For international markets we are offering the following two product ranges

Hűtőkamrák élelmiszerek szerint

Nagy hűtőkamra specifikáció határozó élelmiszerek szerint

Ön mi alapján dönti el, hogy az a tárolt ételeknek milyen hőmérsékletre és páratartalomra állítja be a hőtőkamrát? Míg néhány alapanyagnak elég lehet akár a 7 °C fok is, előfordulhat, hogy tárol olyan terméket, amit csak 2 °C-on ideális tárolni. Készítettünk egy átfogó gyűjteményt minden élelmiszerről, ahol könnyen megtalálja, hogy mit hogyan érdemes tárolni. Egy gyors kattintással bármikor megtalálhatja, hogy egy adott alapanyag milyen hőmérsékleten és páratartalmon meddig áll el. Ezeket kategriákba ( zöldségek, gyümölcsök, halak, húsok, tejtermékek, tojások, édességek és egyéb) kategóriákba soroltuk, hogy biztosan könnyen megtalálja, amit keres!

Zöldségek

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
articsóka 0 95-100% 2 hét -1,2
jeruzsálem 0 90-95% 5 hónap -2,5
spárga 0-2 95-100% 2-3 hét -0,6
zöldbab 4-7 90-95% 7-10 nap -0,7
szemesbab 3-4 90-95% 3-5 nap -0,6
szárazbab 10 70% 6-8 hónap 100,000
céklagyökér 0 95-100% 4-6 hónap -0,9
cékla 0 95% 10-14 nap -0,4
brokkoli 0 95-100% 10-14 nap -0,6
kelbimbó 0 95-100% 3-5 hét -0,8
káposzta 0 98-100% 5-6 hónap -0,9
érett répa 0 98-100% 5-9 hónap -1,4
éretlen répa 0 98-100% 4-6 hét -1,4
karfiol 0 95% 2-4 hét -0,8
zellerszár 0 95-100% 3-4 hónap -0,9
édeskukorica 0 95-98% 4-8 nap -0,6
uborka 10-13 95% 10-14 nap -0,5
padlizsán 8-12 90-95% 7-10 nap -0,8
cikória 0 95-100% 2-3 hét -0,1
fagyasztott zöldségek -23 – -18 6-12 hónap
fokhagyma, száraz 0 65-70% 6-7 hónap -0,8
fokhagyma, zöld 0 95-100% 10-14 nap -0,3
torma -1, 0 95-100% 10-12 hónap -1,8
kelkáposztafélék 0 95% 3-4 hét -0,5
karalábé 0 95% 2-4 hét -1
póréhagyma 0 95% 1-3 hónap -0,7
salátafélék 0-1 95% 2-3 hét -0,2
gombák 0 95% 3-4 nap -0,9
okra 7-10 90-95% 7-10 nap -1,8
zöldhagyma 0 95-100% 3-4 hét -0,9
szárazhagyma 0 65-75% 1-8 hónap -0,8
petrezselyem 0 95-100% 1-2 hónap -1,1
zöldborsó 0 95% 1-3 hét -0,6
száraz borsó 10 70% 6-8 hónap
szárított paprika 0-10 60-70% 6 hónap -0,9
édespaprika 7-13 90-95% 2-3 hét -0,7
újburgonya 10-13 90% -0,6
burgonya 3-10 90-95% 5-8 hónap -0,7
édesburgonya 13-16 85-90% 4-7 hónap -1,3
sütőtök 10-13 50-75% 2-3 hónap -0,8
retek 0 95% 3-4 hét -0,7
téli retek 0 95-100% 2-4 hónap -0,7
karórépa 0 98-100% 4-6 hónap -1,1
zöldségmagok 0-10 50-65% 10-12 hónap
spenót 0 95-98% 10-14 nap -1
tök 5-10 85-95% 5-14 nap -0,5
zöldparadicsom 13-21 90-95% 1-3 hét -0,6
paradicsom 7-10 90-95% 4-7 nap -0,5
kardamom 0 95% 3-4 nap -0,3
jamgyökér 16 85-90% 3-6 hónap

Gyümölcsök

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
alma -1 – +4 90-95% 3-8 hónap -1,1
szárított alma 0-5 55-60% 5-8 hónap
sárgabarack 0 90-95% 1-2 hét -1,1
avokádó 4-13 85-90% 2-4 hét -0,3
szeder 0,5-0 90-95% 3 nap -0,8
áfonya -1-0 90-95% 2 hét -1,6
sárgadinnye 2-4 95% 5-15 nap -1,2
meggy -1 – +1 90-95% 3-7 nap -1,7
cseresznye -1 – -0,5 90-95% 2-3 hét -1,8
Casaba dinnye 7-10 85-95% 4-6 hét -1,1
vörösáfonya 2-4 90-95% 2-4 hónap -0,9
datolya -18 – 0 <75% 6-12 hónap -16
hamvas szeder -1 – 0 90-95% 3 nap -1,3
szárított füge 0-4 50-60% 9-12 hónap
füge -1 – 0 85-90% 7-10 nap -2,4
fagyasztott gyümölcsök -23 – -18 90-95% 6-12 hónap
egres -1 – 0 90-95% 2-4 hét -1,1
grapefruit 10-16 85-90% 6-10 hét -1,1
amerikai szőlő -1 – 0 85-90% 2-8 hét -1,6
Vinifera szőlő -1 90-95% 3-6 hét -2,1
guava 5-10 90% 2-3 hét
Honeydew dinnye 7-10 90-95% 3-4 hét -0,9
citrom 10-14 85-90% 1-6 hónap -1,4
lime 9-10 85-90% 6-8 hét -1,6
mango 13 85-90% 2-3 hét -0,9
nektarin -0,5 – 0 90% 2-4 hét -0,9
friss olivabogyó 7-10 85-90% 4-6 hét -1,4
narancs 0-9 85-90% 3-12 hét -0,8
papaya 7 85-90% 1-3 hét -0,8
őszibarack -0,5 – 0 90-95% 2-4 hét -0,9
körte -1,6 – -0,5 90-95% 2-7 hónap -1,6
perzsa dinnye 7-10 90-95% 2 hét -0,8
datolyaszilva -1 90% 3-4 hónap -2,2
ananász 7 85-90% 2-4 hét -1
szilva -1 – 0 90-95% 2-4 hét -0,8
gránátalma 5 90-95% 2-3 hónap -0,3
birsalma -1 – 0 90% 2-3 hónap -2
fekete málna -0,5 – 0 90-95% 2-3 nap -1,1
málna -0,5 – 0 90-95% 2-3 nap -0,6
eper -0,5 – 0 90-95% 5-7 nap -0,8
mandarin 4 90-95% 2-4 hét -1,1
görögdinnye 10-15 90% 2-3 hét -0,4

Halak és tenger gyümölcsei

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
friss hal 0 – 1 95-100% 4-10 nap -2,2
friss lazac -1 – +1 95-100% 18 nap -2,2
friss tonhal 0-2 95-100% 14 nap -2,2
friss makréla 0-2 95-100% 6-8 nap -2,2
fagyasztott hal -29 – -18 95-100% 6-12 hónap
friss kagyló 0 – 1 95-100% 12 nap -2,2
friss rák -1 – -1 95-100% 12-14 nap -2,2
friss homár 5 – 10 tengervízben -2,2
osztriga kagyló nélkül 0 – 2 100% 5-8 nap -2,2
osztriga kagylóval 5-10 95-100% 5 nap -2,8
fagyasztott tengergyümölcsei -29 – 18 90-95% 3-8 hónap

Húsok

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
marha 0 – 1 88-92% 1-6 hét -2,2
marha, sovány 0-4 85-90% 1-3 hét -1,7
marha, steak 0-1 85% 1-3 hét -2,2
marha, hátszín 0-1 85% 1-3 hét
szárított marha 10 – 15 15% 6-8 hét
friss marhamáj 0 90% 5 nap -1,7
fagyasztott marha -23 – -18 90-95% 6-10 hónap
sertés 0 – 1 85-90% 3-7 nap -2,2
sertés, sovány 0 – 1 85-90% 3-5 nap
sertés hasalja 0 – 1 85% 3-5 nap
sertés hátszalonna 0 – 1 85% 3-7 nap
sertés lapocka 0 – 1 85% 3-5 nap -2,2
fagyasztott sertés -23 – -18 90-95% 4-8 hónap
sertéssonka 0-1 80-85% 3-5 nap -1,7
sertéssonka, enyhén sózott 3 – 5 80-85% 1-2 hét
sertéssonka, sózott 10 – 15 65-70% 3-5 hónap
fagyasztott sertéssonka -23 – -18 90-95% 6-8 hónap
bacon, közepesen zsíros 3-5 80-85% 2-3 hét
szalonna 3 – 6 80-85% 2-3 hét
bacon, sózott 16-18 85% 4-6 hónap
szalonna, sózott 16-19 85% 4-6 hónap
fagyasztott szalonna -23 – -18 90-95% 2-4 hónap
friss kolbász 0-1 85% 1-7 nap
füstölt kolbász 0 85% 1-3 hét -3,9
frankfurti kolbász 0 85% 1-3 hét -1,7
bárányhús 0 – 1 85-90% 2-4 hét -0,9
friss olivabogyó 7-10 85-90% 4-6 hét -1,4
narancs 0-9 85-90% 5-12 nap -2,2 – -1,7
bárányhús, sovány 0 85% 5-12 nap -1,9
báránycomb 5 85% 5-12 nap
fagyasztott bárány -23 – -18 90-95% 8-12 hónap
szárnyas -2 – 0 95-100% 1-4 hét -2,8
csirkehús -2 – 0 95-100% 1-4 hét -2,8
pulykahús -2 – 0 95-100% 1-4 hét -2,8
kacsahús -2 – 0 95-100% 1 hét -2,8
fagyasztott szárnyas -23 – -18 90-95% 12 hónap
nyúl 0 – 1 90-95% 1-5 nap

Tejtermékek

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
vaj 0 75-85% 1 hónap -20 – -0,6
vaj, fagyasztott 23 70-85% 12 hónap
Cheddar sajt 0 – 1 65% 12 hónap -13
Cheddar sajt, feldolgozott 4,4 65% 12 hónap -7,2
jégkrém, 10%-os zsírtartalom -29 – -26 3-23 hónap -5,6
tej, teljes, pasztőrözött -A 0 – 1 2-3 hónap -0,6
sűrített tej 4 24 hónap -1,4
sűrített tej, cukor nélkül 21 12 hónap -1,4

Tojás

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
tojás -2 – 0 80-85% 5-6 hónap -2,2
tojás, előállítás során fagyasztott 10-13 70-75% 2-3 hét -2,2
tojás, fagyasztott <-18 több mint egy év
fagyasztott tojássárgája <-18 több mint egy év
fagyasztott tojásfehérje <-18 több mint egy év
főtt tojás 2 – 4 alacsony 6-12 hónap
főtt tojássárgája 2-4 alacsony 6-12 hónap

Egyéb

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
sör, hordós 2 – 4 3-8 hét -2,2
sör, palackozott 2 – 4 <65% 3-6 hónap
kenyér -18 3-13 hét
konzerv 0-16 <70% 1 év
zöld kávé 2 – 3 80-85% 2-4 hónap
szőrme 1 – 4 45-55% több év
méz <10 több mint egy év
sertészsír -18 90-95% 12-14 hónap
olajos magvak 0 – 10 65-75% 8-12 hónap -10 – -5
magolajok 21 több mint egy év
margarin 2 60-70% több mint egy év
pattogtatni való kukorica 0-4 85% 4-6 hét
szárított élesztő 0,6 – 0
dohány, ládában 10-18 50-65% 1 év
cigretta 2-8 50-55% 6 hónap
szivar 2-10 60-65% 2 hónap

Édességek

Étel típusa Hőmérséklet (°C) Páratartalom Eltartható Fagyáspont (°C)
tejcsokoládé -18 – +1 40% 6-12 hónap
tejkaramella -18 – +1 65% 5-12 hónap
pillecukor -18 – +1 65% 9 hónap