For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

KleanLabs® élelmiszeripari tisztaterek

2019. november. 15. 15:08 Tisztatér technika

A tisztaszobák és tisztaterek hosszú ideje alkalmazásban vannak a gyógyszeriparban, a mikroelektronikában, a biotechnológiában, azonban az utóbbi időszakban az élelmiszeripar is egyre növekvő érdeklődést mutat a modern tisztaterek iránt. Ez nem véletlen, hiszen az egyre gyorsuló fogyasztói társadalomban egyre nagyobb igény mutatkozik a speciális eljárásokkal készített, tartósított, vagy módosított élelmiszerekre is.

Az élelmiszeripari eljárásokat szigorú szabályrendszerek és szabványok írják körbe, valamint az egészségügyhöz hasonlóan rendkívül szigorú higiéniai standardok jellemzik. A tisztaság egy fokkal magasabb szintre emelésében játszanak szerepet a modern élelmiszeripari tisztaterek. A mikrobák és gombák számának minimalizálása elősegíti a termékek tisztaságát, valamint egyéb eljárásokat tesz könnyebbé, emellett csökkenti az átfutási időket, amely egyenesen nagyobb jövedelmezőséget jelent.

A legfőbb felhasználói az élelmiszeripari tisztatereknek a feldolgozott hústerméket előállító cégek, a sajt és tejtermék feldolgozó üzemek, valamint a speciális élelmiszereket gyártó üzemek (glutén- és laktózmentes, valamint anti-allergén élelmiszerek).

A KleanLabs® élelmiszeripari tisztaterekben szigorúan szabályozzuk a hőmérsékletet, a páratartalmat, valamint a lebegőben előforduló részecskék számát. A szigorúan ellenőrzött rendszer lehetővé teszi, hogy az ott előállított termékek különösen nagy tisztaságú környezetben kerüljenek előállításra, feldolgozásra vagy csomagolásra.

A különlegesen tiszta környezet lehetővé teszi, hogy akár a termék eltarthatóságát is növeljük, hiszen egy tisztatérben az előforduló mikrobák- és csírák száma is jelentősen csökkenthető.

A KleanLabs® tisztaterek mindig egyedi méretben készülnek a megrendelő igényei alapján, valamint figyelembe vesszük az élelmiszeripari termékek előállításához szükséges berendezések kialakítását, hely foglalását is. A tereket ez alapján méretezzük, a beruházóval közös munkában, majd a kivitelezés során is figyelemmel kísérjük a lehető legoptimálisabb folyamatokat.

Az élelmiszeripari tisztatereket használó cégeknek számos előnye származik a megfelelően kialakított tisztatér üzemeltetéséből, sőt marketing célokra is kiváló hatással van, ha a termékek csomagolásán fel van tüntetve a tisztatéri előállítás módja.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Teljes cikk

A NÉBIH-et kérdeztük 4. rész – Gyorslehűtés

Hűtéstechnika 2019. november. 19. 12:16

Már jól megszokott sorozatunkban egyenesen a szakértőhöz, a NÉBIH-hez fordulunk kérdéseinkkel, így egész más szemszögből, az ellenőrző hivatal szemével, nyerünk rálátást egy-egy témára. Ezúttal a gyorslehűtéssel kapcsolatos kérdéseket boncolgattuk. Mire kell ügyelni meleg készételek lehűtésekor? (+60°C/+90°C) A NÉBIH felhívja a …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez