For international markets we are offering the following two product ranges

Vállalati hírek

Tisztatéri konzultációt rendeztünk az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal részére

2012. április. 26. 05:53 Vállalati hírek
tisztater_workshop
Tisztatéri konzultáció az EEKH részére

Felkérést kaptunk az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal részéről a tisztaterekkel kapcsolatos előírások és gyakorlati tudnivalók ismertetésére. A felkérést örömmel teljesítettünk és a gyöngyösi BBRAUN Medical Kft szíves közreműködésével egy egész napos tisztatér workshop-ot rendeztünk az EEKH munkatársai részére.

Az egészségügyi kormányzat új feladattal bővítette az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Főosztály munkáját. Ez az orvostechnikai eszközöket tanúsító szervezetek tanúsítási munkájának felügyelete. Az orvostechnikai eszközök jelentős részét tisztatérben gyártják, amely ISO 14644, vagy GMP megfelelőségét tanúsítani szükséges. Ennek apropóján jött létre a Hűtőépítő Kft szervezésében a lenti szakmai konzultáció. Az EEKH részéről Dr. Paphalmi Rita elnök asszony és Bunyitai Péter főosztály vezető úr vezetésével érkezett delegáció, míg az eseményt cégünk és a B|BRAUN közösen szervezte.

A hivatal részére a tisztaterek tervezésével, kivitelezésével, validálásával, valamint gyakorlati használatuk kapcsán szerveztünk egész napos konzultációt és prezentációt a gyöngyösi BBRAUN Medical Kft telephelyén. A rendezésért külön köszönet illeti a BBRAUN-t, hiszen rugalmasan és professzionális prezentációkkal segítették a workshop lebonyolítását, valamint helyt adtak az egész napos szakmai eseménynek.

cleanroom_workshop
Prezentáció közben

A nap kezdéseként a B|BRAUN Medical Kft termelési divízió igazgatója Bognár József úr tartott rövid köszöntőt, ezt követte a tisztatéri és építészeti tervezésekkel kapcsolatos prezentáció, melyet a Lépték 3 Kft részéről Kalácsi René és Gráf Ottó tervező urak tartottak. Cégünk prezentációját a tisztatéri kivitelezések és rendszerszintű kialakítások témájában Dávid Ferenc műszaki vezető mutatta be, részletesen elemezve a tisztaterek kialakításának lépéseit a munka megkezdésétől az átadásig. Ezt követően a Szerip Kft részéről Ötvös Imre prezentálta a kivitelezések és a gépészeti oldalról felmerülő kérdéseket.

A B|BRAUN részéről professzionális prezentációt tartott a tisztatérben alkalmazott minőségügyi szemléletről, valamint a gyakorlati használat tapasztalatairól Varga Krisztina minőségirányítási vezető, valamint a termelésirányítás részéről is hasznos információkat kaptunk.

A nap zárásaként az EEKH vezetői látogatást tettek a 2400 m2-es tisztatéri környezetben, amelyet a BBRAUN cég a folyó beruházások kapcsán hamarosan duplájára bővít. A 4 milliárd forint értékű bővítési beruházásnak köszönhetően 100 új munkahely jön létre az 1991 óta működő üzemben.

A fejlesztés keretében egy 2900 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül ki a jelenlegi 2400 négyzetméteres steril gyártótér, illetve a meglévő 2700 négyzetméteres logisztikai raktár mellé egy újabb 2200 négyzetméteres épül. Ezzel párhozamosan, a termelő kapacitás megduplázódása mellett, mintegy 750-re növekszik a gyöngyösi üzem jelenlegi 650 fős dolgozói létszáma.