For international markets we are offering the following two product ranges

Referenciák

Polifoam Co Ltd

Gyorslehűtő berendezés kivitelezése a Polifoam Co Kft részére
2017 | Magyarország, Budapest


Cégünket a 2016-os évben speciális árajánlat kéréssel kereste fel a Polifoam Co. Magyarországi gyára. Miszerint, a gyártási kapacitásuk növelése érdekében kértek fel egy speciális gyors lehűtő kamra megtervezésére.

Egy speciális hőfelvétellel járó gyártási ciklus után a 70-80 °C félkész hőszigetelő terméket , rövid idő , 10-15 perc alatt  vissza kell hűteni  20-25 °C -ra.   Ezáltal a gyártási idő és kapacitás növekedik.

A tervezés két fő egységből  állt :  Megtervezni , a lehűtés szempontjából nem túl kedvező λ  hővezetési tényezővel rendelkező anyagra , egy speciális nagyteljesítményű lehűtő gépészetet. A hűtőgépészetet két körös rendszerrel terveztük. A biztonság érdekében szem előtt tartottuk, hogy ne legyen gyártási leállás, esetleges meghibásodás esetén. A berendezést 2 db LB-S842-3Y-2M FRASCOLD hűtőaggregát, valamint négy Stefani SHCP035/3 C6E4S elpárologtató üzemelteti. A magas hőmérsékletű félkész termék betermelése a lehűtő térbe nagy mennyiségben, gyártási teljesítménytől függően folyamatosan történik. Ebből adódott a tervezés második egysége, a lehűtő kamra kialakítását és kiegészítő elemeit a speciális igényeknek megfelelően kialakítani. Szem előtt tartva a gyártási folyamat meggyorsítását, az egyszerű kezelhetőséget és a munkavédelmet. Az anyagot tárolókocsikon mozgatják. A kamra méreteit, geometriáját egyedi igények alapján terveztük: Egyszerre négy tárolókocsi befogadására, valamint a megfelelő elpárologtatók által biztosított légáramlásra. A lehűtőkamra egy „alagút” elvén illeszkedik a gyártási folyamatba. Miszerint a kamra elején kétszárnyú IglooDoors® hűtőtéri ajtón keresztül tolják be a tárolókocsikat. Az ajtók külső záregységgel rendelkeznek , valamint biztonsági zárral. (Belülről minden esetben nyitható , biztonsági előírásnak megfelelően.) A kamrában vezetősínek biztosítják a tárolókocsik megvezetését. Majd a lehűtőkamra túlsó végén szintén kétszárnyú IglooDoors® hűtőtéri ajtón keresztül történik a lehűtött áru kivétele.  A szintkülönbség miatt egyedi gyártású, sínes megvezetővel ellátott rámpát kapott a lehűtőkamra a be- és ki-járatnál.

A körültekintő tervezésnek köszönhetően a kivitelezés 2017 februárjában problémamentesen megtörtént. A tesztüzem során hőkamera segítségével ellenőriztük a termékek lehűlését a vártnál kedvezőbb lehűlési idő alatt. Az átadáskor a megrendelők megelégedve vehették át az átadási dokumentációt.A referenciához kontaktszemélyt is tudunk biztosítani, hogy Ön is meggyőződhessen a Hűtőépítő Kft. megbízható munkavégzéséről!
ReferenciakérésTekintse meg további referenciáinkat Könnyűipar / gépjármű gyártás iparágbólVissza a referenciákhoz