For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Optima polcrendszerek a Hűtőépítő Kft-től

2023. szeptember. 27. 14:41 Hűtőtér technológia

Az élelmiszeripar és vendéglátás új tárolási standardja

Amikor az élelmiszeriparban vagy a vendéglátásban tárolási megoldást keresünk, nem elegendő csak a helytakarékosságot vagy az esztétikumot figyelembe venni. Fontos, hogy megfeleljen a szigorú előírásoknak és biztosítsa a termékek megfelelő körülmények közötti tárolását – ez az, amire igazán szükségünk van. A cégünk által forgalmazott Optima polcrendszerek pontosan ezen igények kielégítésére lettek kifejlesztve.

Célzott tervezés az élelmiszeripar és vendéglátás számára

Az Optima polcrendszerek főleg az élelmiszeriparban és vendéglátásban hasznosíthatók, hűtőkamrák és háttértárolók számára készülnek. Ezekben az ágazatokban elsődleges fontosságú a helyoptimális tárolás, az átláthatóság, és az, hogy könnyedén hozzáférhetünk a termékeinkhez.

Megfelelés a HACCP és élelmiszeripari előírásoknak

Az élelmiszerbiztonság ma már nem luxus, hanem alapkövetelmény. Az Optima polcrendszerek teljes körűen megfelelnek a HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) és az élelmiszeripari előírásoknak, így garantáltan higiénikus környezetet biztosítanak a tárolt termékek számára.

Könnyű bővíthetőség és modularitás

A vállalkozások dinamikusan fejlődnek, így a tárolási igények is gyakran változnak. Az Optima polcrendszerek moduláris kialakítása lehetővé teszi, hogy egyszerűen bővíthessük vagy módosíthassuk a rendszert az aktuális igényeinknek megfelelően, így változások esetén nincs szükség új beruházásra.

Optima polcrendszerek

Az Optima polcrendszerek kiemelt tulajdonságai

Könnyű variálhatóság

Akár napi szinten változó a készlet? Nincs gond. Az Optima polcrendszerekkel könnyedén variálhatjuk a polcok elrendezését, így mindig az aktuális igények szerint alakíthatja a tároló helyiséget.

Tisztíthatóság

A polcok úgy lettek kialakítva, hogy könnyen tisztíthatóak legyenek, minimálisra csökkentve a baktériumok és szennyeződések megtapadását.

Korrózióállóság

A speciális bevonatnak köszönhetően az Optima polcok ellenállnak a korróziónak, így garantáltan hosszú élettartamúak. A lábak eloxált alumíniumból készülnek, míg a polcelemek tartós és ellenálló polipropilén kivitelűek.

Szerszám nélküli szerelhetőség

Gyors és egyszerű telepítés, módosítás vagy bővítés, ami bármilyen szerszám vagy műszaki ismeret nélkül is megvalósítható.

Stabilitás és kiváló terhelhetőség

Az Optima polcok akár nagy súlyú termékek tárolására is alkalmasak. Tekintse meg az alábbi terhelhetőség táblázatot és látni fogja, hogy az Optima polcok megfelelnek az elvárásainak:

 

Rakodási kapacitás polconként

Polc hossza
(mm)

663 763 863 960 1060 1160 1260 1357 1457 1557 1657 1754 1854

Maximális terhelés szintenként
(kg)

280 260 240 210 200 180 160 150 140 130 120 110 100

Az értékek egyenletesen elosztott terhelésre vonatkoznak. A 2 tartóoszlop közötti maximális súly 900 kg.

Könnyen eltávolítható rácsok és polcelemek

Egy mozdulattal ki tudja emelni a polcelemeket, amely leegyszerűsíti a tisztítást és a karbantartást.

Mosogatógépben tisztítható polcbetétek

Miután kiemelte a polcbetéteket, azokat akár mosogatógépben is tudja tisztítani, hiszen a méretük kompatibilis a legtöbb mosogatógéppel.

Polcmagasságok állítása

A lábak 150 mm-ként perforálva vannak a polctartók számára, így könnyedén állítható a polcmagasság. Segítségével teljes mértékben személyre szabható a tárolóterület.

Optimális szellőzés

A perforált polcok között a légáramlás szabaddá válik, így egy hűtött térben a hőmérséklet eloszlás optimális, amely végső soron energia megtakarítással is jár.

Miben más a többi piacon lévő polcrendszerhez képest?

Míg számos polcrendszer elérhető a piacon, az Optima polcrendszerek egyedülálló kombinációt kínálnak a funkcionalitás, a minőség és a higiénikus kialakítás tekintetében. Más polcrendszerek gyakran nem kínálnak ilyen széleskörű modularitást, vagy nem felelnek meg teljes mértékben az élelmiszeripari előírásoknak. Az Optima polcrendszer ezen túlmenően az egyszerű használat és a gyors adaptáció előnyeit is biztosítja.

Az Optima polcrendszereket akár egyedi kialakításban is szállítani tudjuk 2-3 héten belül. Keresse felkészült kollégáinkat, akik szívesen segítenek egy elképzelt kialakítás összeállításában.

Katalógusunkat innen tudja letölteni.

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Hűtőkamra építése házilag vagy professzionális kivitelezés? Összegyűjtöttük a különbségeket

2023. szeptember. 26. 09:41 Hűtőtér technológia

A hűtőkamra kialakítása egy bonyolult projekt lehet, mely során számos tényezőt kell figyelembe vennünk, mint például a helyiség elrendezése, a hűtési kapacitás, az energiahatékonyság és a megfelelő szigetelés. A saját kezűleg épített hűtőkamrák elérhető költségvetésű és személyre szabott megoldást kínálnak, …

Teljes cikk

Hűtőkamrák kivitelezése a BREEAM és LEED minősítések fényében

2023. szeptember. 12. 10:58 Hűtőtér technológia

A fenntartható építészet manapság az építőipar egyik legfontosabb területe. Nemcsak otthonaink és irodáink, hanem ipari létesítményeink, így a hűtőkamrák építésekor is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az energiahatékonyságra és a környezetbarát megoldásokra. A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) és …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez