Hűtéstechnika

Gyakorlati tanácsok a hűtőházi élelmiszertároláshoz

2018. március. 25. 15:21 Hűtéstechnika

Szerencsések vagyunk a Hűtőépítőnél, mert sok olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, akiknek üzleti tevékenységükhöz hűtőházra van szüksége. Hűtőkamra vagy hűtőház nélkül elképzelhetetlen lenne az élelmiszer-kiskereskedelem, a vendéglátóipari egységek, éttermek és élelmiszer-logisztikai szolgáltatók működése, mivel a romlandó ételek tárolása nem lenne megoldott. Még a kereskedelmi hűtőházaknak is szigorú előírásoknak kell megfelelniük, ha üzleti céllal használják őket. Ha megfogadja tanácsainkat, nyugodt szívvel hátradőlhet. Ügyfelei számára mindig a legfrissebb ételeket és alapanyagokat tudja majd nyújtani.

 

Forgassa a raktárkészletet

Mindig kövesse nyomon a lejárati dátumokat és kísérje figyelemmel, hogy milyen termékek hagyták el a hűtőházat és mik érkeztek. Az új terméket a polcok hátuljára töltse fel, így először mindig a régebbi termékek kerülnek felhasználásra. Alkalmazza ezt a rendszert mindenhol és garantáltan azok az élelmiszerek élvezik majd a prioritást, amelyeket hamarosan fel kell használni.

 

Tudatosan helyezze el az élelmiszereket

Bizonyos termékeket a hűtőház alsó polcain kell tárolni. Ilyen például a hús, amelyet célszerű minden más romlandó terméktől távol tartani. Már egy-egy csepp húslé is képes keresztszennyezést okozni más élelmiszerekkel.

 

Kísérje figyelemmel a hőmérsékletet

A biztonságos és hatékony működéshez elengedhetetlen az optimális hőmérséklet beállítása. Mindig ellenőrizze, hogy az adott élelmiszer tárolására megfelelő-e a hűtőkamra hőmérséklete! Így készletei élettartama is maximálisra nőnek.

 

Zárja ki a levegőt

A légzáró edényzet az élelmiszer tárolás egyik leghasznosabb eleme. Növeli a termék élettartamát, és megakadályozza a romlás beindulását. Amint levegővel érintkezik az élelmiszer, elkezd romlani. Győződjön meg róla, hogy maximalizálja az eltarthatóságot egy légmentesen záródó tároló edénnyel!

 

Gondoskodjon a makulátlan tisztaságról

Tiszta konyha, rendes ház – bizonyosodjon meg róla, hogy az élelmiszer tárolási és előkészítési felületek rendszeresen fertőtlenítve legyenek, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodásának lehetőségét. Átpakolás közben pillanatok alatt le lehet törölni a polcokat. Ügyeljünk különösen a lecseppenésekre, kifolyásokra! Ha ezeket nem töröljük fel azonnal, a baktériumok könnyen eljuthatnak a hűtőház távoli szegleteibe is.

 

Ha bármi kétsége merül fel a tárolt élelmiszer minőségével kapcsolatban, a legbiztonságosabb, ha kidobja. Az élelmiszerek kezelésénél semmilyen kockázatot nem vállalhatunk, mindig ellenőrizzük a lejárati dátumokat!

 

Ha hűtőházra, moduláris hűtőkamrára vagy bármilyen hűtőberendezésre van szüksége, a Hűtőépítőnél az ideális megoldást biztosítjuk az Ön számára.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mikor esedékes a hűtő tárolók felújítása?

Hűtéstechnika 2018. október. 19. 10:28

20-30 éves kamrák százai szorulnak korszerűsítésre Magyarországon az első komolyabb élelmiszerbiztonsági előírások a kilencvenes évek elején születtek meg, majd 2004-től kötelezővé vált a HACCP rendszer bevezetése és üzemeltetése. Az előírásoknak megfelelően a kilencvenes években több ezer hűtőkamra épült meg, hiszen …

Teljes cikk

Csendes üzemű hűtőaggregátok

Hűtéstechnika 2018. október. 12. 10:25

A hűtőberendezések gyártói manapság már számos megoldást kínálnak az olyan esetekre amikor halkabb üzemű kültéri egységre, avagy hűtőaggregátra van szükség. Egy ipari vagy kereskedelmi hűtőberendezés komoly hűtőteljesítményekkel üzemel. Már a legkisebb készülékek is 1-2 kW hűtőteljesítménnyel működnek, de nem ritkák …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez