For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Mi a különbség a tisztatéri átadók típusai között?

2019. november. 15. 14:58 Tisztatér technika

A modern tisztaterek és laboratóriumok tervezése során különös figyelmet kell fordítani az anyagáramlásra. Legyen az ISO14644 vagy GMP alkalmazás, a személyi zsilipek mellett az anyag be- és kitárolási útvonalak is komoly tervezést igényelnek.

A tisztaterek megfelelő tisztasága csak oly módon tartható fenn, ha a betárolt anyagok és a kikerülő félkész-, vagy késztermékek nem jelentenek extra terhelést a helyiség levegőjének. Ezért az anyagok ki- és beadásához a legtöbb iparág ún. anyagátadó boxokat használ. Azonban ezek az átadók is számos verzióban készülnek, és eltérő igényeket elégítenek ki. Ezeket mutatjuk be most részletesen:

Hagyományos átadó dobozok, KleanLabs Ecobox Static:

A legegyszerűbb KleanLabs Ecobox modellek olyan statikus egységek, melyben nincsen külön légbefúvás vagy elszívás, ezek a típusok nem rendelkeznek szellőztetéssel. A zárt, szellőzés nélküli egységeket egyszerűbb laborokba, vagy tisztaterekbe ajánljuk ISO7 kategóriáig.

A statikus modellek ajtajai is rendelkeznek elektromágneses reteszeléssel, így a zsilip rendszerű ajtónyitás megoldott.

A statikus modellek készülhetnek doboz kivitelben, kocsizható padló nélküli kivitelben, valamint kombi megoldás is lehetséges, ahol két tér van egymás fölött.

Szűrt, Fél aktív anyagátadók, KleanLabs Ecobox Semi Active:

A félaktív laboratóriumi anyagátadók nem rendelkeznek önálló motoros befúvó egységgel, viszont anemosztáttal vannak felszerelve, amelyben H13-as HEPA szűrő található. A szűrőegység a meglévő központi légtechnikai rendszerbe köthető. A doboz rendelkezik leengedő szeleppel, mellyel akár túlnyomás is beállítható az átadó dobozban.

A fél-aktív anyagátadók is készülhetnek falba építhető, vagy lábakon álló kivitelben, vagy áttoló rendszerű padlón álló kivitelben, továbbá kombi megoldással is.

Szűrt, aktív anyagátadók, KleanLabs Ecobox Active:

Az aktív anyagátadók képviselik a legtisztább steril megoldást a tisztaterekben. Önálló ventillátoros szűrő egységük H13 vagy ULPA szűrőt tartalmaz, és ennek megfelelően nagy tisztaságú levegőt öblít a zárt anyagátadó dobozba. Ezeket a típusokat akár ISO4 kategóriájú helyiségbe is beépíthetővé teszi a kialakításuk.

Az aktív szűrőegységekkel felszerelt anyagátadók zárt doboz kivitelben, padló nélküli kocsizható kivitelben és kombi megoldásban is szállíthatóak. A kombi megoldás esetén akár légcsatornázott kivitel is megoldható, mellyel a két egymás fölött lévő tér hermetikusan leválasztható egymástól.

A KleanLabs® tisztatéri anyagátadói egyedi méretekben készülnek, a megrendelő igényei alapján. A rendkívül sok féle variáció lehetővé teszi a különböző felhasználási igényekhez való megfelelést.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

A hűtőkamrák ideális mérete, optimális kialakítása

Hűtéstechnika 2020. július. 31. 11:49

Újonnan nyíló, nagyobb kereskedelmi és gasztronómia egységek kivitelezésekor, a konyhai és raktározási területek tervezési szakaszában fel fog merülni a kérdés, hogy hogyan tudjuk legideálisabban kialakítani a hűtött, fagyasztott áruk tárolására szolgáló raktárakat, milyen nézőpontokat szükséges figyelembe venni a hűtőkamrák megépítéséhez. …

Teljes cikk

Tolóajtók használata az optimális helykihasználás érdekében

Hűtéstechnika 2020. július. 31. 11:24

A hűtőkamrák felépítésének egyik legfontosabb része a kamraajtó. Funkcionálisan megfelelő kialakítása nagyban meghatározza a kamra optimális helykihasználási lehetőségeit. Az energiahatékonyság és a hibamentes működés kérdésében kiemelkedő szerepet játszik az ajtók minőségi kivitelezése, a szigetelés, tömítés tökéletesítése, illetve ebben a tekintetben …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez