Hűtéstechnika

Így érjen el maximális biztonságot és hatékony munkavégzést a hűtőtérben

2018. május. 20. 09:35 Hűtéstechnika

A hűtőkamrákat széles körben alkalmazzák különböző kereskedelmi célokra, mert extra tárolóhelyet biztosítanak. Nagy mennyiségű élelmiszereket tárolhatunk benne, amelyek hosszú ideig frissek és megfelelő tápértékűek maradnak. A hűtőkamrák hőmérséklete beállítható a célnak tökéletes tartományba, valamint számos tartozékkal, kiegészítővel szabható az adott munkafolyamatra a maximális hatékonyság érdekében.

A hűtőkamrában végzett munka nem könnyű, a magas páratartalom igazi kihívást jelent. Ha csak egy órát is tölt el egy dolgozó a hűtőtérben, a magas pára akkor is kellemetlenséget okoz. Egy 8 órás műszak pedig, amelyben az ételeket kell előkészíteni, fokozottan igénybeveszik a dolgozókat. A 2°C körüli hőmérsékletben gyorsan csökken a teljesítmény és folyamatosan nő a megbetegedés valószínűsége.

Néhány óvintézkedés betartásával azonban a dolgozók biztonsága is jelentősen nő és teljesítményük is javul. Kövesse az alábbi javaslatokat, ha fagypont körüli hőmérsékletben dolgozik! A hűtőterek a leginkább figyelmen kívül hagyott munkahelyek az EU-ban, ha biztonságos munkavégzésről van szó. Nagyon kevés iránymutatás van arról, hogy tudnak az alkamlazottak a magas páratartalommal úgy megküzdeni, hogy közben teljesítményük sem romlik.

 

A legújabb kutatás szerint az alkalmazottak kellemetlenségeinek okai az alábbiak:

 

  • Huzat.
  • Gyakran előfordul, hogy az alkalmazottak nem viselnek kesztyűt, mert a kesztyű vastagsága megakadályozza vagy megnehezíti az aprólékos feladatok végrehajtását.
  • Többnyire a dolgozók nem kapnak külön képzést a hűtőtéri munkavégzés irányelveiről, ezért nincsenek tisztában azzal, hogyan dolgozhatnak biztonságban és hogyan kerülhetik el a kényelmetlenségeket.

 

Az eredmények alapján a kutatók az alábbi tippeket javasolják a hatékony hűtőtéri munkavégzéshez:

Fontos, hogy olyan berendezést használjunk, ami csökkenti a huzatot és a páralecsapódást. Ezzel jelentősen javulnak a dolgozók munkakörülményei és javul a teljesítményük.

A dolgozók számára mindig megfelelő kesztyűt kell biztosítani, amivel kényelmesen végezhetők az egyes feladatok. A kesztyűbetétek, amelyeket a hagyományos műanyag kesztyű alatt kell viselni, segítenek a kezek melegen tartásában és a gyors munkavégzésben. Fagyos kezekkel nem lehet hatékonyan dolgozni.

A dolgozókat ösztönözni kell az átöltözésre, amint átnedvesedett a munkaruhájuk. Nedves ruhában kényelmetlen a munkavégzés és lényegesen könnyebb így megbetegedni is. Fontos, hogy az alkalmazottak tisztában legyenek azokkal a veszélyekkel, amelyeket a nedves ruhák okozhatnak az egészségüknek, ezért fontos, hogy rendszeresen átöltözzenek. Alkalmazzon rotációs munkavégzést a hideg és meleg helyiségek között!

Biztosítson kézmelegítőt és minimalizálja az ügyességet igénylő feladatokat a hideg helyiségben! Alkalmazza az alábbi javaslatokat és tapasztalja meg saját munkafolyamatain, mennyit javul a dolgozók közérzete és teljesítménye néhány apró változtatásnak köszönhetően!

 

 

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Miért kell egy nagykonyhába sokkoló?

Hűtéstechnika 2018. május. 13. 09:34

Amikor vendéglátásról van szó, rengeteg speciális követelménynek és igénynek kell megfelelni. A kereskedelmi étkeztetés olyan, mint a sakk; a megfelelő időben kell megtenni a megfelelő lépést. A kiváló teljesítményhez azonban kiváló berendezésre van szükség, ezért pontosan ismernie kell munkafolyamatait és …

Teljes cikk

Rutin karbantartási gyakorlat a hatékony hűtőkamráért

Hűtéstechnika 2018. május. 06. 09:29

A hűtőtereket általában kereskedelmi célokra használják. Az élelmiszeripari vállalatoknak egyszerre nagymennyiségű alapanyagot és készterméket kell tárolniuk, ezért kritikus, hogy hűtőkamráik elég tároló kapacitással rendelkezzenek. A kevés tárolóhely az ételhulladék mennyiségének megnövekedéséhez vezethet, ami egyet jelent a felesleges költségekkel és jelentősen …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez