For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőkamra építése

Frilux® hűtőkamráink előnyei

 • Professzionális, naprakész technológia
 • Tökéletesen illeszkedő panelek és fugák
 • Sajátmárkás, masszív IglooDoors ajtókonstrukció
 • Hatékony hőszigetelés a speciális PUR/PIR panelszerkezet révén
 • Évtizedes szakmai tapasztalaton alapuló, megbízható hűtőgépészet
 • Körültekintő gyártó- és berendezés-kiválasztás
 • Magas fokú automatizálás digitális hőmérséklet-kijelzéssel
 • A hőveszteség minimalizálását és szuperhatékony hűtést biztosító panelszerkezet
 • Egyedi kivitel: speciális igényekre szabott méret és kialakítás, helyszíni összeépítés
 • Csekély önsúly és a nagy fesztávok áthidalása
 • Praktikus, intelligens megoldások az energiaveszteség megelőzésére
 • Egyedi megoldások (betekintő ablakok; üvegajtók; LED világítás; gazdag színválaszték; sík, mikroprofilos vagy bordázott kivitelű panelek stb.)
 • Változatos, célspecifikus panelfelületek: rozsdamentes acél- vagy alumíniumbevonat, galvanikus felület
 • Opcionális alkalmazások: hőmérséklet-regisztrálók, biztonsági funkciók (pl. vészjelző modulok), automatikus világítás stb.
 • Utólagosan bővíthető vagy mobil kamraszerkezetek

Frilux® – Évtizedes tapasztalatra épülő technológia

Frilux® kamrák ezrei biztosítják a megbízható hűtéstechnológiát a magyar piacon már évtizedek óta. Ügyfeleink gyakran számolnak be akár 20 éves Frilux® hűtőkamráikról, melyek a mai napig problémamentesen működnek. Napjainkig több ezer köbméter hűtőkapacitást alakítottunk ki Magyarországon és Európa szerte, amely lehetőséget adott arra, hogy a hűtő- és mélyhűtő kamrák kivitelezését tökéletesre fejlesszük és a piac egyik legtapasztaltabb és legmegbízhatóbb kivitelező-gyártó cégévé váljunk. Kiemelt jelentőséggel bír számunkra az utóbbi: a megbízhatóság. Víziónk minden ügyfelünk számára egy olyan terméket átadni, ami hosszútávon, zökkenőmentesen szolgálja majd folyamataik zavartalan működését.

Általános információ a Frilux® hűtőkamrákról

A modern Frilux® hűtőkamrák kétkomponensű poliuretán hab szendvicspanelből készülnek. A korszerű anyag flexibilitásának köszönhetően alakítható ki az optimális hőszigetelő és hűtőképességű, illetve tetszőleges méretű és jellegű kamra. A költséghatékony, ipari hőszigetelő panelek találkozásánál elhelyezett, íves PVC elemek pedig a higiénia garanciái.

A hőtartás és a szigetelés szempontjából alapvető kérdés az elemek csatlakozása, ezért ezt illetően különös gondossággal járunk el. Kamrapaneleink hőhídmentesen csatlakoznak egymáshoz. A panelek a sarkok, valamint a tető- és oldalfalak találkozásánál – lépcsős kialakításuknak köszönhetően – a hőszigetelő képességet növelik. A pontosan illeszkedő panelösszetételek a kamraszerkezet optimális hőtartása mellett esztétikus megjelenést is biztosítanak.

Frilux® hűtőkamráink többféle felülettel elérhetőek, a RAL porszórt színűtől a rozsdamentes acél kivitelig. Alapesetben az előbbit ajánljuk, főként azért, mert ez a legkedvezőbb árú változat, amely a szakhatósági előírásoknak, valamint a HACCP követelményeknek is maradéktalanul megfelel.

A fent említett kedvező árfekvésű szendvicspanelek használatával a jó minőség megtartása mellett a kivitelezés költsége tovább csökkenthető. Normál hűtőkamrák (0/+5 Cº) esetén a padozatszigetelés elhagyásával ugyancsak mérsékelhető a beruházás értéke, ezért húshűtő és tejhűtő kamrák esetén is a padlózat mellőzését javasoljuk. Mélyhűtő kamrák (-18/-20 Cº) tervezésénél azonban minden esetben elengedhetetlen a padlózatszigetelés, amely azonban többféle kivitelben elérhető, így ajánlatunk a rendelkezésre álló büdzséhez rugalmasan alakítható.
A hűtőberendezés minősége és az optimális megoldás kiválasztása a szigetelés mellett a hűtőkamra-építés másik sarokpontja. A Frilux® kizárólag kiváló minőségű, illetve prémium kategóriájú berendezéseket alkalmaz a kivitelezés során. Mivel biztosak vagyunk a megkérdőjelezhetetlen minőségben, a berendezésekre a gyártói előíráson felül is garanciát, illetve jótállást vállalunk. Ennek feltétele azonban a kivitelezett hűtőipari felépítmények rendszeres karbantartása és szervizelése. A kiterjesztett garancia választásával megrendelőink számára jelentős többletbiztonságot kínálunk.

hutokamra-falvastagsag

Falvastagság

Egy normál, sztenderd hűtőkamra (0/+5 Cº) szendvicspanel falainak vastagsága általában 80 mm. A mélyhűtő (-18/-20 Cº) kamrák falvastagsága azonban szükségszerűen 100, ill. 120 mm-re nő. Speciális esetekben (pl. ha kültéri kamrákról, illetve sokkolókról és gyorshűtőkről beszélünk) az oldalfalak vastagságát javasolt tovább növelni az optimális szigetelés érdekében. A panelek vastagsága 60 mm-től egészen 200 mm-ig terjedhet. A felhasznált szendvicspanelek töltete min. 40 kg /m³ testsűrűségű PIR szigetelőmag. Speciális igény esetén viszont lehetőség van kőzetgyapot vagy egyéb töltetű falazat felépítésére is.

hutokamra-komplex-kombinalt-hutokamrak

Komplex, kombinált hűtőkamrák

Amennyiben a hűtési igény és tárolókapacitás indokolja, több hűtőkamrát szükséges terveznünk, esetleg egybeépítenünk, a megrendelő és iparága igényeinek megfelelően. Ilyen esetekben javasolt már a kezdeti tervek elkészítésekor úgy kalkulálni, hogy a hűtőkamrák lehetőség szerint egy blokkban, összekapcsolva épüljenek meg. Ennek köszönhetően ugyanis jelentősen csökkenhet a beruházásra fordítandó összeg. Az sem kizáró ok, ha mélyhűtő és normál hűtőkamra építésére támad igény, hiszen az összeépítés ellenére a mélyhűtő képes önálló egységként funkcionálni.

hutokamra-meretek

Méretek

A Frilux® hűtőkamra méretét kizárólag a megrendelő igénye határozza meg: a skála igen széles. Célszerű azonban előrelátóan tervezni, és a későbbi, esetlegesen bővülő kapacitásigénnyel előre kalkulálni. Flexibilis szolgáltatásainknak köszönhetően természetesen lehetőség van meglévő helyiség méretpontos panelezésére is.

Bővebben...

A standard magasság 2300 mm, de ettől megrendelőink igény szerint eltérhetnek. Ebben az esetben azonban célszerű a belső rakodási lehetőségeket is figyelembe venni. Egy életszerű példával illusztrálva: egy 3000 mm belmagasságú hűtőkamrában nem lehetséges magasra pakolni, illetve nehézkes és balesetveszélyes a létráról történő anyagmozgatás, ráadásul a felesleges kamratérfogatot is hűteni szükséges. A praktikus szempontok és az igények feltárásához a tervezési fázis során természetesen szakszerű segítéséget nyújtunk.

hutokamra-hutoteri-ajtok

Hűtőtéri ajtók

A rendkívül erős és masszív kivitelű IglooDoors hűtőkamraajtók a Hűtőépítő Kft. saját gyártmányú termékei, így a hűtőkamrákba közvetlenül a gyártó által kivitelezett hűtőajtók kerülhetnek. A Foodsafe kivitelű ajtók a legmagasabb higiéniai elvárásoknak is megfelelnek. A standard ajtók nyílóajtók, melyek a hűtési igénynek megfelelő változatban készülnek.

Bővebben...

A méret tetszőleges, de az általánosan használt tiszta nyílásméret 800 x 1900 mm. Ajtóink hivatalos, ellenőrizhető ÉMI szakvizsgával és minősítéssel rendelkeznek.

A hűtőajtókkal szemben támasztott biztonsági követelményeket minden hűtőtéri zárszerkezetünk teljesíti. Azaz: zárt állapotban is nyithatóak a belső oldalról, így nem fordulhat elő, hogy valaki véletlenül a hűtött térben marad. Sztenderd ajtóink erősített kompozit kivitelű zárszerkezettel és zsanérzattal készülnek.

Speciális, innovatív és energiatakarékos megoldásként mélyhűtő kamrák esetén az IglooDoors ajtólapok önszabályozó fűtőkábellel szerelt kivitelben készülnek. A fűtőkábeleknek ez a speciális fajtája ugyanis csak azokon a pontokon növeli a fűtőteljesítményt, ahol az ténylegesen  szükséges.

A Hűtőépítő tokszerkezetei nagy törésállóságú ABS vagy PVC kivitelben készülnek, rejtett rögzítéssel. Ez egyrészt esztétikus, másrészt professzionális megoldás, harmadrészt pedig nagy előnye, hogy egyszerű tisztítani és karbantartani. Opcionálisan rozsdamentes acél ajtótok szerkezetek is elérhetőek.

hutokamra-hutogepeszet

Hűtőgépészet

Kompromisszumoktól mentesen, kizárólag neves gyártók megbízható termékeivel dolgozunk. Ilyenek a Danfoss, az Embraco, a L’unite, a Bitzer, a Güntner vagy a LU-VE. Hosszú évek tapasztalatával a hátunk mögött választjuk ki az adott hűtési feladatra legmegfelelőbb teljesítményű berendezéseket. Az optimális méretezés érdekében pedig hűtéstechnikai tervezőmérnöki támogatással dolgozunk. Így a berendezés üzemeltetője biztosra veheti, hogy az általunk kivitelezett és beüzemelt berendezés a lehető legjobb választás lesz.

hutoepito_elotervezes

Előtervezés

Megrendelőink számára a kialakítandó hűtőkamrákról előzetes terveket készítünk, mely megkönnyíti a kapacitás és belső elrendezés optimalizálását. A terveket 2D alaprajz és 3D látványterv formájában is rendelkezésre bocsájtjuk, így garantálva a megrendelő számára, hogy pontosan az előzetes elképzelései szerinti berendezést láthassa viszont. A kivitelezés megkezdése előtt természetesen lehetőség van a tervek egyeztetésére, pontosítására.

Mielőtt belevágna, nézze meg videónkat a hűtőkamra tervezés lefgontosabb szempontjairól

Óvakodjon a szabálytalan split aggregáttól

Felhívjuk a szíves érdeklődők figyelmét, hogy az utóbbi években számos vállalkozás épített be szabálytalan és szakszerűtlen on/off klímaberendezést a hűtőberendezések helyett, ezzel megtévesztve a megrendelőiket. Ezen sokszor „split aggregát” néven nevezett gépészetek tulajdonképpen átalakított lakossági klímaberendezések, melyek üzembe- és forgalomba helyezése 2014. január 1. óta tilos. E klímaberendezéseket sokszor át is címkézik, hogy a felhasználó ne tudja beazonosítani a készüléket. Cégünk ezen szakszerűtlen és szabálytalan megoldások helyett direkt hűtési feladatra tervezett és gyártott hűtőrendszerekkel dolgozik, melyek elismert európai gyártók termékei.
Minden esetben győződjön meg arról, hogy mit vásárol, kérje el a berendezés adatait, gépkönyvét. A lakossági klíma nem hűtésre való!

Bővebb információt itt talál: http://hutomester.hu/a-rossz-irany-klima-kulterivel-uzemeltetett-hutokamrak/

Vonatkozó hatályos rendeletek:  206/2012/EU bizottsági rendelet, ill. 65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet

 

Referenciaképek

Kapcsolódó cikkeink

Kapcsolatfelvétel

Ha szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban kérdése merül fel, vagy szakértő tanácsra van szüksége, kérjük, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén.

Kérje ingyenes
árajánlatunkat!

Hétfőtől péntekig, 8:00 és 16:00 között várjuk hívását a következő telefonszámon:
+36 37 / 737-500

E-mailben minden napszakban elér minket a info@hutoepito.hu címen, de online árajánlat kérésére is van lehetőség.

Árajánlatot kérek