For international markets we are offering the following two product ranges

Octanorm moduláris tisztaterek

Az Octanorm moduláris tisztaterek könnyű alumínium szerkezetű elemeket tartalmaznak, melyek összeállítása gyors és az előre gyártott rendszerek pontosságával kivitelezhető. A moduláris tisztatereket azon felhasználóknak ajánljuk, ahol fontos a mobilitás, azaz esetleges layout elrendezés változtatás esetén sem jár különösebb bontási tevékenységgel a moduláris rendszerek szét- illetve újra összeszerelése. A moduláris tisztaterek alumínium vázszerkezet struktúrával rendelkeznek, melyek az előzetes elfogadott tervek alapján kerülnek legyártására. A moduláris tisztaterek lehetnek pár négyzetméter alapterületű munkaállomások, vagy komplett tisztatéri gyártósorokat is lehet a moduláris tisztaterekhez építeni. Az Octanorm tisztaterek összeépíthetőek már meglévő hasonló szerkezetű tisztatéri szerkezetekkel is, azaz a rendszer lehetővé teszi, hogy korábban kivitelezett aluprofilos tisztateret az Octanorm rendszerével bővítsünk vagy építsünk újjá.

Tudjon meg többet a tisztatéri szabványokról

Az Octanorm tisztatéri szerkezetek válaszfal elemei és a mennyezetek kazettás kialakítása számos kivitelben készülhet. A közös jellemzőjük a gyors és precíziós összeszerelés. A kisebb méretű kompakt tisztatereket FFU (fan filter unit) kompakt szűrőegységekkel javaslunk kivitelezni, így megtakarítható a központi légkezelés bekerülési költsége. A sokoldalú felhasználhatósága és könnyű variálhatósága miatt gyakori megoldás mikroelektronikai tisztaterekben.

A lenti videón is látható mennyire egyszerű az Octanorm tisztaterek kivitelezése:

Az Octanorm moduláris tisztaterek világítása opcionálisan megoldható a mennyezeti tartóelemekbe integrált LED világítással is, ily módon az anemosztátok és FFU egységek részére még több hely biztosítható!

Töltse le az Octanorm moduláris tisztaterek katalógusát!

 

Az Octanorm moduláris tisztaterek jellemzése

 • ISO-14644 és GMP és FED209E tisztatéri szabvány megfelelőség
 • Tisztatéri, laboratóriumi és kórházi környezetbe ajánlott
 • Gyors kivitelezés az előre gyártott elemeknek köszönhetően
 • Utólagos áttelepítés esetén könnyen szét- és összeszerelhető kivitel
 • Meglévő működő üzem- vagy laboratóriumi környezetbe is telepíthető, mert telepítése minimális környezet terheléssel jár
 • ALU profilos szerkezeti rendszer, sík falpanelekkel és üvegezéssel
 • Egy- vagy kétoldali falburkolattal
 • Szerkezetben elrejthető elektromos szerelvények lehetőségével
 • 40 mm szerkezeti vastagság
 • Meglévő szerkezethez hozzáilleszthető
 • Egyedi méretek a megrendelő igényei szerint
 • Emelt szintű légzárás
 • Oldószeres tisztító- és fertőtlenítő anyagoknak ellenálló felületek
 • Integrált világítási és FFU befúvó egységek
 • Könnyű karbantartás és tisztíthatóság
 • Könnyű beépítés és beállítás
octanorm_modularis_tisztaterek_falszerkezetek

Falszerkezetek

Az Octanorm tisztatéri moduláris falszerkezetek teli paneles vagy üvegezett kivitelben készülnek. A burkolatuk pedig egy- illetve kétoldali burkolattal ellátott, a megrendelői igénytől függően. A szerkezet összeépítése szabadalmaztatott excenter záras technológiával történik. A szerkezet összeállítását követően kerülnek behelyezésre a falpanel elemek és az üvegezés. A technológia egyszerű és gyorsan szerelhető!

octanorm_modularis_tisztaterek_egyoldali_burkolat

Egyoldali burkolattal rendelkező tisztatéri falak

Az Octanorm moduláris tisztaterek kivitelezhetőek egyoldali burkolással is, mely jellemzően a tisztatér belső felületét is jelenti egyben. A költség takarékosság miatt az egyoldali burkolatú tisztaterek olyan felhasználásra ajánlottak, ahol a külső fal szerkezetnek nem kell tisztatéri követelményeket teljesíteni.

octanorm_modularis_tisztaterek_ketoldali_burkolat

Kétoldali burkolattal rendelkező tisztatéri falak

A kétoldali tisztatéri falburkolat olyan helyekre ajánlott ahol fontos, hogy a falazatok mindkét felülete teljesítse a tisztatéri követelményeket, vagy esztétikai szempontból fontos a falszerkezet megjelenése. Kétoldali falburkolat esetén a falazatban vezetett szerelvények rejtve maradnak a külső oldalról is.

octanorm_modularis_tisztaterek_almennyezeti_rendszerek

Tisztatéri álmennyezeti rendszerek

A moduláris tisztaterek mennyezetéhez többféle opciót tudunk ajánlani. A könnyű nyomástartó tisztatéri álmennyezeti rendszerek mellett a 100kg/m2 és 200kg/m2 teherbírású moduláris tisztatéri mennyezetek is szerelhetőek. Lehetőség van kombinálni a moduláris falazatot légtömör tisztatéri szendvicspanelből készülő járható álmennyezettel is kombinálni. Mindegyik tisztatéri álmennyezeti rendszerhez integrálhatóak a légtechnikai rendszerek anemosztátjai, FFU egységei, vagy különböző tisztaéri világítási rendszerek. Az álmennyezetek elérhetőek integrált LED világítási rendszerrel is!

octanorm_modularis_tisztaterek_legszuro_aktiv_egysegek

Légszűrő aktív egységek

A moduláris tisztaterek szállítása lehetséges beépített aktív légszűrő egységgel is, melyben a hatékony szűrés mellett a megfelelő sebességű ventilláció, azaz lamináris légáramlás is megvalósul. Megrendelői kérés esetén a moduláris  tisztaterek az Envirco-Trion Fan-Filter-Unit (FFU) egységével kerülnek szállításra, mely esetén a beépített HEPA szűrő 99,99% hatékonyságot biztosít a 0,3 micron méretű részecskék esetén. A beállított légsebesség 0,45 m/s; amely 3 állásban szabályozható. Fontos tudni, hogy az FFU egységek akkor hatékonyak, ha a befogadó épület levegőjét már eleve szűri és előkezeli egy meglévő központi légkezelő egység!

octanorm_modularis_tisztaterek_aluminium_vazszerkezet

Alumínium vázszerkezet

Az Octanorm moduláris rendszerű tisztaterek vázszerkezete prémium minőségű extrudált alumínium elemekből készül. Az alumínium szerkezet pontos csatlakozását szabadalmaztatott kapcsolódási excenteres zár rendszer biztosítja, mely a fix rögzítés mellett gyors szerelést tesz lehetővé. Alapesetben az ALU profilok E6 EV1 eloxált felülettel készülnek, de van lehetőség RAL porszórt szerkezet kialakítására is.

Referenciaképek

További képek

Kapcsolatfelvétel

Ha szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban kérdése merül fel, vagy szakértő tanácsra van szüksége, kérjük, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén.

Kérje ingyenes
árajánlatunkat!

Hétfőtől péntekig, 8:00 és 16:00 között várjuk hívását a következő telefonszámon:
+36 37 / 737-500

E-mailben minden napszakban elér minket a info@hutoepito.hu címen, de online árajánlat kérésére is van lehetőség.

Árajánlatot kérek