For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Már elérhető az élelmiszerek szerinti nagy hűtőkamra specifikáció-határozó a honlapon

2019. november. 28. 10:46 Hűtőtér technológia

Mekkora hőmérsékletre állítsuk a hűtőkamránkat, ha különböző élelmiszereket tárolunk benne? Ez a kérdéskör elsőre egyszerűnek tűnhet, de a gyakorlatban könnyen belefuthatunk néhány elgondolkodtató helyzetbe. Nemcsak a hőmérsékletet, de a páratartalom beállítását is jól át kell gondolni, hiszen ez is befolyásolja, hogy meddig tarthatók el az élelmiszerek. Ezért készítettünk egy részletes határozót a honlapunkra, amelyben a leggyakrabban használatos alapanyagokhoz ajánlott specifikációkat gyűjtöttük össze. Így tehát nem kell sokáig keresgélni, hogy mit milyen hőmérsékleten kell tárolni. Az alapanyagok ajánlott tárolási hőmérséklete mellett a páratartalmat, a szavatossági időt és a fagyáspontot is részletezzük.

Pro tippek a szakértőtől

Főleg a magas víztartalmú zöldségeknél és gyümölcsöknél fontos, hogy a fagyáspontot is figyeljük, mivel ha ez alá megyünk, akkor megváltozik az alapanyag állaga és alakja, ahogy a benne lévő víz megfagy. Pont az ilyen esetek miatt nem biztos, hogy mindig az a jó megoldás, ha a legalacsonyabb ajánlott hőmérsékletre állítjuk a hűtőkamrát. Érdemes egyes élelmiszerek zsírtartalmára is odafigyelni, mert ez is befolyásolhatja az ajánlott hőmérsékletet (pl. jégkrém, tej).

Próbálja ki újításunkat és ellenőrizze le, hogy Ön a megfelelő hőmérsékleten tárolja-e alapanyagait!

Tekintse meg további bejegyzéseinket

2023-ban elnyertük a Heves Vármegye Innovatőre címet

2024. január. 23. 13:07 Hűtőtér technológia

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján rangos elismerést vehettünk át, mellyel a kamara a folyamatos fejlesztési- és innovációs tevékenységünket ismerte el.   A fejlesztéseket mindig előtérbe helyezzük A 2023. évben a Hűtőépítő Kft-t választották Heves Vármegye Innovatőre címre …

Teljes cikk

2024-es Hűtőkamra trendek az ÉLIP pályázat fókuszában

2024. január. 16. 12:07 Hűtőtér technológia

A 2024-es év jelentős változásokat hozott a hűtőkamra trendekben, különös tekintettel az Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Program (ÉLIP) pályázatára. Az ÉLIP célja az élelmiszeripari beszállítók versenyképességének növelése a hűtéstechnológiai fejlesztések támogatásával. A pályázat keretében nyújtott támogatások új lehetőségeket teremtenek a szektor szereplői …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez