For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtéstechnika

Már elérhető az ételek szerinti nagy hűtőkamra specifikáció-határozó a honlapon

2019. november. 28. 10:46 Hűtéstechnika

Mekkora hőmérsékletre állítsuk a hűtőkamránkat, ha különböző élelmiszereket tárolunk benne? Ez a kérdéskör elsőre egyszerűnek tűnhet, de a gyakorlatban könnyen belefuthatunk néhány elgondolkodtató helyzetbe. Nemcsak a hőmérsékletet, de a páratartalom beállítását is jól át kell gondolni, hiszen ez is befolyásolja, hogy meddig tarthatók el az élelmiszerek. Ezért készítettünk egy részletes határozót a honlapunkra, amelyben a leggyakrabban használatos alapanyagokhoz ajánlott specifikációkat gyűjtöttük össze. Így tehát nem kell sokáig keresgélni, hogy mit milyen hőmérsékleten kell tárolni. Az alapanyagok ajánlott tárolási hőmérséklete mellett a páratartalmat, a szavatossági időt és a fagyáspontot is részletezzük.

Pro tippek a szakértőtől

Főleg a magas víztartalmú zöldségeknél és gyümölcsöknél fontos, hogy a fagyáspontot is figyeljük, mivel ha ez alá megyünk, akkor megváltozik az alapanyag állaga és alakja, ahogy a benne lévő víz megfagy. Pont az ilyen esetek miatt nem biztos, hogy mindig az a jó megoldás, ha a legalacsonyabb ajánlott hőmérsékletre állítjuk a hűtőkamrát. Érdemes egyes élelmiszerek zsírtartalmára is odafigyelni, mert ez is befolyásolhatja az ajánlott hőmérsékletet (pl. jégkrém, tej).

Próbálja ki újításunkat és ellenőrizze le, hogy Ön a megfelelő hőmérsékleten tárolja-e alapanyagait!

Tekintse meg további bejegyzéseinket

A NÉBIH-et kérdeztük 4. rész – Gyorslehűtés

Hűtéstechnika 2019. november. 19. 12:16

Már jól megszokott sorozatunkban egyenesen a szakértőhöz, a NÉBIH-hez fordulunk kérdéseinkkel, így egész más szemszögből, az ellenőrző hivatal szemével, nyerünk rálátást egy-egy témára. Ezúttal a gyorslehűtéssel kapcsolatos kérdéseket boncolgattuk. Mire kell ügyelni meleg készételek lehűtésekor? (+60°C/+90°C) A NÉBIH felhívja a …

Teljes cikk

KleanLabs® élelmiszeripari tisztaterek

Tisztatér technika 2019. november. 15. 15:08

A tisztaszobák és tisztaterek hosszú ideje alkalmazásban vannak a gyógyszeriparban, a mikroelektronikában, a biotechnológiában, azonban az utóbbi időszakban az élelmiszeripar is egyre növekvő érdeklődést mutat a modern tisztaterek iránt. Ez nem véletlen, hiszen az egyre gyorsuló fogyasztói társadalomban egyre nagyobb …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez