For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőtér technológia

Miért kell egy nagykonyhába sokkoló hűtő?

2018. május. 13. 09:34 Hűtőtér technológia

Amikor vendéglátásról van szó, rengeteg speciális követelménynek és igénynek kell megfelelni. A kereskedelmi étkeztetés olyan, mint a sakk; a megfelelő időben kell megtenni a megfelel lépést. Ebben jelenthet óriási segítséget a sokkoló kamra alkalmazása.  A kiváló teljesítményhez azonban kiváló berendezésre van szükség, ezért pontosan ismernie kell munkafolyamatait és szükségleteit.

A legtöbben zavarónak tartják a többféle hűtő és fagyasztó közötti különbséget, holott ezek teszik lehetővé, hogy a hűtőkamra pontosan azt a feladatot lássa el, amire az egyes helyzetekben szükség van. Egyszerűen fogalmazva, sokkolókat vagy más néven gyorsfagyasztókat ott célszerű használni, ahol nagy mennyiségű gyorshűtési eljárásra van szükség. Fontos tisztában lenni a kereskedelmi és otthoni konyhák eltérő igényeivel. Kereskedelmi közegben már csak a megnövekedett mennyiség is extra követelményeket támaszt és többnyire a folyamatok is sokkal precízebbek, komplexebbek. Egy kereskedelmi konyhában nagy mennyiségű élelmiszer adagot kell egyszerre, rövid idő alatt lehűteni, ezért megfelelő méretre és nagy teljesítményre van szükség. A sokkolókat pont erre tervezték.

A nagyfrekvenciás hűtőberendezéseket úgy tervezték, hogy kifejezetten nagy mennyiségű élelmiszerek lehűtésére legyenek alkalmasak. Hideg levegőt fúj be a helyiség egészébe, hogy az alacsony hőmérséklettel megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását. A meleg levegőt kivezeti, hogy a tárolt élelmiszereket stabilan alacsony hőmérsékleten tárolja. Nem alkalmasak azonban nagy mennyiségű élelmiszer tárolására, ha folyamatosan rendelkezésre kell állnia a hozzávalóknak.

Miért van mindenképp szüksége sokkoló hűtőre?

A mögöttes logika egészen egyszerű. A nagykonyhában rendelkezésre álló hűtőberendezések nem képesek egy tömeges desszert megrendelés igényét egyszerre kiszolgálni. A desszertek elkészítése hosszú időt és aprólékos munkát vesz igénybe, amit egy hatékony gyorsfagyasztó jelentősen megkönnyíthet és időt spórol a folyamatban. A sokkoló nagy tárolókapacitással rendelkezik és képes az elkészült ételek gyors fagyasztására. Gondolja át, hogy milyen előnyökkel járna az Ön számára egy sokkoló hűtő, hogyan javítaná és tenné hatékonyabbá munkafolyamatait!

A cukrászatban gyakran találkozni sokkoló hűtőkkel
A cukrászatban gyakran találkozni sokkoló hűtőkkel

Finomabb ízek, jobb textúra

Az étel íze és textúrája mindig a körülményekhez alkalmazkodva változik. A sztárséfektől gyakran hallani, hogy a főzési folyamat után ne szolgáljuk fel rögtön a fogást. Várjuk vele egy kicsit, hogy felszívja az ízeket és kialakuljon a textúrája! Ez különösen igaz a desszertek esetében, amelyeket minden esetben egy megfelelő hőmérsékletre kell hűteni. A hűtési folyamat fokozza az ízélményt és javítja a textúrát. Egy sokkoló képes rövid idő alatt nemcsak a bevonatot, hanem a desszert egészét lehűteni, így szinte azonnal egy tálalásra kész desszertet kapunk.

Megnövekedett élelmiszerbiztonság sokkoló hűtővel

A gyorsfagyasztóban nagy sebességgel érkezik hideg levegő a tárolt élemiszerekre. Ez a technológia olyan proliferációs folyamatot hoz létre, amely megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását az élelmiszeren. Így az ételek eltarthatósága is nő, amellyel jelentős megtakarítások érhetők el. Ráadásul a sokkoló tárolókapacitása is nagy, amellyel egyszerre nagy mennyiségű élelmiszer tárolható biztonságosan.

A gyorslehűtésről bővebben a Nébih szakértőit is megkérdeztük, melyről itt olvashat.

 

Tekintse meg további bejegyzéseinket

Fagyasztókamrák: az ipar nélkülözhetetlen elemei

2025. április. 22. 12:41 Hűtőtér technológia

A fagyasztókamrák (más néven: mélyhűtő kamrák) kulcsfontosságú szerepet töltenek be az élelmiszeriparban, a logisztikában és a gyógyszeriparban is, biztosítva a termékek hosszú távú minőségét és biztonságát. Ezek a speciálisan kialakított hűtőrendszerek gondoskodnak arról, hogy a fagyasztott áruk stabil hőmérsékleten maradjanak, …

Teljes cikk

Kültéri hűtőkamra építés egyszerűbben 2025-ben: új szabályozás és kiaknázatlan lehetőségek

2025. március. 19. 14:19 Hűtőtér technológia

2025-től a 281/2024. (IX. 30.) Kormányrendelet új szabályozásokat vezet be, amelyek egyszerűsítik a kültéri mobil hűtőkamra és hűtőkonténer építés folyamatait. A rendelet értelmében a 35 m²-nél kisebb alapterületű kültéri hűtőkamrák építéséhez nem szükséges építési engedély, ami lehetőséget ad a kisebb …

Teljes cikk

Vissza a többi cikkhez