel összetételek élelmiszeripari megfelelőségű tömítésekkel vannak ellátva.

Erre a 3 kulcsfontosságú szempontra figyeljen a hűtőberendezés kiválasztásánál

A modern hűtőkamráknak három nagyon fontos ismérve van: Az első a fent részletezett szigetelőpanelek minősége, a második a hűtőrendszer kialakítása, a harmadik pedig a megfelelő zárású minősített nyílászáró. Szerencsére a Hűtőépítőnél mi a második két kritériumot is megugorjuk, hiszen a hűtőrendszert illetően csak a legmegbízhatóbb nemzetközi gyártók termékeit választjuk ki, azt is figyelembe véve, hogy az alkatrészellátás milyen szinten biztosított. Nálunk nem jöhet szóba a mostanában divatos olcsó megoldások egyike sem, amikor lakossági klímbarendezéssel próbálnak ipari hűtőkamrát üzemeltetni, ami valljuk be csúfos kudarcot vallott, hiszen minden héten érkezik hozzánk egy-egy panaszkodó ügyfél, akit rábeszéltek a klímás hűtésre. Cégünknél valljuk, hogy csak azon gyártók termékeit érdemes beépíteni, akik már hosszú távon – évtizedek óta – bizonyítottak a szakmában, minden minősítés és teljesítmény adat rendelkezésre áll a berendezéseikhez – a különböző munkapontokat is figyelembe véve, valamint olyan megbízható kompresszor gyártók, akik folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal is rendelkeznek.

Végül, de nem utolsó sorban a hűtőkamra nyílászárója, – mint az egyik legtöbbet használt elem – rendkívül fontos szerepet játszik a minőségi és modern hűtőkamrák kialakításában. Az általunk beépített IglooDoors hűtőkamra ajtókból az elmúlt években több ezer darabot gyártottunk, értékesítettünk és építettünk be. A rendkívül masszív szerkezet ellenáll az ipari kihívásoknak, és ugyanakkor könnyű a kezelése. Az IglooDoors hűtőajtók rendelkeznek a legfontosabb műszaki vizsgálatokkal, melyek igazolják, hogy az ajtóink nagy forgalmú helyekre is beépíthetőek. Fentiek összessége teszi a modern hűtőkamrákat megbízhatóvá és értékállóvá. Sokszor találkozunk tizenéves hűtőkamrákkal, melyek olyan hibátlanok, mint új korukban. Ehhez persze nélkülözhetetlen az üzemeltető megfelelő kezelése, a rendszeres karbantartás, valamint az általunk szállított minőségi anyagok kiválasztása is.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Tisztatéri szabványok összehasonlítása

2020. november. 17. 16:38 Tisztatér technika

A tisztatéri szabványok nélkülözhetetlen szabályozások ahhoz, hogy adott iparágban az értéklánc különböző szinten lévő résztvevői zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni. Az általánosan elfogadott és globálisan alkalmazott szabványokat minden iparági szereplő elfogadja és alkalmazza, azonban az egyes követelmények iparáganként eltérőek lehetnek. Több …

Teljes cikk

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez