For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Mely iparágak számára előnyös a tisztatér?

2018. február. 18. 20:54 Tisztatér technika

Már biztosan tisztában van azzal, hogy mit jelent a tisztatér, de azt tudja, hogy kik és mire használják? A tisztatér egy olyan steril és ellenőrzött környezet, amiről legelőször az orvosi és gyógyszeriparra asszociálunk. Az igazság azonban az, hogy több ezer olyan iparág támaszkodik a tisztatér technológiájára, ahol steril térre van szükség a megfelelő gyártáshoz.

A tisztatér elsődleges ismertetői a magasfokú precízió és megbízható specifikáció. Ma már a legtöbb iparágnak rendkívül szigorú protokollnak kell megfelelnie a fokozott minőségbiztosítás miatt. Leggyakrabban a tudományos kutatáshoz köthető, de a tisztaterek forradalma az iparágak többségén végigszáguldott és megreformálta a gyártási technológiát. A tisztatér egy biztonságos és steril környezetet nyújt a termék- és anyaggyártás, illetve a kutatás-fejlesztés számára. Az eredmények pontossága természetesen függ magától a helytől és az iparági sajátosságoktól. A továbbiakban bemutatunk 6 egyedi, a hagyományos gyógyszeripari gyártástól eltérő iparágat, amelyek tisztateret alkalmaznak

 

Egyetemi laborok

A kísérletek hitelessége miatt elengedhetetlen, hogy steril és biztonságos környezetben kerüljenek végrehajtásra. Számos egyetem és kutatóintézet a világ minden táján tisztatérben hajtja végre a kísérleteit, minden utolsó részletre alaposan odafigyelve, hogy a lehető legpontosabb eredményeket kapják. A tisztatér a legoptimálisabb hely a kutatók és doktoranduszok kísérleteihez, mivel drasztikusan csökkentik a keresztszennyeződés kockázatát és a kutatások során következetesebb változókat eredményeznek.

 

Haderő

A tisztatér sokkal több egy steril környezetnél. Számos katonai projekt és kísérlet zajlik tisztatérben, hozzájárulva a technológia és eszközrendszerek fejlődéséhez. Egyedi és innovatív termékek, anyagok fejlesztését teszik lehetővé, ezért létfontosságú elemét képezik az iparágnak.

 

Optika

Gondolkozott már azon, hogyan lehetnek a telefonjával készült képek annyira lenyűgözőek? Az ok egészen egyszerű: a lencse tisztatérben készül. A tisztatér lehetővé teszi, hogy rendkívül fejlett technológiával a technikusok különféle lencséket hozzanak létre. Mi, fogyasztók, pedig szinte észrevétlenül támaszkodunk erre a technológiára.

 

Repülőgépipar

A biztonságos és steril környezet elsődleges követelmény minden olyan terméknél, amely a repülőgépiparral kapcsolatos. A tökéletes beállítás csak úgy teremthető meg, hogy egy ellenőrzött környezetben ötvözik a csúcstechnológiájú fejlesztéseket a kiváló minőségű anyagokkal. A szennyeződések lehetőségének csökkentése révén a repülőgépipar képes arra, hogy teljes biztonságban gyártson lézereket és más csúcstechnológiájú termékeket.

 

Biológiai biztonság

A tudományos iparágak kísérleteiben egy teljesen új korszak kezdődött el. Ma már sok biológiai kísérlet előírja a tisztatér használatát a szabályozott változók és pontos eredmények elérése érdekében. A tisztatér lehetőséget ad arra is, hogy potenciálisan káros vagy veszélyes anyagokkal végezzenek kísérletet, anélkül, hogy a környezetbe való kijutás kockázata bármilyen mértékben felmerülne. Ez különösen fontos a kábítószerrel, baktériumokkal és vírusokkal végzett kísérletek során.

 

Nanotechnológia

A főként elektronikával és a félvezetőkkel foglalkozó nanotechnológiai tisztaterek az élelmiszergyártástól a napelemek gyártásáig számos dologra alkalmasak. A fenntarthatóság jegyében egyre több iparág használ tisztateret a nanotechnológiai termékek gyártásához.

 

A siker kulcsa a tökéletes felszereltséggel rendelkező tiszatér

Iparágtól függetlenül a tisztatérben végzett termelés számos előnnyel jár. A megfelelő tisztatéri ruházat, tisztatéri megoldások és tisztítószerek használata biztosítják, hogy mindezek az iparágak ne csak a leghatékonyabb termékeket és eredményeket hozzák létre, hanem, hogy biztonságban és sterilen is maradjanak.

Ha nem biztos abban, hogy a tisztatér milyen előnyökkel jár az Ön számára vagy, ha érdekli, hogy milyen termékek javíthatják eredményességét, nézzen körbe széles tisztatéri eszközkínálatunkban és szerezze be a szükséges termékeket a legmegbízhatóbb beszállítótól.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Tisztatéri szabványok összehasonlítása

2020. november. 17. 16:38 Tisztatér technika

A tisztatéri szabványok nélkülözhetetlen szabályozások ahhoz, hogy adott iparágban az értéklánc különböző szinten lévő résztvevői zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni. Az általánosan elfogadott és globálisan alkalmazott szabványokat minden iparági szereplő elfogadja és alkalmazza, azonban az egyes követelmények iparáganként eltérőek lehetnek. Több …

Teljes cikk

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez