For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

KleanLabs® élelmiszeripari tisztaterek

2019. november. 15. 15:08 Tisztatér technika

A tisztaszobák és tisztaterek hosszú ideje alkalmazásban vannak a gyógyszeriparban, a mikroelektronikában, a biotechnológiában, azonban az utóbbi időszakban az élelmiszeripar is egyre növekvő érdeklődést mutat a modern tisztaterek iránt. Ez nem véletlen, hiszen az egyre gyorsuló fogyasztói társadalomban egyre nagyobb igény mutatkozik a speciális eljárásokkal készített, tartósított, vagy módosított élelmiszerekre is.

Az élelmiszeripari eljárásokat szigorú szabályrendszerek és szabványok írják körbe, valamint az egészségügyhöz hasonlóan rendkívül szigorú higiéniai standardok jellemzik. A tisztaság egy fokkal magasabb szintre emelésében játszanak szerepet a modern élelmiszeripari tisztaterek. A mikrobák és gombák számának minimalizálása elősegíti a termékek tisztaságát, valamint egyéb eljárásokat tesz könnyebbé, emellett csökkenti az átfutási időket, amely egyenesen nagyobb jövedelmezőséget jelent.

A legfőbb felhasználói az élelmiszeripari tisztatereknek a feldolgozott hústerméket előállító cégek, a sajt és tejtermék feldolgozó üzemek, valamint a speciális élelmiszereket gyártó üzemek (glutén- és laktózmentes, valamint anti-allergén élelmiszerek).

A KleanLabs® élelmiszeripari tisztaterekben szigorúan szabályozzuk a hőmérsékletet, a páratartalmat, valamint a lebegőben előforduló részecskék számát. A szigorúan ellenőrzött rendszer lehetővé teszi, hogy az ott előállított termékek különösen nagy tisztaságú környezetben kerüljenek előállításra, feldolgozásra vagy csomagolásra.

A különlegesen tiszta környezet lehetővé teszi, hogy akár a termék eltarthatóságát is növeljük, hiszen egy tisztatérben az előforduló mikrobák- és csírák száma is jelentősen csökkenthető.

A KleanLabs® tisztaterek mindig egyedi méretben készülnek a megrendelő igényei alapján, valamint figyelembe vesszük az élelmiszeripari termékek előállításához szükséges berendezések kialakítását, hely foglalását is. A tereket ez alapján méretezzük, a beruházóval közös munkában, majd a kivitelezés során is figyelemmel kísérjük a lehető legoptimálisabb folyamatokat.

Az élelmiszeripari tisztatereket használó cégeknek számos előnye származik a megfelelően kialakított tisztatér üzemeltetéséből, sőt marketing célokra is kiváló hatással van, ha a termékek csomagolásán fel van tüntetve a tisztatéri előállítás módja.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Tisztatéri szabványok összehasonlítása

2020. november. 17. 16:38 Tisztatér technika

A tisztatéri szabványok nélkülözhetetlen szabályozások ahhoz, hogy adott iparágban az értéklánc különböző szinten lévő résztvevői zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni. Az általánosan elfogadott és globálisan alkalmazott szabványokat minden iparági szereplő elfogadja és alkalmazza, azonban az egyes követelmények iparáganként eltérőek lehetnek. Több …

Teljes cikk

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez
iparimarketing.hu