For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Ezért célszerű járható álmennyezeti paneleket alkalmazni tisztaterekben

2021. október. 13. 13:32 Tisztatér technika

Az álmennyezeti panelek kiemelt jelentőséggel bírnak a tisztaterek felépítésének tekintetében. Annál is inkább, mivel ezek biztosítják a lehetőséget arra is, hogy a mögöttük húzódó gépészeti berendezések könnyedén hozzáférhetők maradjanak a karbantartók számára.

A tisztatér kialakításának tervezésekor az alábbi szempontokat érdemes átgondolni:

  • Hogyan használhatjuk ki a legjobban a teret?
  • Hogyan alakítsuk ki a különböző területeket?
  • Alkalmazzunk-e szendvicspaneleket?

Illetve fontos kérdés az is, hogy milyen legyen a mennyezet.

Miért van szükség álmennyezeti panelekre?

Az álmennyezeti panelek mögött húzódik a gépészet, mint például a légkezelő rendszer, amely nélkül a tisztaterek nem lennének képesek tisztatérként üzemelni.

A megfelelő panelek kiválasztása is kulcsfontosságú, mivel a szendvicspaneleknek is meg kell felelniük az általános követelményeknek szilárdság és teherbírás tekintetében, ellenkező esetben ugyanis meggyengülhet a szigetelés, ami csökkenti többek között a tisztatér energiahatékonyságát.

Hogyan gondoskodhatunk a szellőzésről álmennyezeti panelekkel?

A tisztatéri mennyezeti paneleken a HEPA-szűrő számára rések vannak kialakítva, melyek kiszűrik a finom, szennyező részecskéket a levegőből. A réseken keresztül ráadásul a világításról is gondoskodhatunk, ami nélkülözhetetlen a karbantartók számára a munkavégzéshez. Különösen fontos ez olyan helyiségekben, ahol speciális követelményeknek kell megfelelni a világítás terén.

Tömítések

A szerelvények körüli tömítéseknek is magas minőségűeknek kell lennie. Megfelelő tömítéssel megelőzhető a szennyeződések bejutása a tisztatérbe. Ellenkező esetben a gyártott termék is szennyeződhet, valamint a tisztatér sem felel majd meg a higiéniai előírásoknak. A rossz minőségű szigetelés tehát szinte feleslegessé teszi a HVAC, azaz a központi légkezelő rendszer munkáját.

Világítás és légellátás a tisztatérbenVilágítás és légellátás a tisztatérben

Hozzáférhető = könnyen tisztítható

A járható álmennyezet használata előnyös, mert lehetővé teszi a karbantartó személyzet számára, hogy biztonságosan hozzáférjenek a tisztatér álmennyezete feletti légteréhez a kivitelezés és karbantartás során egyaránt. Járható álmennyezeti panelekkel megőrizhetjük a tisztatér állagát azzal, hogy lehetővé tesszük a szűrők és egyéb kiegészítők zökkenőmentes cseréjét. Sőt, járható panelek használatával nemcsak az épület állagát óvjuk, de a karbantartók munkáját is jelentősen megkönnyíthetjük.

Ellenálló panelekkel lesz igazán hatékony a tisztatér

A mennyezeti paneleknek időnként durva környezeti hatásoknak is ellen kell állnia, mint például:

  • nedvesség,
  • füst,
  • hőmérséklet-változások,
  • környezeti veszélyek.

Amellett, hogy nem-éghető anyagra van szükség, kifejezetten ellenállónak is kell lennie, hogy extrém körülmények között is megőrizze szerkezeti integritását.

A tisztatéri szabványoknak való megfelelés érdekében a panelek többnyire kőzetgyapotból készülnek. Ennek oka, hogy a kőzetgyapot nagy szilárdságú anyag, ugyanakkor nem szívja magába a nedvességet párás környezetben, így nem is károsodik.

Minél többet tudunk a tisztatéri mennyezeti panelekről annál megfontoltabban dönthetünk, így a tisztaterünk is hosszabb élettartamú és könnyebben karbantartható lesz. Ezeket az opciókat mindig az adott tisztatérre szabva kell mérlegelni iparágtól függetlenül. Ha a tervezésben szakértői segítségre van szüksége, keresse kollégáinkat bizalommal!

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Új termékünk: CR.UNI.02 univerzális tisztatéri sarokprofil

2023. május. 15. 20:21 Tisztatér technika

Cégünk megkezdte a tisztatéri KleanLabs CR.UNI.02 íves profilok gyártását. Az alumínium profilok megfelelnek a legszigorúbb ISO-14644, GMP, valamint a FED-STD-209 E szabvány szerint épülő tisztaterek követelményeinek. A profilok minden tisztatérbe beépíthetőek, függetlenül azok tisztasági osztályától. Tisztatéri íves profilok alkalmazása Az …

Teljes cikk

Új termékünk: PUL.01/02 mennyezeti függesztő T-profil

2023. május. 15. 19:54 Hűtőtér technológia

Cégünk megkezdte a speciális PUL.01/02 mennyezeti függesztő profilok gyártását. A PUL.01/02 T-profilok üvegszál erősítésű kompozit anyagból készülnek. Az építményekben álmennyezetek függesztésére használatóak, kifejezetten olyan helyeken, ahol hőhídmentes mennyezet függesztés szükséges, mint például: hűtőházak, fagyasztók, feldolgozó üzemek, temperált terek, ipari létesítmények, …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez