For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtéstechnika

Már elérhető az élelmiszerek szerinti nagy hűtőkamra specifikáció-határozó a honlapon

2019. november. 28. 10:46 Hűtéstechnika

Mekkora hőmérsékletre állítsuk a hűtőkamránkat, ha különböző élelmiszereket tárolunk benne? Ez a kérdéskör elsőre egyszerűnek tűnhet, de a gyakorlatban könnyen belefuthatunk néhány elgondolkodtató helyzetbe. Nemcsak a hőmérsékletet, de a páratartalom beállítását is jól át kell gondolni, hiszen ez is befolyásolja, hogy meddig tarthatók el az élelmiszerek. Ezért készítettünk egy részletes határozót a honlapunkra, amelyben a leggyakrabban használatos alapanyagokhoz ajánlott specifikációkat gyűjtöttük össze. Így tehát nem kell sokáig keresgélni, hogy mit milyen hőmérsékleten kell tárolni. Az alapanyagok ajánlott tárolási hőmérséklete mellett a páratartalmat, a szavatossági időt és a fagyáspontot is részletezzük.

Pro tippek a szakértőtől

Főleg a magas víztartalmú zöldségeknél és gyümölcsöknél fontos, hogy a fagyáspontot is figyeljük, mivel ha ez alá megyünk, akkor megváltozik az alapanyag állaga és alakja, ahogy a benne lévő víz megfagy. Pont az ilyen esetek miatt nem biztos, hogy mindig az a jó megoldás, ha a legalacsonyabb ajánlott hőmérsékletre állítjuk a hűtőkamrát. Érdemes egyes élelmiszerek zsírtartalmára is odafigyelni, mert ez is befolyásolhatja az ajánlott hőmérsékletet (pl. jégkrém, tej).

Próbálja ki újításunkat és ellenőrizze le, hogy Ön a megfelelő hőmérsékleten tárolja-e alapanyagait!

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Teljes cikk

Szakmai megoldások költséghatékony tisztatéri beruházásokhoz

Tisztatér technika 2020. október. 09. 14:26

Költséghatékony tisztaterek létesítése a gyakorlatban A Hűtőépítő Kft.-nél nagy tapasztalatra tettünk szert az ipari tisztaterek tervezésében és kivitelezésében. Egy tisztatér telepítése a legtöbb esetben jelentős beruházással jár, nem beszélve az üzemeltetés költségeiről, hiszen a tisztaterek az év minden napján 24/7 …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez