For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Ezért kulcsfontosságú elemek a zsanérok a tisztatéri ajtók tartósságában

2022. március. 29. 14:39 Tisztatér technika

A zsanérok az ajtók meghatározó részei – ez különösen igaz a tisztatéri ajtókra, ahol a tartósság, a rugalmasság és a megbízhatóság mind elengedhetetlen feltételek a megfelelő működéshez. A tisztatéri ajtók meghibásodása súlyos következményekkel járhat, például különböző munkafolyamatokat akadályozhat, ezért fontos, hogy az ajtók legkisebb elemei is a tartósságot szolgálják. Amennyiben az ajtó nem megfelelően zárja le a tisztateret, nem kívánt részecskék kerülhetnek a térbe.

Felhasználási területek, ahol a fentiek miatt a tisztatéri ajtóknak kiemelten fontos szerepe van:

  • gyógyszergyártó üzemek,
  • biotechnológiai laboratóriumok,
  • orvostechnikai eszközök gyártási folyamatai
  • kórházi műtők.

Saját fejlesztésű KleanLabs tisztatéri ajtóink teljesen egy síkban vannak a fallal a könnyű tisztítás és karbantartás érdekében. A megerősített ajtólap profilok ellenállást biztosítanak hajlítás vagy egyéb sérülésekkel szemben. Az ajtók alumíniumból készülnek, ezzel is tovább növelve azok tartósságát.

Ebben a blogbejegyzésben a tisztatéri ajtók egy kis, de jelentős alkatrészét, a zsanérokat vizsgáljuk meg. A speciális felhasználás sajátos zsanérokat igényel a fokozott szennyeződés elkerülése érdekében, ezért az ajtózsanérok kiemelten fontos szerepet játszanak a tisztatéri ajtók tartósságában.

Amit mindenképpen fontos tudni a tisztatéri ajtó zsanérról

A szükséges zsanér pántok száma jellemzően az ajtó típusától és az alkalmazásától függ. A zsanérok két részből állnak, mivel a fal és az ajtólap összekötését szolgálják. A zsanérok és a zsanér pántok egyaránt biztosítják az ajtó kétirányú mozgását, illetve a súlyának megtartását.

A legjobb minőségű ajtó zsanérok alumíniumból vagy olykor rozsdamentes acélból készülnek. Ezen anyagok előnye, hogy nem termelnek port.

A tisztatéri ajtó zsanérok megóvják a helyiséget a szennyeződésektől (Kép forrása: Dr. Hahn)

Ajtó zsanérok meghibásodása

Felmerülhet a kérdés, hogy mi romolhat el a tisztatéri ajtó zsanérnál, és hogyan orvosolható a meghibásodás.

A zsanérok a tisztatéri ajtók mozgó alkatrészei, ezért – a zárakkal együtt – jellemzően ezek hibásodnak meg leghamarabb.

Még a legfinomabb mozgású zsanérok is okoznak súrlódást a fém alkatrészek között. Ez a súrlódás okozhatja a forgópánt kopását, ami gyengíti a rögzítést. Emellett a zsanér erős külső erő hatására kiszakadhat a falból. Ha a zsanérokat ki kell cserélni, a tisztatér ajtóit valószínűleg újra kell állítani. A zsanércserét érdemes szakemberre bízni, mivel a rögzítési pontokat az ajtólap eltávolítása után megfelelően kell kialakítani, ami előzetes szaktudást igényel.

KleanLabs tisztatéri ajtóinkhoz speciális zsanért választunk

Amikor a KleanLabs tisztatéri ajtók beépítéséhez kerestünk zsanérokat, elsődleges célunk volt, hogy tartós zsanérokat tudjunk beépíteni. A Dr. Hahn, német gyártó mellett tettük le voksunkat. A vállalat 2016-ban Német Formatervezési Díjat kapott, mivel a zsanérok a funkcionalitás, a formatervezés minősége, az innováció szintje, az esztétika és a műszaki minőség terén egyaránt kiemelkednek.

A Dr. Hahn zsanérok felszerelése egyszerű az applikációban elérhető szerelési útmutató követésével. A vállalat folyamatosan fejleszti termékeit, többek között olyan zsanérokat és rögzítő elemeket terveznek, amelyek számos felhasználással kompatibilisek, így a tisztatéri ajtók tervezése sokkal egyszerűbbé válik.

A KleanLabs tisztatéri ajtók Dr. Hahn zsanérokkal vannak felszerelve (Kép forrása: Dr. Hahn)

Ezen túl, a Dr. Hahn zsanérok nagy teherbírásra is minősítettek, így a KleanLabs ajtókat is gond nélkül tartják – melyek súlya mérettől függően körülbelül 40-80 kilogramm. A műanyag öntvény könnyen tisztítható és megakadályozza a por lerakódását.

A KleanLabs tisztatéri ajtók minőségellenőrzését a Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft végzi, akik 50.000 cikluson keresztül tesztelték ajtóinkat az EN 1191:2001 és EN 12400:2003 szabványok szerint. A KleanLabs ajtók sikeresen átmentek a teszten, ami azt jelenti, hogy az ajtók 50.000 ciklus után is könnyedén nyithatók és zárhatók.

Ezeket a Dr. Hahn zsanér modelleket választottuk a KleanLabs tisztatéri ajtókhoz

Tartósságuk és állíthatóságuk révén, a KleanLabs tisztaterek Dr. Hahn SERIE 60 AT ajtó zsanérokkal vannak felszerelve. Rögzítési módtól függően egyaránt alkalmasak befelé és kifelé nyíló ajtókhoz, forgó ajtókhoz vagy sarokelemekhez. A zsanérok teljes körűen védettek korrózióval szemben.

A Dr. Hahn zsanérok minden típusú ajtólaphoz használhatók, legyen az acél vagy alumínium. Emellett a gyártó harmonika- és biztonsági ajtókhoz is kínál egyedi megoldásokat. Az általuk forgalmazott csapágyak rendkívül kevés karbantartást igényelnek, illetve jobb és bal oldalon is alkalmazhatók.

A KleanLabs-nél a megbízhatóságra törekszünk. Ezen ajtókkal és zsanérokkal biztos lehet benne, hogy tisztatere biztonságos és tiszta marad.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Új termékünk: CR.UNI.02 univerzális tisztatéri sarokprofil

2023. május. 15. 20:21 Tisztatér technika

Cégünk megkezdte a tisztatéri KleanLabs CR.UNI.02 íves profilok gyártását. Az alumínium profilok megfelelnek a legszigorúbb ISO-14644, GMP, valamint a FED-STD-209 E szabvány szerint épülő tisztaterek követelményeinek. A profilok minden tisztatérbe beépíthetőek, függetlenül azok tisztasági osztályától. Tisztatéri íves profilok alkalmazása Az …

Teljes cikk

Új termékünk: PUL.01/02 mennyezeti függesztő T-profil

2023. május. 15. 19:54 Hűtőtér technológia

Cégünk megkezdte a speciális PUL.01/02 mennyezeti függesztő profilok gyártását. A PUL.01/02 T-profilok üvegszál erősítésű kompozit anyagból készülnek. Az építményekben álmennyezetek függesztésére használatóak, kifejezetten olyan helyeken, ahol hőhídmentes mennyezet függesztés szükséges, mint például: hűtőházak, fagyasztók, feldolgozó üzemek, temperált terek, ipari létesítmények, …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez