For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Az IglooDoors® hűtőajtók megfelelősége

2024. május. 09. 10:21 Hűtőtér technológia

A hűtőkamra ajtók alapvető elemei minden olyan létesítménynek, ahol a hőmérséklet-szabályozás kulcsfontosságú, mint például az élelmiszer-tárolás vagy a gyógyszeripar.

Ezeknek az ajtóknak a megfelelés a releváns szabványoknak és a megfelelőségi dokumentáció, valamint teljesítmény nyilatkozatok birtoklása, amelyeket egy akkreditált építésügyi intézet által végzett pontos mérések határoznak meg, kritikus jelentőségű.

Miért fontos a hűtőkamra ajtók megfelelősége?

Egy hűtőkamra ajtó megfelelősége biztosítja, hogy az ajtó képes lesz megfelelően elszigetelni a hűtött teret, így maximalizálva az energiahatékonyságot és minimalizálva az energiafogyasztást. Ez nemcsak költséghatékony, de környezetbarát megoldás is.

A megfelelőségi dokumentációk, mint a teljesítmény nyilatkozatok, amelyeket szigorú tesztek és mérések alapján állítanak ki, garantálják, hogy az ajtók megfelelnek a szabványoknak, így biztosítva az ajtó hosszú távú megbízhatóságát és biztonságát.

Biztonsági előírások, szabályozási követelmények.

Az ilyen típusú dokumentáció nélkülözhetetlen, mert

  • egyrészt bizonyítja, hogy az ajtó megfelel a piaci bevezetés előtti minden szükséges tesztnek,
  • másrészt lehetővé teszi a termék nyomon követését és azonosítását a gyártástól a végső felhasználóig.

Ezen felül, a megfelelőségi dokumentációk hozzájárulnak az épület teljes biztonsági és működési szabványainak fenntartásához, melyek nélkülözhetetlenek a szabályozási követelmények teljesítésében.

Minden hűtőkamra ajtónak, mint építési terméknek, rendelkeznie kell a szükséges megfelelőségi dokumentációval és teljesítmény nyilatkozattal, amelyek megerősítik, hogy az ajtók megfelelnek az összes releváns építési és biztonsági előírásnak.

Az ilyen típusú dokumentációk birtoklása biztosítja, hogy a hűtőkamra ajtók hatékonyan és megbízhatóan működjenek az előírt feltételek mellett, ezzel támogatva a felhasználók üzleti céljait és biztonsági igényeit.

Magyarországon a hűtőkamra ajtókra és általában az építési termékekre vonatkozó jogszabályokat az Európai Unió 305/2011 rendelete (Építési Termék Rendelet, vagy CPR) szabályozza. Ez a rendelet írja elő az építési termékek piacra hozatalának, teljesítményének deklarálásának és CE jelölésének feltételeit, amelyek garantálják, hogy a termékek megfelelnek az EU szabványainak.

Minőségi hűtőajtók teljeskörű dokumentációval

Az IglooDoors® ajtói teljes mértékben megfelelnek ezeknek a követelményeknek, és rendelkeznek a szükséges megfelelőségi dokumentációval, valamint teljesítmény nyilatkozattal. Ez a dokumentáció megerősíti, hogy az ajtóink megfelelnek az összes releváns építési és biztonsági előírásnak.

Az ajtók teljeskörű dokumentációja bizonyíték arra, hogy a termékek hitelesített tesztek során bizonyították teljesítményüket, így biztonságos és megbízható használatot garantálva a felhasználók számára.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Már elérhető a 2024-es, új IglooDoors® katalógus

2024. április. 15. 11:16 Hűtőtér technológia

Megjelent a megújult IglooDoors® katalógusunk, amelyben valamennyi jelenleg forgalmazott termékünk mellett a 2024-es újdonságok is szerepelnek. Akár új hűtőkamrát, akár a már meglévő kamrák ajtajának cseréjét tervezi, mindkét esetben hasznos információkat talál a katalógusunkban, amelyben a termékspecifikációk mellett pontos műszaki …

Teljes cikk

2023-ban elnyertük a Heves Vármegye Innovatőre címet

2024. január. 23. 13:07 Hűtőtér technológia

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján rangos elismerést vehettünk át, mellyel a kamara a folyamatos fejlesztési- és innovációs tevékenységünket ismerte el.   A fejlesztéseket mindig előtérbe helyezzük A 2023. évben a Hűtőépítő Kft-t választották Heves Vármegye Innovatőre címre …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez