For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

A modern hűtőkamrák felépítése

2018. október. 05. 10:22 Hűtőtér technológia

A modern hűtőkamrák hőszigetelő elemei csekély vastagságukkal, könnyű súlyukkal mégis komoly hőszigetelő képességükkel hódítottak teret az elmúlt 15-20 évben. Azelőtt elterjedt megoldás volt a polisztirol lemezek felragasztása a téglafalra, majd ennek a csempézése, de ez mára már több évtizedes idejétmúlt technológiának tekinthető. Sem a hőszigetelő képessége, sem a költséghatékonysága, sem a higiénikussága nem vethető össze a mai modern PIR hab töltetű szendvicspanel elemekkel.

Modern hőszigeteléssel az energiahatékonyságért

A jó minőségű hűtőkamrák hőszigetelő paneleit ma már nagy nyomás alatt habosító készülékekkel gyártják, melynek során olyan zárt cellás hőszigetelő mag jön létre, mellyel a fellépő hőmérséklet különbségeket optimálisan szigetelik le. Megfelelő hőszigetelő képesség esetén +10/+15°C-ra 60 mm vastagság, 0/+5°C-ra 80 mm vastagság, míg -18/-22°C-ra 100 mm vastagságú szendvicspanelek tökéletesen megfelelőek.

Mekkora vastagságú szendvicspanel az ideális?

A fentiekben említettnél vastagabb hőszigetelés sem árt, de az anyag többletre kiadott magasabb költségek az energia megtakarítással soha nem fognak megtérülni, mert a hűtőkamra hamarabb fog leamortizálódni, mint ahogy az emelt hőszigetelő képesség megtérülne. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a fenti vastagságok csak a jó minőségű gyártók termékeinél felelnek meg az elvárásoknak. Silány termékek esetén bármikor előfordulhat egy kifagyás, kipárásodás. Ezért azt javasoljuk, hogy a hűtőkamra gyártó kiválasztásánál mindenképp győződjenek meg a megrendelők a minőségről és referenciákról.

Válasszon megbízható gyártót a jó minőségért

A hűtőkamra felépítéséhez nem elegendő a kiváló minőségű szigetelő anyag, de nagyon sok múlik a kivitelezés minőségén is. Számos gyártó vagy kivitelező nem ismeri a hőhídmentes kialakítás kritériumait, őket inkább kerülje el a beruházó. A megfelelő technikai lépésekkel cégünk úgy alakítja ki a hűtőkamrát, hogy azok a lehető legjobb szigetelést és hőtartást biztosítják. Ezt a technológiát hosszú évek tapasztalatával fejlesztettük ki és a gyakorlatban több ezer helyen bizonyítottunk, hogy az általunk adott minőség kiváló.

A megfelelő élelmiszerbiztonság ismérvei

A megfelelő hőszigetelés mellett a modern hűtőkamrák minden élelmiszer biztonsági és higiéniai követelménynek megfelelnek. Ezt íves profilokkal, szilikongumis szegélyekkel biztosítjuk annak érdekében, hogy a legszigorúbb higiéniai elvárásoknak hosszútávon megfeleljenek a hűtőkamráink. A Hűtőépítő Kft által szállított hűtőkamrák sík felületű panelekkel rendelkeznek, valamint a panel összetételek élelmiszeripari megfelelőségű tömítésekkel vannak ellátva.

Erre a 3 kulcsfontosságú szempontra figyeljen a hűtőberendezés kiválasztásánál

A modern hűtőkamráknak három nagyon fontos ismérve van: Az első a fent részletezett szigetelőpanelek minősége, a második a hűtőrendszer kialakítása, a harmadik pedig a megfelelő zárású minősített nyílászáró. Szerencsére a Hűtőépítőnél mi a második két kritériumot is megugorjuk, hiszen a hűtőrendszert illetően csak a legmegbízhatóbb nemzetközi gyártók termékeit választjuk ki, azt is figyelembe véve, hogy az alkatrészellátás milyen szinten biztosított. Nálunk nem jöhet szóba a mostanában divatos olcsó megoldások egyike sem, amikor lakossági klímbarendezéssel próbálnak ipari hűtőkamrát üzemeltetni, ami valljuk be csúfos kudarcot vallott, hiszen minden héten érkezik hozzánk egy-egy panaszkodó ügyfél, akit rábeszéltek a klímás hűtésre. Cégünknél valljuk, hogy csak azon gyártók termékeit érdemes beépíteni, akik már hosszú távon – évtizedek óta – bizonyítottak a szakmában, minden minősítés és teljesítmény adat rendelkezésre áll a berendezéseikhez – a különböző munkapontokat is figyelembe véve, valamint olyan megbízható kompresszor gyártók, akik folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal is rendelkeznek.

Végül, de nem utolsó sorban a hűtőkamra nyílászárója, – mint az egyik legtöbbet használt elem – rendkívül fontos szerepet játszik a minőségi és modern hűtőkamrák kialakításában. Az általunk beépített IglooDoors hűtőkamra ajtókból az elmúlt években több ezer darabot gyártottunk, értékesítettünk és építettünk be. A rendkívül masszív szerkezet ellenáll az ipari kihívásoknak, és ugyanakkor könnyű a kezelése. Az IglooDoors hűtőajtók rendelkeznek a legfontosabb műszaki vizsgálatokkal, melyek igazolják, hogy az ajtóink nagy forgalmú helyekre is beépíthetőek. Fentiek összessége teszi a modern hűtőkamrákat megbízhatóvá és értékállóvá. Sokszor találkozunk tizenéves hűtőkamrákkal, melyek olyan hibátlanok, mint új korukban. Ehhez persze nélkülözhetetlen az üzemeltető megfelelő kezelése, a rendszeres karbantartás, valamint az általunk szállított minőségi anyagok kiválasztása is.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

2023-ban elnyertük a Heves Vármegye Innovatőre címet

2024. január. 23. 13:07 Hűtőtér technológia

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján rangos elismerést vehettünk át, mellyel a kamara a folyamatos fejlesztési- és innovációs tevékenységünket ismerte el.   A fejlesztéseket mindig előtérbe helyezzük A 2023. évben a Hűtőépítő Kft-t választották Heves Vármegye Innovatőre címre …

Teljes cikk

2024-es Hűtőkamra trendek az ÉLIP pályázat fókuszában

2024. január. 16. 12:07 Hűtőtér technológia

A 2024-es év jelentős változásokat hozott a hűtőkamra trendekben, különös tekintettel az Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Program (ÉLIP) pályázatára. Az ÉLIP célja az élelmiszeripari beszállítók versenyképességének növelése a hűtéstechnológiai fejlesztések támogatásával. A pályázat keretében nyújtott támogatások új lehetőségeket teremtenek a szektor szereplői …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez