For international markets we are offering the following two product ranges

Vállalati hírek

Újrahasznosított jégkunyhóval áll rajthoz a Hűtőépítő

2024. június. 14. 15:12 Vállalati hírek

Hatalmas, korábban még sohasem látott kihívással néz szembe csapatunk a nem-motoros járművek versenyének csúcsát jelentő Red Bull Ládaderbin, ahol egy újrahasznosított alapanyagból készült jégkunyhóval állunk rajthoz.

Mindig is szerettük a kihívásokat, az egyedi megoldásokat, az olyan feladatokat, amikhez kell egy kis kreativitás. Amikor pedig kezünkbe vettük a Red Bull Ládaderbi kiírását, amely arról szólt, hogy a ládaderbi járműved mutassa meg, milyen vagy, vad, őrült, bármi lehetsz, amit csak akarsz egyet kivéve, ne legyél hétköznapi, azonnal rábólintottunk: kihívás elfogadva.

Az első Red Bull ládaderbit, mint megtudtuk 2000-ben rendezték Belgiumban, azóta hatalmas népszerűségnek örvend. Olyan, egyedi járművekkel lehet részt venni rajta, amiket – lejtőn gurulva –, csak a gravitáció hajt, viszont kellőképpen kreatívok.

Mi is próbáltunk azok lenni és egy gyors ötletelés után megtaláltuk a megoldást: Mi lenne, ha az IglooDoors® termékekhez kapcsolódva egy guruló jégkunyhót építenénk, és hogy a fenntarthatóságot is népszerűsítsük, magát a kunyhót a purman® újrahasznosított PU habjából készítenénk.

A versenykiírás kötelezővé teszi a tervek bemutatását, amit mi is nagyon komolyan vettünk:

Igloo Mobil IM001, Hűtőépítő

Az Igloo Mobil IM001 tervrajza, ahogy megálmodtuk

Ezt követően kezdtük el a Hűtőépítő Igloo Mobil IM001-es elkészítését. Az alvázat a hűtőépítésnél is alkalmazott alumínium keretből készítettük. A futómű fix – rugózatlan – így a kerekek rögzítése nem okozott problémát. Viszont a lejtőn legurulva fontos, hogy a járművet irányítani és fékezni is kell, amihez a kormányzást és a féket is meg kellett konstruálni. Amint az alvázzal elkészültünk, a profi verseny csapatokhoz hasonlóan mi is tartottunk egy shakedown tesztet, hogy ellenőrizzük a műszaki működését.

 

 

Ezt követte a felépítmény. Ezúttal is szükség volt egy kis kreativitásra. Az alváz hossza miatt a jégkunyhónknak két bejáratot terveztünk, illetve a front részét kivágtuk, hogy a sofőrünk kilásson.

A Red Bull Ládaderbire, 2024. június 30-án kerül sor a Tabánban, addig szeretnénk az Igloo Mobilt egy kicsit csinosítani. Köszönjük a támogatást az IglooDoors®-nak és a purman®-nak.

A versenyre mindenkit várunk szeretettel. Öt fős csapatunk nagyon komolyan készül és szeretnénk a rendezvény elvárásainak megfelelni: szórakoztatni, kreatívnak lenni és az Igloo Mobillal célba érni. Köszönjük, ha szurkol nekünk!

 

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Mennyire bírja hűtője a nagy meleget?

2024. július. 16. 12:38 Hűtőtér technológia

A nyári kánikula nemcsak az embereket viseli meg, hanem a kereskedelmi és ipari hűtőkamrákat is. A nagy meleg jelentős terhelést ró a hűtőrendszerek kompresszoraira, ami komoly kihívásokat és potenciális hibákat okozhat. Cikkünkben a hűtőkamrák építésében szerzett több évtizedes tapasztalatunkat osztjuk …

Teljes cikk

A Purman Team megnyerte a Red Bull Ládaderbit!

2024. július. 09. 10:03 Vállalati hírek

Minden munkatársunk összefogott, két hónapon keresztül versenylázban égtünk és hihetetlen erőket mozgattunk meg, hogy 2024 június utolsó vasárnapján rajthoz álljunk a Red Bull Ládaderbin. Az első kanyar meredek volt, de végül – és ezt mi is nehezen akartuk elhinni – …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez