Tisztatér technológia
Tisztatér technológiás helyiségek kivitelezése Tisztatéri nyílászárók forgalmazása Helyiségek kialakítása DIN EN ISO 14644 megfelelőséggel Tisztatéri mennyezetek kialakítása, tetszőleges raszterekkel Minimalizált a nútok és összetételek száma Utólag is kivágható, perforálható Alapesetben is komoly hőszigetelő képesség Antisztatikus íves ALU profilokkal
Kriogén fagyasztási eljárások az élelmiszeriparban
Az élelmiszertermékeket a lehető legkíméletesebben kell mélyhűteni, hogy kiengedés után ismét frissen és étvágygerjesztően kerülhessenek az asztalra. Ennek előfeltétele az ipari hűtéstechnológiában használt „gyorsfagyasztás” vagy „sokkoló fagyasztás”. A sejtekben tárolt víznek nagyon gyorsan kell megfagynia (kb. 3-5 cm/h sebességgel) annak …
Hűtőházak technikai felépítése részletekben
A hűtőipari technológiák, a hűtőkamrák építése speciális igényekkel jelentkeznek az építészeti megoldásokkal kapcsolatban. Az általános ipari építészeti szempontokon túlmenően a szigorú higiéniai és egészségvédelmi előírások, a hőfokigények, szigetelési és párazárási igények stb. határozzák meg a hűtőházak és a hozzájuk tartozó …
Régi idők hűtése – A hűtés története
Akár háztartási hűtőszekrényről, akár ipari hűtéstechnikáról beszélünk, minden olyan esetben, amikor valamely közegből hőt vonunk el. („Hideget csinálni” ugyanis nem lehet.) A hőtan II főtétele szerint a hő azonban „magától” csak egy melegebb, vagyis egy nagyobb hőmérsékletű helyről egy hidegebb, …
Hogyan vásároljunk hűtőszekrényt? (2. rész)
Funkciók Fejlettebb gyártók hűtőiket, ahogyan mi a hűtőkamráinkat 0 °C zónával látják el, ami megnöveli az élelmiszerek eltarthatóságát. Ha a hűtőszekrény belső hőmérséklete 0 °C felett van, akkor a belső pára hőmérséklete is magasabb mint 0 °C. Viszont ha a …
Gyümölcsfélék hűtőtárolása (1.rész)
A hőmérséklet anyagcsere-folyamatokat szabályozó szerepére évszázadokkal ezelőtt rájöttek. Megfigyelték, hogy hideg környezetben, hűtőkamrákban a növények életfolyamatai lényegesen lassíthatók, sőt meg is gátolhatók. A gyümölcs hűtésének a fogyaszthatósági idő meghosszabbításában és a veszteségek csökkentésében jelentkező gazdasági hasznát már a múlt században …