Miért tároljunk hűtőkamrában?
A hűtőben való tárolás egy új szintjét jelenti a hűtőkamrában való hűtve raktározás. Amíg egy kisebb áruforgalmú vendéglátóhely igényeit bőven kielégíti néhány hűtőszekrény, egy idő után eljön a pillanat, amikor a hűtőszekrények már nem lehetnek a megfelelő áruforgás és minőségi árukezelés alternatívái.
Mikortól éri meg hűtőkamrában tárolni?
A költség oldalt elemezve elmondhatjuk, hogy jobban megéri hűtőkamrában gondolkodni, ha 2-3 darab 600 literes hűtőszekrény már nem elegendő a hűtési feladat ellátásához. Az ár- érték arányt tekintve az 1-1,5m3 és az e feletti árutárolási igény esetén csak a hűtőkamra jöhet szóba. A hűtőkamrában tárolt áru jobban szelektálható, gazdaságosabban tárolható, és az áru címkézése, nyomon követése is jobban biztosítható. Egy jól megépített és berendezett hűtőkamra úgy biztosítja a hűtőtároló kapacitást, hogy mellette a zsúfolásig megrakott kereskedelmi és ipari hűtőszekrények kevésbé hatékonyak a rendszerzés és hatékonyság terén.
Használja kereskedelmi hűtőit szakosított tárolásra
Azt javasoljuk, hogy a szakosított hűtő tárolás szabályainak megfelelően a kisebb forgalmú konyháknak és vendéglátóhelyeknek 1-2 hűtőkamra mellett továbbra is szükséges a kereskedelmi hűtőket megtartani, hiszen vannak olyan alapanyagok és félkész termékek, melyek elkülönített tárolása úgy oldható meg gazdaságosan és észszerűen, ha a hűtőkamra nagy tároló kapacitása mellett a kisebb mennyiségű, de elkülönítve tárolandó anyagok részére kisebb hűtőkapacitások is rendelkezésre állnak.
Hűtőkamrával a maximális energiahatékonyságért
A hűtőszekrényekkel szemben a hűtőkamrában már maximalizálható a helykihasználás, és optimalizálható az energia fogyasztás. A legújabb technológiákkal akár az inverteres ipari hűtőberendezések is alkalmazhatóak, bár cégünk ezeket inkább a több hűtési pontot igénylő rendszerek esetén alkalmazza.