For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Gyakorlati tanácsok a hűtőházi élelmiszertároláshoz

2018. március. 25. 15:21 Hűtőtér technológia

Szerencsések vagyunk a Hűtőépítő®-nél, mert sok olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, akiknek üzleti tevékenységükhöz hűtőházra van szüksége. Hűtőkamra vagy hűtőház nélkül elképzelhetetlen lenne az élelmiszer-kiskereskedelem, a vendéglátóipari egységek, éttermek és élelmiszer-logisztikai szolgáltatók működése, mivel a romlandó ételek tárolása nem lenne megoldott. Még a kereskedelmi hűtőházaknak is szigorú előírásoknak kell megfelelniük, ha üzleti céllal használják őket. Ha megfogadja tanácsainkat, nyugodt szívvel hátradőlhet. Ügyfelei számára mindig a legfrissebb ételeket és alapanyagokat tudja majd nyújtani.

 

Forgassa a raktárkészletet

Mindig kövesse nyomon a lejárati dátumokat és kísérje figyelemmel, hogy milyen termékek hagyták el a hűtőházat és mik érkeztek. Az új terméket a polcok hátuljára töltse fel, így először mindig a régebbi termékek kerülnek felhasználásra. Alkalmazza ezt a rendszert mindenhol és garantáltan azok az élelmiszerek élvezik majd a prioritást, amelyeket hamarosan fel kell használni.

 

Tudatosan helyezze el az élelmiszereket

Bizonyos termékeket a hűtőház alsó polcain kell tárolni. Ilyen például a hús, amelyet célszerű minden más romlandó terméktől távol tartani. Már egy-egy csepp húslé is képes keresztszennyezést okozni más élelmiszerekkel.

 

Kísérje figyelemmel a hőmérsékletet

A biztonságos és hatékony működéshez elengedhetetlen az optimális hőmérséklet beállítása. Mindig ellenőrizze, hogy az adott élelmiszer tárolására megfelelő-e a hűtőkamra hőmérséklete! Így készletei élettartama is maximálisra nőnek.

 

Zárja ki a levegőt

A légzáró edényzet az élelmiszer tárolás egyik leghasznosabb eleme. Növeli a termék élettartamát, és megakadályozza a romlás beindulását. Amint levegővel érintkezik az élelmiszer, elkezd romlani. Győződjön meg róla, hogy maximalizálja az eltarthatóságot egy légmentesen záródó tároló edénnyel!

 

Gondoskodjon a makulátlan tisztaságról

Tiszta konyha, rendes ház – bizonyosodjon meg róla, hogy az élelmiszer tárolási és előkészítési felületek rendszeresen fertőtlenítve legyenek, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodásának lehetőségét. Átpakolás közben pillanatok alatt le lehet törölni a polcokat. Ügyeljünk különösen a lecseppenésekre, kifolyásokra! Ha ezeket nem töröljük fel azonnal, a baktériumok könnyen eljuthatnak a hűtőház távoli szegleteibe is.

 

Ha bármi kétsége merül fel a tárolt élelmiszer minőségével kapcsolatban, a legbiztonságosabb, ha kidobja. Az élelmiszerek kezelésénél semmilyen kockázatot nem vállalhatunk, mindig ellenőrizzük a lejárati dátumokat!

 

Ha hűtőházra, moduláris hűtőkamrára vagy bármilyen hűtőberendezésre van szüksége, a Hűtőépítő®-nél az ideális megoldást biztosítjuk az Ön számára.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mennyire bírja hűtője a nagy meleget?

2024. július. 16. 12:38 Hűtőtér technológia

A nyári kánikula nemcsak az embereket viseli meg, hanem a kereskedelmi és ipari hűtőkamrákat is. A nagy meleg jelentős terhelést ró a hűtőrendszerek kompresszoraira, ami komoly kihívásokat és potenciális hibákat okozhat. Cikkünkben a hűtőkamrák építésében szerzett több évtizedes tapasztalatunkat osztjuk …

Teljes cikk

A Purman Team megnyerte a Red Bull Ládaderbit!

2024. július. 09. 10:03 Vállalati hírek

Minden munkatársunk összefogott, két hónapon keresztül versenylázban égtünk és hihetetlen erőket mozgattunk meg, hogy 2024 június utolsó vasárnapján rajthoz álljunk a Red Bull Ládaderbin. Az első kanyar meredek volt, de végül – és ezt mi is nehezen akartuk elhinni – …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez