Gyakorlati tanácsok a hűtőházi élelmiszertároláshoz
Szerencsések vagyunk a Hűtőépítő®-nél, mert sok olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, akiknek üzleti tevékenységükhöz hűtőházra van szüksége. Hűtőkamra vagy hűtőház nélkül elképzelhetetlen lenne az élelmiszer-kiskereskedelem, a vendéglátóipari egységek, éttermek és élelmiszer-logisztikai szolgáltatók működése, mivel a romlandó ételek tárolása nem lenne megoldott. Még a kereskedelmi hűtőházaknak is szigorú előírásoknak kell megfelelniük, ha üzleti céllal használják őket. Ha megfogadja tanácsainkat, nyugodt szívvel hátradőlhet. Ügyfelei számára mindig a legfrissebb ételeket és alapanyagokat tudja majd nyújtani.
Forgassa a raktárkészletet
Mindig kövesse nyomon a lejárati dátumokat és kísérje figyelemmel, hogy milyen termékek hagyták el a hűtőházat és mik érkeztek. Az új terméket a polcok hátuljára töltse fel, így először mindig a régebbi termékek kerülnek felhasználásra. Alkalmazza ezt a rendszert mindenhol és garantáltan azok az élelmiszerek élvezik majd a prioritást, amelyeket hamarosan fel kell használni.
Tudatosan helyezze el az élelmiszereket
Bizonyos termékeket a hűtőház alsó polcain kell tárolni. Ilyen például a hús, amelyet célszerű minden más romlandó terméktől távol tartani. Már egy-egy csepp húslé is képes keresztszennyezést okozni más élelmiszerekkel.
Kísérje figyelemmel a hőmérsékletet
A biztonságos és hatékony működéshez elengedhetetlen az optimális hőmérséklet beállítása. Mindig ellenőrizze, hogy az adott élelmiszer tárolására megfelelő-e a hűtőkamra hőmérséklete! Így készletei élettartama is maximálisra nőnek.
Zárja ki a levegőt
A légzáró edényzet az élelmiszer tárolás egyik leghasznosabb eleme. Növeli a termék élettartamát, és megakadályozza a romlás beindulását. Amint levegővel érintkezik az élelmiszer, elkezd romlani. Győződjön meg róla, hogy maximalizálja az eltarthatóságot egy légmentesen záródó tároló edénnyel!
Gondoskodjon a makulátlan tisztaságról
Tiszta konyha, rendes ház – bizonyosodjon meg róla, hogy az élelmiszer tárolási és előkészítési felületek rendszeresen fertőtlenítve legyenek, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodásának lehetőségét. Átpakolás közben pillanatok alatt le lehet törölni a polcokat. Ügyeljünk különösen a lecseppenésekre, kifolyásokra! Ha ezeket nem töröljük fel azonnal, a baktériumok könnyen eljuthatnak a hűtőház távoli szegleteibe is.
Ha bármi kétsége merül fel a tárolt élelmiszer minőségével kapcsolatban, a legbiztonságosabb, ha kidobja. Az élelmiszerek kezelésénél semmilyen kockázatot nem vállalhatunk, mindig ellenőrizzük a lejárati dátumokat!
Ha hűtőházra, moduláris hűtőkamrára vagy bármilyen hűtőberendezésre van szüksége, a Hűtőépítő®-nél az ideális megoldást biztosítjuk az Ön számára.