For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtéstechnika

Miért tároljunk hűtőkamrában?

2018. szeptember. 28. 10:17 Hűtéstechnika

A hűtőben való tárolás egy új szintjét jelenti a hűtőkamrában való hűtve raktározás. Amíg egy kisebb áruforgalmú vendéglátóhely igényeit bőven kielégíti néhány hűtőszekrény, egy idő után eljön a pillanat, amikor a hűtőszekrények már nem lehetnek a megfelelő áruforgás és minőségi árukezelés alternatívái.

Mikortól éri meg hűtőkamrában tárolni?

A költség oldalt elemezve elmondhatjuk, hogy jobban megéri hűtőkamrában gondolkodni, ha 2-3 darab 600 literes hűtőszekrény már nem elegendő a hűtési feladat ellátásához. Az ár- érték arányt tekintve az 1-1,5m3 és az e feletti árutárolási igény esetén csak a hűtőkamra jöhet szóba. A hűtőkamrában tárolt áru jobban szelektálható, gazdaságosabban tárolható, és az áru címkézése, nyomon követése is jobban biztosítható. Egy jól megépített és berendezett hűtőkamra úgy biztosítja a hűtőtároló kapacitást, hogy mellette a zsúfolásig megrakott kereskedelmi és ipari hűtőszekrények kevésbé hatékonyak a rendszerzés és hatékonyság terén.

Használja kereskedelmi hűtőit szakosított tárolásra

Azt javasoljuk, hogy a szakosított hűtő tárolás szabályainak megfelelően a kisebb forgalmú konyháknak és vendéglátóhelyeknek 1-2 hűtőkamra mellett továbbra is szükséges a kereskedelmi hűtőket megtartani, hiszen vannak olyan alapanyagok és félkész termékek, melyek elkülönített tárolása úgy oldható meg gazdaságosan és észszerűen, ha a hűtőkamra nagy tároló kapacitása mellett a kisebb mennyiségű, de elkülönítve tárolandó anyagok részére kisebb hűtőkapacitások is rendelkezésre állnak.

Hűtőkamrával a maximális energiahatékonyságért

A hűtőszekrényekkel szemben a hűtőkamrában már maximalizálható a helykihasználás, és optimalizálható az energia fogyasztás. A legújabb technológiákkal akár az inverteres ipari hűtőberendezések is alkalmazhatóak, bár cégünk ezeket inkább a több hűtési pontot igénylő rendszerek esetén alkalmazza.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mire figyeljünk érlelőkamra kialakításakor?

2021. január. 15. 08:49 Hűtéstechnika

Élelmiszeripari és a vendéglátásban használt hűtőkamrákban, hűtőterekben egyre gyakrabban találkozni érlelőkamrákkal, melyeknek kontrollált környezetet kell biztosítania jellemzően sajtok és húsáruk számára. A kereskedelmi érlelőkamráknak számos speciális funkciót is tartalmazniuk kell, szárító és párásító funkció váltják egymást rövid periódusokban. Gondolkodj globálisan, …

Teljes cikk

Tisztatéri szabványok összehasonlítása

2020. november. 17. 16:38 Tisztatér technika

A tisztatéri szabványok nélkülözhetetlen szabályozások ahhoz, hogy adott iparágban az értéklánc különböző szinten lévő résztvevői zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni. Az általánosan elfogadott és globálisan alkalmazott szabványokat minden iparági szereplő elfogadja és alkalmazza, azonban az egyes követelmények iparáganként eltérőek lehetnek. Több …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez
iparimarketing.hu