For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Mely iparágak számára előnyös a tisztatér?

2018. február. 18. 20:54 Tisztatér technika

Már biztosan tisztában van azzal, hogy mit jelent a tisztatér, de azt tudja, hogy kik és mire használják? A tisztatér egy olyan steril és ellenőrzött környezet, amiről legelőször az orvosi és gyógyszeriparra asszociálunk. Az igazság azonban az, hogy több ezer olyan iparág támaszkodik a tisztatér technológiájára, ahol steril térre van szükség a megfelelő gyártáshoz.

A tisztatér elsődleges ismertetői a magasfokú precízió és megbízható specifikáció. Ma már a legtöbb iparágnak rendkívül szigorú protokollnak kell megfelelnie a fokozott minőségbiztosítás miatt. Leggyakrabban a tudományos kutatáshoz köthető, de a tisztaterek forradalma az iparágak többségén végigszáguldott és megreformálta a gyártási technológiát. A tisztatér egy biztonságos és steril környezetet nyújt a termék- és anyaggyártás, illetve a kutatás-fejlesztés számára. Az eredmények pontossága természetesen függ magától a helytől és az iparági sajátosságoktól. A továbbiakban bemutatunk 6 egyedi, a hagyományos gyógyszeripari gyártástól eltérő iparágat, amelyek tisztateret alkalmaznak

 

Egyetemi laborok

A kísérletek hitelessége miatt elengedhetetlen, hogy steril és biztonságos környezetben kerüljenek végrehajtásra. Számos egyetem és kutatóintézet a világ minden táján tisztatérben hajtja végre a kísérleteit, minden utolsó részletre alaposan odafigyelve, hogy a lehető legpontosabb eredményeket kapják. A tisztatér a legoptimálisabb hely a kutatók és doktoranduszok kísérleteihez, mivel drasztikusan csökkentik a keresztszennyeződés kockázatát és a kutatások során következetesebb változókat eredményeznek.

 

Haderő

A tisztatér sokkal több egy steril környezetnél. Számos katonai projekt és kísérlet zajlik tisztatérben, hozzájárulva a technológia és eszközrendszerek fejlődéséhez. Egyedi és innovatív termékek, anyagok fejlesztését teszik lehetővé, ezért létfontosságú elemét képezik az iparágnak.

 

Optika

Gondolkozott már azon, hogyan lehetnek a telefonjával készült képek annyira lenyűgözőek? Az ok egészen egyszerű: a lencse tisztatérben készül. A tisztatér lehetővé teszi, hogy rendkívül fejlett technológiával a technikusok különféle lencséket hozzanak létre. Mi, fogyasztók, pedig szinte észrevétlenül támaszkodunk erre a technológiára.

 

Repülőgépipar

A biztonságos és steril környezet elsődleges követelmény minden olyan terméknél, amely a repülőgépiparral kapcsolatos. A tökéletes beállítás csak úgy teremthető meg, hogy egy ellenőrzött környezetben ötvözik a csúcstechnológiájú fejlesztéseket a kiváló minőségű anyagokkal. A szennyeződések lehetőségének csökkentése révén a repülőgépipar képes arra, hogy teljes biztonságban gyártson lézereket és más csúcstechnológiájú termékeket.

 

Biológiai biztonság

A tudományos iparágak kísérleteiben egy teljesen új korszak kezdődött el. Ma már sok biológiai kísérlet előírja a tisztatér használatát a szabályozott változók és pontos eredmények elérése érdekében. A tisztatér lehetőséget ad arra is, hogy potenciálisan káros vagy veszélyes anyagokkal végezzenek kísérletet, anélkül, hogy a környezetbe való kijutás kockázata bármilyen mértékben felmerülne. Ez különösen fontos a kábítószerrel, baktériumokkal és vírusokkal végzett kísérletek során.

 

Nanotechnológia

A főként elektronikával és a félvezetőkkel foglalkozó nanotechnológiai tisztaterek az élelmiszergyártástól a napelemek gyártásáig számos dologra alkalmasak. A fenntarthatóság jegyében egyre több iparág használ tisztateret a nanotechnológiai termékek gyártásához.

 

A siker kulcsa a tökéletes felszereltséggel rendelkező tiszatér

Iparágtól függetlenül a tisztatérben végzett termelés számos előnnyel jár. A megfelelő tisztatéri ruházat, tisztatéri megoldások és tisztítószerek használata biztosítják, hogy mindezek az iparágak ne csak a leghatékonyabb termékeket és eredményeket hozzák létre, hanem, hogy biztonságban és sterilen is maradjanak.

Ha nem biztos abban, hogy a tisztatér milyen előnyökkel jár az Ön számára vagy, ha érdekli, hogy milyen termékek javíthatják eredményességét, nézzen körbe széles tisztatéri eszközkínálatunkban és szerezze be a szükséges termékeket a legmegbízhatóbb beszállítótól.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mennyire bírja hűtője a nagy meleget?

2024. július. 16. 12:38 Hűtőtér technológia

A nyári kánikula nemcsak az embereket viseli meg, hanem a kereskedelmi és ipari hűtőkamrákat is. A nagy meleg jelentős terhelést ró a hűtőrendszerek kompresszoraira, ami komoly kihívásokat és potenciális hibákat okozhat. Cikkünkben a hűtőkamrák építésében szerzett több évtizedes tapasztalatunkat osztjuk …

Teljes cikk

A Purman Team megnyerte a Red Bull Ládaderbit!

2024. július. 09. 10:03 Vállalati hírek

Minden munkatársunk összefogott, két hónapon keresztül versenylázban égtünk és hihetetlen erőket mozgattunk meg, hogy 2024 június utolsó vasárnapján rajthoz álljunk a Red Bull Ládaderbin. Az első kanyar meredek volt, de végül – és ezt mi is nehezen akartuk elhinni – …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez