For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Mi a különbség a tisztatéri átadók típusai között?

2019. november. 15. 14:58 Tisztatér technika

A modern tisztaterek és laboratóriumok tervezése során különös figyelmet kell fordítani az anyagáramlásra. Legyen az ISO14644 vagy GMP alkalmazás, a személyi zsilipek mellett az anyag be- és kitárolási útvonalak is komoly tervezést igényelnek.

A tisztaterek megfelelő tisztasága csak oly módon tartható fenn, ha a betárolt anyagok és a kikerülő félkész-, vagy késztermékek nem jelentenek extra terhelést a helyiség levegőjének. Ezért az anyagok ki- és beadásához a legtöbb iparág ún. anyagátadó boxokat használ. Azonban ezek az átadók is számos verzióban készülnek, és eltérő igényeket elégítenek ki. Ezeket mutatjuk be most részletesen:

Hagyományos átadó dobozok, KleanLabs Ecobox Static:

A legegyszerűbb KleanLabs Ecobox modellek olyan statikus egységek, melyben nincsen külön légbefúvás vagy elszívás, ezek a típusok nem rendelkeznek szellőztetéssel. A zárt, szellőzés nélküli egységeket egyszerűbb laborokba, vagy tisztaterekbe ajánljuk ISO7 kategóriáig.

A statikus modellek ajtajai is rendelkeznek elektromágneses reteszeléssel, így a zsilip rendszerű ajtónyitás megoldott.

A statikus modellek készülhetnek doboz kivitelben, kocsizható padló nélküli kivitelben, valamint kombi megoldás is lehetséges, ahol két tér van egymás fölött.

Szűrt, Fél aktív anyagátadók, KleanLabs Ecobox Semi Active:

A félaktív laboratóriumi anyagátadók nem rendelkeznek önálló motoros befúvó egységgel, viszont anemosztáttal vannak felszerelve, amelyben H13-as HEPA szűrő található. A szűrőegység a meglévő központi légtechnikai rendszerbe köthető. A doboz rendelkezik leengedő szeleppel, mellyel akár túlnyomás is beállítható az átadó dobozban.

A fél-aktív anyagátadók is készülhetnek falba építhető, vagy lábakon álló kivitelben, vagy áttoló rendszerű padlón álló kivitelben, továbbá kombi megoldással is.

Szűrt, aktív anyagátadók, KleanLabs Ecobox Active:

Az aktív anyagátadók képviselik a legtisztább steril megoldást a tisztaterekben. Önálló ventillátoros szűrő egységük H13 vagy ULPA szűrőt tartalmaz, és ennek megfelelően nagy tisztaságú levegőt öblít a zárt anyagátadó dobozba. Ezeket a típusokat akár ISO4 kategóriájú helyiségbe is beépíthetővé teszi a kialakításuk.

Az aktív szűrőegységekkel felszerelt anyagátadók zárt doboz kivitelben, padló nélküli kocsizható kivitelben és kombi megoldásban is szállíthatóak. A kombi megoldás esetén akár légcsatornázott kivitel is megoldható, mellyel a két egymás fölött lévő tér hermetikusan leválasztható egymástól.

A KleanLabs® tisztatéri anyagátadói egyedi méretekben készülnek, a megrendelő igényei alapján. A rendkívül sok féle variáció lehetővé teszi a különböző felhasználási igényekhez való megfelelést.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Optima polcrendszerek a Hűtőépítő Kft-től

2023. szeptember. 27. 14:41 Hűtőtér technológia

Az élelmiszeripar és vendéglátás új tárolási standardja Amikor az élelmiszeriparban vagy a vendéglátásban tárolási megoldást keresünk, nem elegendő csak a helytakarékosságot vagy az esztétikumot figyelembe venni. Fontos, hogy megfeleljen a szigorú előírásoknak és biztosítsa a termékek megfelelő körülmények közötti tárolását …

Teljes cikk

Hűtőkamra építése házilag vagy professzionális kivitelezés? Összegyűjtöttük a különbségeket

2023. szeptember. 26. 09:41 Hűtőtér technológia

A hűtőkamra kialakítása egy bonyolult projekt lehet, mely során számos tényezőt kell figyelembe vennünk, mint például a helyiség elrendezése, a hűtési kapacitás, az energiahatékonyság és a megfelelő szigetelés. A saját kezűleg épített hűtőkamrák elérhető költségvetésű és személyre szabott megoldást kínálnak, …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez