For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Minden, amit a hűtőkamra kialakításról tudnia kell

2018. április. 29. 11:45 Hűtőtér technológia

Bármely kereskedelmi konyhának, legyen szó kis- vagy nagyvállalatról, központi eleme a hűtőkamra. Fontos, hogy gondosan tervezze meg a hűtőkamra kialakítását, mert ez az első döntő befektetés, ami hosszú távon hatással lesz üzleti folyamataira. Mielőtt beruházásba fogna, fontolja meg az alábbi szempontokat!

3 alapvető szempont a hűtőkamra kialakításánál

1. Szükséges tárolókapacitás pontos meghatározása

Egy étterem vagy egy hotel működtetéséhez körülbelül 45 liter tárolókapacitásra van szükség felszolgált ételadagonként naponta. Biztosabb, ha több tárolóhely van, mint amivel először számolunk. Másrészről viszont az sem célszerű, ha a szükségesnél nagyobb a hűtőtér. A végső méret a konyhában rendelkezésre álló helytől is jelentősen függ.

Az, hogy a fagyasztóház kültérre vagy beltérre kerül, abszolút az egyéni preferencia függvénye. Bárhol is helyezze el a helyiséget, győződjön meg arról, hogy elég hely áll rendelkezésére az elhelyezéshez! A kültéri fagyasztóteret eső álló bevonattal is el kell látni. Beszerelés előtt a padlózat teherbírását is át kell vizsgálni, hogy biztosan elbírja a hűtőkamra terhét. A betonpadló tökéletes, beszerelésre kész választás. Fa padlózat esetén alsó, szigetelő panelekre van szükség.

Az Optima polcrendszerrel maximalizálható a hely kihasználtsága

2. Minőségbiztosítás

A kiválóság nem utolsó szempont egy hűtőtér kialakításánál. Még egy gondosan kiválasztott hűtőkamra is képes horrorisztikus energiaköltségeket okozni, ebből adódóan az energiahatékonyságot mindig szem előtt kell tartani. A fagyasztótér ára csak töredéke a jövőbeli potenciális energiaköltségeknek, ezért megéri jól választani. A látványos LED világítás valóban első osztályú külsőt kölcsönöz a hűtőtérnek, de mérlegelje, hogy valóban szüksége van-e rá. Hosszútávon rengeteget spórolhat az apróságok csökkentésével. Magától értetődő, hogy a beruházás kezdetén a hűtőkamra értéke magas, de azt is vegye figyelembe, hogy várhatóan milyen ütemben amortizálódik a berendezés.

3. Rendszerelemzés vásárlás előtt

Ha a hűtőkamra áramellátása nem kielégítő, a hűtés gyakran ki fog kapcsolni. Másrészről, ha túl nagy mértékű az energiaellátás, megakadályozhatja a pára távozását és jegesedéshez vezethet. A különböző modellek eltérő igényeket és adottságokat szolgálnak ki. A kültéri hűtőkamra előnye, hogy az épület által leadott hő nem melegíti fel és messze van a zajforrástól. Tervezés előtt, vizsgálja meg az épület energiaigényeit és csak utána döntsön a hűtőkamra elhelyezéséről!

További szempontok, amelyek segíthetik a választást

A stabil hőmérséklet érdekében
A stabil hőmérséklet érdekében

Az energiahatékonyság fenntartásában sokat segíthet egy hőmérséklet riasztó, ami figyelmeztetést ad, ha a hőmérséklet nem az ideális tartományba esik. Az energiafelhasználás szempontjából sokkal kifizetődőbb egy stabil hőmérsékletet tartani, mint újra és újra lehűteni egy helyiséget, nem is beszélve az élelmiszerbiztonsági szempontokról.

A hűtéssel kapcsolatos többletköltségek hatása a profitabilitásra

Az ár függ a beszerző helyétől, a beszerzéstől és a gyártó helyétől is. Tegyük fel, hogy egy vállalkozó győri gyártótól vásárol és Debrecenben lakik. Ez esetben biztosan az áru és a szállítási költség lesznek a fő költségek. Azonban ha a szállítási költséget sikerül minimalizálni, az energiaköltségeknek hirtelen kiemelt szerep jut.

Hasonlóképp befolyásolhatják a költségeket az eltérő adók. Ha az adott országban kereskedőn keresztül történik a forgalmazás, akkor a hűtőkamra kialakítása a kereskedő vagy ügynök felelősségkörébe tartozik. Az értékesített termékek ára természetesen a helyi forgalmi adó szerint alakul.  A hűtőkamra telepítését egy erre szakosodott, a megfelelő engedélyekkel rendelkező hűtőipari vállalatnak kell elvégeznie. Mindezeket figyelembe véve, győződjön meg arról, hogy minden potenciális költséget figyelembe vett, mielőtt a befektetésről döntene!

Válasszon gyártót körültekintően

Ma már rengeteg gyártó hűtőkamrái érhetők el a piacon. Dolgozhat együtt helyi vagy nemzetközi gyártóval, olyannal, aki rengeteget reklámoz vagy olyannal, akinek szinte ismeretlenek a termékei. A legtöbb esetben a hűtőkamra rendelése kereskedőn keresztül történik, de választhatja, hogy közvetlenül a gyártóval dolgozik együtt. Ráadásul minden gyártónál változhatnak a terméktulajdonságok, a minőség, a garancia és nem utolsó sorban az ár is. Mielőtt gyártót választana, tájékozódjon online a lehetőségeiről. Valószínű, hogy nem tízezer kilométerről fog hűtőkamrát rendelni, de mindig hasznos ismerni a piacon elérhető lehetőségeket. A legtöbb gyártónak már online is fel lehet tenni kérdéseinket, ami kifejezetten hasznos funkció a tervezés során.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

2023-ban elnyertük a Heves Vármegye Innovatőre címet

2024. január. 23. 13:07 Hűtőtér technológia

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján rangos elismerést vehettünk át, mellyel a kamara a folyamatos fejlesztési- és innovációs tevékenységünket ismerte el.   A fejlesztéseket mindig előtérbe helyezzük A 2023. évben a Hűtőépítő Kft-t választották Heves Vármegye Innovatőre címre …

Teljes cikk

2024-es Hűtőkamra trendek az ÉLIP pályázat fókuszában

2024. január. 16. 12:07 Hűtőtér technológia

A 2024-es év jelentős változásokat hozott a hűtőkamra trendekben, különös tekintettel az Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Program (ÉLIP) pályázatára. Az ÉLIP célja az élelmiszeripari beszállítók versenyképességének növelése a hűtéstechnológiai fejlesztések támogatásával. A pályázat keretében nyújtott támogatások új lehetőségeket teremtenek a szektor szereplői …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez