For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Folyik az újrafeldolgozott habtöltetű hűtőajtók fejlesztése

2023. április. 14. 19:46 Hűtőtér technológia

Cégünknél folyó kutatás-fejlesztési projekt keretein belül elindult az újrafeldolgozott poliuretán habtöltetű hűtőkamra ajtók fejlesztése.

A GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00087 zártcellás, kemény poliuretán habok értéknövelt újrahasznosítása című K+F fejlesztésünk részeként elindítottuk a kemény poliuretán habok mechanikai és kémiai módon történő feldolgozását. A fejlesztés során szeretnénk olyan szigetelőmaggal rendelkező ajtót előállítani, melynek kialakítása lehetővé teszi a rugalmasabb gyártástechnológiát, emellett a kemény poliuretán habok hulladékáramát is csökkenti a gazdaságban.

Ugyanolyan jó hűtőajtó újrafeldolgozott hab szigetelőmaggal?

Az IglooDoors hűtőajtók már évek óta piacvezető szerepet töltenek be a hazai hűtőkamra ajtók piacán, emellett jelentős darabszámot exportálunk különböző európai- és közel keleti országokba. Ezen termék körön belül fogjuk a reciklált szigetelő maggal rendelkező ajtókat kifejleszteni.

Még sok lépés manuális a folyamatban, a fejlesztés célja azonban az ipari alkalmazás a hűtőajtók gyártásában Még sok lépés manuális a folyamatban, a fejlesztés célja azonban az ipari alkalmazás.

Jelenleg a gyártástechnológia fejlesztése zajlik, annak érdekében, hogy a legjobb tulajdonsággal rendelkező habanyagot kapjuk. A technológiával később lehetővé válik egy kiváló hőszigetelő képességű termékcsalád létrehozása, mely arra is lehetőséget fog adni, hogy az ajtók fém felületét tetszőleges bevonatokkal lássuk el, hiszen a jelenlegi gyártási technológia erre korlátozottan ad lehetőséget. Fentiek mellett várhatóan az ajtók egyéb tulajdonságai is jelentősen javulni fognak.

Az előzetes fejlesztési eredmények és tesztek egy nagyobb fajlagos tömegű, ellenállóbb, ütésre és horpadásra kevésbé érzékeny termék kifejlesztését feltételezik.

Várhatóan kifejezetten javulni fog az ajtólapok mechanikai szilárdsága, mind az ajtólap síkjában ható függőleges- mind az ajtólap síkjára merőlegesen ható terhelésekre vonatkozóan. Emellett az ajtólapok sokkal tartósabbak lesznek lágy- és kemény test ütésével szemben is.

A fejlesztés korai szakasza máris eredményeket ígér

A K+F projekt egyik célja tehát, hogy számos iparág számára képesek legyünk rendkívül ellenálló, erős igénybevételre tervezett IglooDoors hűtőajtókat szállítani és beépíteni, amellett hogy az ajtók a kiváló hőszigetelő képességüket is maradéktalanul teljesíteni fogják. Emellett azonban a projekt eredménye egy olyan, ipari méretben gyártható hab anyag lesz, mely más felhasználási területeken is hasznos lehet, ahogy arról beszámoltunk az Ipari Expo stábjának.

 

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Új termékünk: CR.UNI.02 univerzális tisztatéri sarokprofil

2023. május. 15. 20:21 Tisztatér technika

Cégünk megkezdte a tisztatéri KleanLabs CR.UNI.02 íves profilok gyártását. Az alumínium profilok megfelelnek a legszigorúbb ISO-14644, GMP, valamint a FED-STD-209 E szabvány szerint épülő tisztaterek követelményeinek. A profilok minden tisztatérbe beépíthetőek, függetlenül azok tisztasági osztályától. Tisztatéri íves profilok alkalmazása Az …

Teljes cikk

Új termékünk: PUL.01/02 mennyezeti függesztő T-profil

2023. május. 15. 19:54 Hűtőtér technológia

Cégünk megkezdte a speciális PUL.01/02 mennyezeti függesztő profilok gyártását. A PUL.01/02 T-profilok üvegszál erősítésű kompozit anyagból készülnek. Az építményekben álmennyezetek függesztésére használatóak, kifejezetten olyan helyeken, ahol hőhídmentes mennyezet függesztés szükséges, mint például: hűtőházak, fagyasztók, feldolgozó üzemek, temperált terek, ipari létesítmények, …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez