For international markets we are offering the following two product ranges

Vállalati hírek

Az RTL Reggeli műsorában mutatkozott be a Purman Team és az Igloo Mobil

2024. június. 28. 17:45 Vállalati hírek

Már csak néhányat kell aludni, hogy a saját készítésű Igloo Mobilunk legurulhasson a Tabánon, a hétvégi Redbull Ládaderbin. Az újrahasznosított PU habból készült járgányunkról kérdezett minket az RTL Reggeli műsorának stábja, ahol bemutattuk a guruló iglut, valamint annak tervezési és kivitelezési sajátosságait.

 

Mérnöki találékonyság a hűtéstechnikában és az Igloo Mobil kialakításánál egyaránt

Az Igloo Mobil végleges formája hosszas tervezés és megannyi tesztelés eredményeként alakult ki, ami mögött a purman csapatának leleményessége és kreativitása bújik meg. A projekt szponzora, valamint a csapat oszlopos tagja, cégünk ügyvezetője, Hangosi Gábor, aki a kollégákkal közösen dolgozott a járgány tökéletesítésén.

A hosszas és aprólékos tervezés és munka végül kifizetődött, a mobil jelenleg 99,9%-os készültséggel várja a futamot. Ennek alkalmából látogatott el hozzánk az RTL Reggeli műsora, ahol debütált a mindösszesen 71 kg súlyú verdánk. Érdekesség, hogy a kocsinak különleges iglu formájú kasztnija van, mégis aerodinamikusan lett kialakítva, emellett egyedi fejlesztésű fékrendszer is kialakításra került benne. A munkálatok során a stabil vázszerkezet kiépítésére, valamint a jól kormányozhatóságra is kiemelt figyelmet fordítottunk.

Tesztelésekkel tökéletesítettük a járgányt

A Purman Team előzetes próbafutamok során számos lehetséges meghibásodást sikerül feltárni, amelyek megoldása kihívásokkal és élményekkel teli volt. Az interjú során kiderült, hogy egyedül az ugrató miatt aggódunk, erre ugyanis ez idáig nem volt lehetőségünk letesztelni a mobilt. A beszélgetés végén azt is elárultuk, hogy elégedettek vagyunk a munkánkkal és izgatottan várjuk a hétvégi futamot, bízva abban, hogy járgánnyal lenyűgözzük a zsűrit.

Tekintse meg a teljes interjút az RTL oldalán és jöjjön el vasárnap a Tabánra szurkolni a csapatunknak és az Igloo Mobilnak. Mi már nagyon várjuk!

 

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mennyire bírja hűtője a nagy meleget?

2024. július. 16. 12:38 Hűtőtér technológia

A nyári kánikula nemcsak az embereket viseli meg, hanem a kereskedelmi és ipari hűtőkamrákat is. A nagy meleg jelentős terhelést ró a hűtőrendszerek kompresszoraira, ami komoly kihívásokat és potenciális hibákat okozhat. Cikkünkben a hűtőkamrák építésében szerzett több évtizedes tapasztalatunkat osztjuk …

Teljes cikk

A Purman Team megnyerte a Red Bull Ládaderbit!

2024. július. 09. 10:03 Vállalati hírek

Minden munkatársunk összefogott, két hónapon keresztül versenylázban égtünk és hihetetlen erőket mozgattunk meg, hogy 2024 június utolsó vasárnapján rajthoz álljunk a Red Bull Ládaderbin. Az első kanyar meredek volt, de végül – és ezt mi is nehezen akartuk elhinni – …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez