For international markets we are offering the following two product ranges

Referenciák

SK Innovation Hungary

ATEX Robbanásbiztos hűtő tároló építése
2019 | Magyarország, Komárom

Az SK Innovation, Korea elsőszámú és legnagyobb energia- és vegyipari vállalata. A komáromi gyáregységében végeztük el egy ATEX Zóna II. besorolású hűtő tároló kialakítását.

A 2300 m3 űrtartalmú vegyi anyag tároló hűtő berendezés megfelel az ATEX direktíva követelmény rendszerének. A biztonsági tartalékkal rendelkező hűtőgépészet mellett a hűtőben olyan funkciók is helyet kaptak, mint az állandó biztonsági szellőzés, vagy a megnövekedett gázkoncentráció esetén automatikusan induló vész szellőzés. Az általunk kialakított biztonsági rendszer képes arra, hogy különböző szintű bejövő jelek esetén különböző biztonsági intézkedéseket hozzon, úgy mint vész szellőzés, általános szellőztetés, teljes áramtalanítás, vagy esetleges tűz esetén az oltórendszer indítása, az oltás után a szellőztető zsaluk nyitása, zárása.

A fejlett PLC alapú vezérlés rendelkezik külön biztonsági funkciókkal, a szabványos ATEX berendezések vezérléséért külön safety PLC is helyet kapott a rendszerben. Az üzemi funkciókat az üzemeltetők egy touch paneles kijelzőn olvashatják le. A berendezés nem csak az EX besorolású helyiségek miatt kötelező vész funkciókat tudja hatékonyan kezelni, de a hűtőkamrában a nyári hűtés mellett téli fűtési funkciót is kiépítettünk, mely a külső hőmérséklet monitorozásával automatikusan tud váltani a két funkció között.

A kábel és technológia átvezetésekhez a ROXTEC cég termékeit használtuk, mellyel hatékonyan és szabvány szerint valósítottuk meg a kivitelezést. Az oltórendszer képes akár 300Pa feletti túlnyomást produkálni ezért a szerkezetet légtömör módon, nyomásálló kivitelre építettük meg, melynek része a 2 db nagyméretű kétszárnyú ajtó is, melyek EI60 tűzgátló értékük mellett ellenállnak az extrém nyomásnak is.

A projekt során komplett projektmenedzsmentet nyújtottunk a koreai megrendelő felé angol nyelven, a műszaki egyeztetések mellett a napi feladatok végrehajtását is kiemelt figyelemmel kísértük végig. Az átadás során a hűtőkamra ATEX megfelelőségét harmadik fél tanúsította, a berendezést ennek megfelelően szabványos kivitelben adtuk át a megrendelőnek.A referenciához kontaktszemélyt is tudunk biztosítani, hogy Ön is meggyőződhessen a Hűtőépítő Kft. megbízható munkavégzéséről!
ReferenciakérésTekintse meg további referenciáinkat Könnyűipar / gépjármű gyártás iparágbólVissza a referenciákhoz