For international markets we are offering the following two product ranges

Tisztatér technika

Mi a különbség a tisztatéri átadók típusai között?

2019. november. 15. 14:58 Tisztatér technika

A modern tisztaterek és laboratóriumok tervezése során különös figyelmet kell fordítani az anyagáramlásra. Legyen az ISO14644 vagy GMP alkalmazás, a személyi zsilipek mellett az anyag be- és kitárolási útvonalak is komoly tervezést igényelnek.

A tisztaterek megfelelő tisztasága csak oly módon tartható fenn, ha a betárolt anyagok és a kikerülő félkész-, vagy késztermékek nem jelentenek extra terhelést a helyiség levegőjének. Ezért az anyagok ki- és beadásához a legtöbb iparág ún. anyagátadó boxokat használ. Azonban ezek az átadók is számos verzióban készülnek, és eltérő igényeket elégítenek ki. Ezeket mutatjuk be most részletesen:

Hagyományos átadó dobozok, KleanLabs Ecobox Static:

A legegyszerűbb KleanLabs Ecobox modellek olyan statikus egységek, melyben nincsen külön légbefúvás vagy elszívás, ezek a típusok nem rendelkeznek szellőztetéssel. A zárt, szellőzés nélküli egységeket egyszerűbb laborokba, vagy tisztaterekbe ajánljuk ISO7 kategóriáig.

A statikus modellek ajtajai is rendelkeznek elektromágneses reteszeléssel, így a zsilip rendszerű ajtónyitás megoldott.

A statikus modellek készülhetnek doboz kivitelben, kocsizható padló nélküli kivitelben, valamint kombi megoldás is lehetséges, ahol két tér van egymás fölött.

Szűrt, Fél aktív anyagátadók, KleanLabs Ecobox Semi Active:

A félaktív laboratóriumi anyagátadók nem rendelkeznek önálló motoros befúvó egységgel, viszont anemosztáttal vannak felszerelve, amelyben H13-as HEPA szűrő található. A szűrőegység a meglévő központi légtechnikai rendszerbe köthető. A doboz rendelkezik leengedő szeleppel, mellyel akár túlnyomás is beállítható az átadó dobozban.

A fél-aktív anyagátadók is készülhetnek falba építhető, vagy lábakon álló kivitelben, vagy áttoló rendszerű padlón álló kivitelben, továbbá kombi megoldással is.

Szűrt, aktív anyagátadók, KleanLabs Ecobox Active:

Az aktív anyagátadók képviselik a legtisztább steril megoldást a tisztaterekben. Önálló ventillátoros szűrő egységük H13 vagy ULPA szűrőt tartalmaz, és ennek megfelelően nagy tisztaságú levegőt öblít a zárt anyagátadó dobozba. Ezeket a típusokat akár ISO4 kategóriájú helyiségbe is beépíthetővé teszi a kialakításuk.

Az aktív szűrőegységekkel felszerelt anyagátadók zárt doboz kivitelben, padló nélküli kocsizható kivitelben és kombi megoldásban is szállíthatóak. A kombi megoldás esetén akár légcsatornázott kivitel is megoldható, mellyel a két egymás fölött lévő tér hermetikusan leválasztható egymástól.

A KleanLabs® tisztatéri anyagátadói egyedi méretekben készülnek, a megrendelő igényei alapján. A rendkívül sok féle variáció lehetővé teszi a különböző felhasználási igényekhez való megfelelést.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mire figyeljünk érlelőkamra kialakításakor?

2021. január. 15. 08:49 Hűtéstechnika

Élelmiszeripari és a vendéglátásban használt hűtőkamrákban, hűtőterekben egyre gyakrabban találkozni érlelőkamrákkal, melyeknek kontrollált környezetet kell biztosítania jellemzően sajtok és húsáruk számára. A kereskedelmi érlelőkamráknak számos speciális funkciót is tartalmazniuk kell, szárító és párásító funkció váltják egymást rövid periódusokban. Gondolkodj globálisan, …

Teljes cikk

Tisztatéri szabványok összehasonlítása

2020. november. 17. 16:38 Tisztatér technika

A tisztatéri szabványok nélkülözhetetlen szabályozások ahhoz, hogy adott iparágban az értéklánc különböző szinten lévő résztvevői zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni. Az általánosan elfogadott és globálisan alkalmazott szabványokat minden iparági szereplő elfogadja és alkalmazza, azonban az egyes követelmények iparáganként eltérőek lehetnek. Több …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez
iparimarketing.hu