For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

2024-es Hűtőkamra trendek az ÉLIP pályázat fókuszában

2024. január. 16. 12:07 Hűtőtér technológia

A 2024-es év jelentős változásokat hozott a hűtőkamra trendekben, különös tekintettel az Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Program (ÉLIP) pályázatára. Az ÉLIP célja az élelmiszeripari beszállítók versenyképességének növelése a hűtéstechnológiai fejlesztések támogatásával. A pályázat keretében nyújtott támogatások új lehetőségeket teremtenek a szektor szereplői számára.

Mire fókuszál az ÉLIP pályázat?

Az ÉLIP pályázat kiemelt célja a hazai élelmiszeripar fejlesztése, a hűtéstechnológiák modernizálása és az ágazati versenyképesség növelése. A pályázat keretösszege és a támogatási intenzitás jelentős forrásokat biztosítanak a hűtőkamrák fejlesztésére.

A pályázat elsődlegesen a hűtőkamrák energiahatékonyságának javítására, új hűtőtechnológiák bevezetésére, valamint a hűtőrendszerek modernizálására összpontosít.

A pályázatban részt vevő vállalkozásoknak meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak, beleértve az élelmiszeripari tevékenységet, a fenntarthatósági követelményeket, és az energiahatékonysági előírásokat.

2024-es hűtőkamra trendek

Bemutatjuk, hogy az ÉLIP pályázat tükrében hogyan alakulnak a 2024-es hűtőkamra trendek.

Energiahatékonyság

A hűtőkamrák energiahatékonysága kiemelten fontos szempont a 2024-es trendekben. Az ÉLIP pályázat által támogatott fejlesztések az energiafogyasztás csökkentésére és a környezetbarát hűtőközegek használatára összpontosítanak.

Okos technológia

A hűtőrendszerek automatizálása és intelligens vezérlése lehetővé teszi a hőmérséklet és a páratartalom pontosabb szabályozását, ami hozzájárul az élelmiszerek minőségének javításához és a pazarlás csökkentéséhez.

Fenntarthatóság

A hűtőkamrák tervezésénél és felújításánál egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fenntartható anyagok és technológiák. Az ÉLIP pályázat támogatja azokat a fejlesztéseket, amelyek csökkentik az ökológiai lábnyomot.

Biztonság és higiénia

Az élelmiszer-biztonsági előírások szigorodása miatt a hűtőkamrák tervezése során kiemelt figyelmet kell fordítani a higiéniai szabványoknak megfelelő megoldásokra.

Pozitív irányba mozdítja a pályázat a hűtőkamra trendeket

A 2024-es év jelentős előrelépést jelent a hűtőkamra trendekben, ahol az ÉLIP pályázat kulcsszerepet játszik. A pályázat által támogatott fejlesztések lehetővé teszik a hazai élelmiszeripari beszállítók számára, hogy modern, energiahatékony, fenntartható és biztonságos hűtéstechnológiákat alkalmazzanak, ezzel növelve versenyképességüket nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

2023-ban elnyertük a Heves Vármegye Innovatőre címet

2024. január. 23. 13:07 Hűtőtér technológia

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján rangos elismerést vehettünk át, mellyel a kamara a folyamatos fejlesztési- és innovációs tevékenységünket ismerte el.   A fejlesztéseket mindig előtérbe helyezzük A 2023. évben a Hűtőépítő Kft-t választották Heves Vármegye Innovatőre címre …

Teljes cikk

Optima polcrendszerek a Hűtőépítő Kft-től

2023. szeptember. 27. 14:41 Hűtőtér technológia

Az élelmiszeripar és vendéglátás új tárolási standardja Amikor az élelmiszeriparban vagy a vendéglátásban tárolási megoldást keresünk, nem elegendő csak a helytakarékosságot vagy az esztétikumot figyelembe venni. Fontos, hogy megfeleljen a szigorú előírásoknak és biztosítsa a termékek megfelelő körülmények közötti tárolását …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez