Hűtéstechnika

Miért kell egy nagykonyhába sokkoló?

2018. május. 13. 09:34 Hűtéstechnika

Amikor vendéglátásról van szó, rengeteg speciális követelménynek és igénynek kell megfelelni. A kereskedelmi étkeztetés olyan, mint a sakk; a megfelelő időben kell megtenni a megfelelő lépést. A kiváló teljesítményhez azonban kiváló berendezésre van szükség, ezért pontosan ismernie kell munkafolyamatait és szükségleteit.

 

A legtöbben zavarónak tartják a többféle hűtő és fagyasztó közötti különbséget, holott ezek teszik lehetővé, hogy a hűtőkamra pontosan azt a feladatot lássa el, amire az egyes helyzetekben szükség van. Egyszerűen fogalmazva, sokkolókat vagy más néven gyorsfagyasztókat ott célszerű használni, ahol nagy mennyiségű gyorshűtési eljárásra van szükség. Fontos tisztában lenni a kereskedelmi és otthoni konyhák eltérő igényeivel. Kereskedelmi közegben már csak a megnövekedett mennyiség is extra követelményeket támaszt és többnyire a folyamatok is sokkal precízebbek, komplexebbek. Egy kereskedelmi konyhában nagy mennyiségű élelmiszer adagot kell egyszerre, rövid idő alatt lehűteni, ezért megfelelő méretre és nagy teljesítményre van szükség. A sokkolókat pont erre tervezték.

 

A nagyfrekvenciás hűtőberendezéseket úgy tervezték, hogy kifejezetten nagy mennyiségű élelmiszerek lehűtésére legyenek alkalmasak. Hideg levegőt fúj be a helyiség egészébe, hogy az alacsony hőmérséklettel megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását. A meleg levegőt kivezeti, hogy a tárolt élelmiszereket stabilan alacsony hőmérsékleten tárolja. Nem alkalmasak azonban nagy mennyiségű élelmiszer tárolására, ha folyamatosan rendelkezésre kell állnia a hozzávalóknak.

 

Miért van mindenképp szüksége sokkolóra?

A mögöttes logika egészen egyszerű. A nagykonyhában rendelkezésre álló hűtőberendezések nem képesek egy tömeges desszert megrendelés igényét egyszerre kiszolgálni. A desszertek elkészítése hosszú időt és aprólékos munkát vesz igénybe, amit egy hatékony gyorsfagyasztó jelentősen megkönnyíthet és időt spórol a folyamatban. A sokkoló nagy tárolókapacitással rendelkezik és képes az elkészült ételek gyors fagyasztására. Gondolja át, hogy milyen előnyökkel járna az Ön számára egy sokkoló, hogyan javítaná és tenné hatékonyabbá munkafolyamatait!

 

Finomabb ízek, jobb textúra

Az étel íze és textúrája mindig a körülményekhez alkalmazkodva változik. A sztárséfektől gyakran hallani, hogy a főzési folyamat után ne szolgáljuk fel rögtön a fogást. Várjuk vele egy kicsit, hogy felszívja az ízeket és kialakuljon a textúrája! Ez különösen igaz a desszertek esetében, amelyeket minden esetben egy megfelelő hőmérsékletre kell hűteni. A hűtési folyamat fokozza az ízélményt és javítja a textúrát. Egy sokkoló képes rövid idő alatt nemcsak a bevonatot, hanem a desszert egészét lehűteni, így szinte azonnal egy tálalásra kész desszertet kapunk.

 

Megnövekedett élelmiszerbiztonság

A gyorsfagyasztóban nagy sebességgel érkezik hideg levegő a tárolt élemiszerekre. Ez a technológia olyan proliferációs folyamatot hoz létre, amely megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását az élelmiszeren. Így az ételek eltarthatósága is nő, amellyel jelentős megtakarítások érhetők el. Ráadásul a sokkoló tárolókapacitása is nagy, amellyel egyszerre nagy mennyiségű élelmiszer tárolható biztonságosan.

 

 

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Így érjen el maximális biztonságot és hatékony munkavégzést a hűtőtérben

Hűtéstechnika 2018. május. 20. 09:35

A hűtőkamrákat széles körben alkalmazzák különböző kereskedelmi célokra, mert extra tárolóhelyet biztosítanak. Nagy mennyiségű élelmiszereket tárolhatunk benne, amelyek hosszú ideig frissek és megfelelő tápértékűek maradnak. A hűtőkamrák hőmérséklete beállítható a célnak tökéletes tartományba, valamint számos tartozékkal, kiegészítővel szabható az adott …

Teljes cikk

Rutin karbantartási gyakorlat a hatékony hűtőkamráért

Hűtéstechnika 2018. május. 06. 09:29

A hűtőtereket általában kereskedelmi célokra használják. Az élelmiszeripari vállalatoknak egyszerre nagymennyiségű alapanyagot és készterméket kell tárolniuk, ezért kritikus, hogy hűtőkamráik elég tároló kapacitással rendelkezzenek. A kevés tárolóhely az ételhulladék mennyiségének megnövekedéséhez vezethet, ami egyet jelent a felesleges költségekkel és jelentősen …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez