For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtéstechnika

Már elérhető az élelmiszerek szerinti nagy hűtőkamra specifikáció-határozó a honlapon

2019. november. 28. 10:46 Hűtéstechnika

Mekkora hőmérsékletre állítsuk a hűtőkamránkat, ha különböző élelmiszereket tárolunk benne? Ez a kérdéskör elsőre egyszerűnek tűnhet, de a gyakorlatban könnyen belefuthatunk néhány elgondolkodtató helyzetbe. Nemcsak a hőmérsékletet, de a páratartalom beállítását is jól át kell gondolni, hiszen ez is befolyásolja, hogy meddig tarthatók el az élelmiszerek. Ezért készítettünk egy részletes határozót a honlapunkra, amelyben a leggyakrabban használatos alapanyagokhoz ajánlott specifikációkat gyűjtöttük össze. Így tehát nem kell sokáig keresgélni, hogy mit milyen hőmérsékleten kell tárolni. Az alapanyagok ajánlott tárolási hőmérséklete mellett a páratartalmat, a szavatossági időt és a fagyáspontot is részletezzük.

Pro tippek a szakértőtől

Főleg a magas víztartalmú zöldségeknél és gyümölcsöknél fontos, hogy a fagyáspontot is figyeljük, mivel ha ez alá megyünk, akkor megváltozik az alapanyag állaga és alakja, ahogy a benne lévő víz megfagy. Pont az ilyen esetek miatt nem biztos, hogy mindig az a jó megoldás, ha a legalacsonyabb ajánlott hőmérsékletre állítjuk a hűtőkamrát. Érdemes egyes élelmiszerek zsírtartalmára is odafigyelni, mert ez is befolyásolhatja az ajánlott hőmérsékletet (pl. jégkrém, tej).

Próbálja ki újításunkat és ellenőrizze le, hogy Ön a megfelelő hőmérsékleten tárolja-e alapanyagait!

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Teljes cikk

ATEX hűtő tárolásra vonatkozó jelenlegi szabályozás és praktikus tanácsok

2021. július. 07. 12:11 Hűtéstechnika

A robbanásvédelmi szakértőt kérdeztük. Robbanásvédelemmel foglalkozó sorozatunk első részében a tárolási manipuláció (régebben aktív tárolásként ismert) és passzív tárolás különbségeit bemutatva azt vizsgáltuk, hogy milyen esetekben van dolgunk robbanásveszélyes zónával. Ezúttal azokat a jelenleg hatályos jogszabályokat és a jó mérnöki …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez