Így zajlik a tisztaterek üzembe helyezése és teljesítményének minősítése
A tisztatéri helyiségek üzembe helyezése és minősítése hosszú és komplex folyamat. Több kritikus szakaszból áll, amelyeket az üzembe helyezés előtt elvégzünk. Cikkünk a teljesítményminősítési folyamatkohoz kapcsolódó tesztelési eljárásokba nyújt betekintést. Teljesítmény minősítési vizsgálatok a tisztaterekben A tisztatéri technológia alapvető fontosságú …
Aktív és passzív tárolás lényeges különbségei
A robbanásvédelmi szakértőt kérdeztük. Egyre gyakrabban merül fel az igény robbanásbiztos hűtőkamra vagy hűtőtér megtervezésére és kivitelezésére. Robbanásveszélyes anyagok a felhasznált és a tárolt anyagok függvényében szinte bármely iparágban előfordulnak. Ha jogszabály szerint tűz- és robbanásveszélyes tárolási módról van szó, …
Mikor érdemes mobil hűtőkamrát választani?
Ha azon gondolkodik, hogy fixen telepített vagy mobil hűtőkamrába fektessen, akkor jó helyen jár! Cikkünkben bemutatjuk a mobil hűtőkonténerek előnyeit és hátrányait a fixen telepített hűtőkamrákhoz képest. Mire használhatóak a mobil hűtőkonténerek? Legyen szó szűkös hűtőkapacitásról vagy mobil szolgáltatásról, a …
Miért tervezze a kivitelező a tisztateret?
Bizonyos gyártási folyamatok, kutatási tevékenységek és labormérések esetében a szennyeződések, hőmérséklet és páratartalom szabályozása elengedhetetlen, amely precíz tervezést és kivitelezést igényel. A blogcikkben fény derül arra, hogy miért hasznos egy cégre bízni a két szakterületet. Milyen tervezési szempontokat kell szem …
Figyelem, csalók a láthatáron! – pénzt próbálnak kicsalni a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság nevében
A Nemzeti Klímavédelmi Hatóságra hivatkozva telefonon kísérelnek meg pénzt kicsikarni a gyanútlan áldozatokból A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság jelezte, hogy az elmúlt időszakban anyagi kárt okozó visszaélések történtek a nevükben. Telefonos megkeresések során az éves klímavédelmi felügyeleti díjra hivatkozva vagy online …
Mire figyeljünk érlelőkamra kialakításakor?
Élelmiszeripari és a vendéglátásban használt hűtőkamrákban, hűtőterekben egyre gyakrabban találkozni érlelőkamrákkal, melyeknek kontrollált környezetet kell biztosítania jellemzően sajtok és húsáruk számára. A kereskedelmi érlelőkamráknak számos speciális funkciót is tartalmazniuk kell, szárító és párásító funkció váltják egymást rövid periódusokban. Gondolkodj globálisan, …