For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtéstechnika

Gyakorlati tanácsok a hűtőházi élelmiszertároláshoz

2018. március. 25. 15:21 Hűtéstechnika

Szerencsések vagyunk a Hűtőépítőnél, mert sok olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, akiknek üzleti tevékenységükhöz hűtőházra van szüksége. Hűtőkamra vagy hűtőház nélkül elképzelhetetlen lenne az élelmiszer-kiskereskedelem, a vendéglátóipari egységek, éttermek és élelmiszer-logisztikai szolgáltatók működése, mivel a romlandó ételek tárolása nem lenne megoldott. Még a kereskedelmi hűtőházaknak is szigorú előírásoknak kell megfelelniük, ha üzleti céllal használják őket. Ha megfogadja tanácsainkat, nyugodt szívvel hátradőlhet. Ügyfelei számára mindig a legfrissebb ételeket és alapanyagokat tudja majd nyújtani.

 

Forgassa a raktárkészletet

Mindig kövesse nyomon a lejárati dátumokat és kísérje figyelemmel, hogy milyen termékek hagyták el a hűtőházat és mik érkeztek. Az új terméket a polcok hátuljára töltse fel, így először mindig a régebbi termékek kerülnek felhasználásra. Alkalmazza ezt a rendszert mindenhol és garantáltan azok az élelmiszerek élvezik majd a prioritást, amelyeket hamarosan fel kell használni.

 

Tudatosan helyezze el az élelmiszereket

Bizonyos termékeket a hűtőház alsó polcain kell tárolni. Ilyen például a hús, amelyet célszerű minden más romlandó terméktől távol tartani. Már egy-egy csepp húslé is képes keresztszennyezést okozni más élelmiszerekkel.

 

Kísérje figyelemmel a hőmérsékletet

A biztonságos és hatékony működéshez elengedhetetlen az optimális hőmérséklet beállítása. Mindig ellenőrizze, hogy az adott élelmiszer tárolására megfelelő-e a hűtőkamra hőmérséklete! Így készletei élettartama is maximálisra nőnek.

 

Zárja ki a levegőt

A légzáró edényzet az élelmiszer tárolás egyik leghasznosabb eleme. Növeli a termék élettartamát, és megakadályozza a romlás beindulását. Amint levegővel érintkezik az élelmiszer, elkezd romlani. Győződjön meg róla, hogy maximalizálja az eltarthatóságot egy légmentesen záródó tároló edénnyel!

 

Gondoskodjon a makulátlan tisztaságról

Tiszta konyha, rendes ház – bizonyosodjon meg róla, hogy az élelmiszer tárolási és előkészítési felületek rendszeresen fertőtlenítve legyenek, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodásának lehetőségét. Átpakolás közben pillanatok alatt le lehet törölni a polcokat. Ügyeljünk különösen a lecseppenésekre, kifolyásokra! Ha ezeket nem töröljük fel azonnal, a baktériumok könnyen eljuthatnak a hűtőház távoli szegleteibe is.

 

Ha bármi kétsége merül fel a tárolt élelmiszer minőségével kapcsolatban, a legbiztonságosabb, ha kidobja. Az élelmiszerek kezelésénél semmilyen kockázatot nem vállalhatunk, mindig ellenőrizzük a lejárati dátumokat!

 

Ha hűtőházra, moduláris hűtőkamrára vagy bármilyen hűtőberendezésre van szüksége, a Hűtőépítőnél az ideális megoldást biztosítjuk az Ön számára.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mire figyeljünk érlelőkamra kialakításakor?

2021. január. 15. 08:49 Hűtéstechnika

Élelmiszeripari és a vendéglátásban használt hűtőkamrákban, hűtőterekben egyre gyakrabban találkozni érlelőkamrákkal, melyeknek kontrollált környezetet kell biztosítania jellemzően sajtok és húsáruk számára. A kereskedelmi érlelőkamráknak számos speciális funkciót is tartalmazniuk kell, szárító és párásító funkció váltják egymást rövid periódusokban. Gondolkodj globálisan, …

Teljes cikk

Tisztatéri szabványok összehasonlítása

2020. november. 17. 16:38 Tisztatér technika

A tisztatéri szabványok nélkülözhetetlen szabályozások ahhoz, hogy adott iparágban az értéklánc különböző szinten lévő résztvevői zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni. Az általánosan elfogadott és globálisan alkalmazott szabványokat minden iparági szereplő elfogadja és alkalmazza, azonban az egyes követelmények iparáganként eltérőek lehetnek. Több …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez
iparimarketing.hu