Octanorm moduláris tisztaterek

Az Octanorm moduláris tisztaterek könnyű alumínium szerkezetű elemeket tartalmaznak, melyek összeállítása gyors és az előre gyártott rendszerek pontosságával kivitelezhető. A moduláris tisztatereket azon felhasználóknak ajánljuk, ahol fontos a mobilitás, azaz esetleges layout elrendezés változtatás esetén sem jár különösebb bontási tevékenységgel a moduláris rendszerek szét- illetve újra összeszerelése. A moduláris tisztaterek alumínium vázszerkezet struktúrával rendelkeznek, melyek az előzetes elfogadott tervek alapján kerülnek legyártására. A moduláris tisztaterek lehetnek pár négyzetméter alapterületű munkaállomások, vagy komplett tisztatéri gyártósorokat is lehet a moduláris tisztaterekhez építeni. Az Octanorm tisztaterek összeépíthetőek már meglévő hasonló szerkezetű tisztatéri szerkezetekkel is, azaz a rendszer lehetővé teszi, hogy korábban kivitelezett aluprofilos tisztateret az Octanorm rendszerével bővítsünk vagy építsünk újjá.

Tudjon meg többet a tisztatéri szabványokról

Az Octanorm tisztatéri szerkezetek válaszfal elemei és a mennyezetek kazettás kialakítása számos kivitelben készülhet. A közös jellemzőjük a gyors és precíziós összeszerelés. A kisebb méretű kompakt tisztatereket FFU (fan filter unit) kompakt szűrőegységekkel javaslunk kivitelezni, így megtakarítható a központi légkezelés bekerülési költsége.

A lenti videón is látható mennyire egyszerű az Octanorm tisztaterek kivitelezése:

Az Octanorm moduláris tisztaterek világítása opcionálisan megoldható a mennyezeti tartóelemekbe integrált LED világítással is, ily módon az anemosztátok és FFU egységek részére még több hely biztosítható!

Töltse le az Octanorm moduláris tisztaterek katalógusát!

 

Az Octanorm moduláris tisztaterek jellemzése

 • ISO-14644 és GMP és FED209E tisztatéri szabvány megfelelőség
 • Tisztatéri, laboratóriumi és kórházi környezetbe ajánlott
 • Gyors kivitelezés az előre gyártott elemeknek köszönhetően
 • Utólagos áttelepítés esetén könnyen szét- és összeszerelhető kivitel
 • Meglévő működő üzem- vagy laboratóriumi környezetbe is telepíthető, mert telepítése minimális környezet terheléssel jár
 • ALU profilos szerkezeti rendszer, sík falpanelekkel és üvegezéssel
 • Egy- vagy kétoldali falburkolattal
 • Szerkezetben elrejthető elektromos szerelvények lehetőségével
 • 40 mm szerkezeti vastagság
 • Meglévő szerkezethez hozzáilleszthető
 • Egyedi méretek a megrendelő igényei szerint
 • Emelt szintű légzárás
 • Oldószeres tisztító- és fertőtlenítő anyagoknak ellenálló felületek
 • Integrált világítási és FFU befúvó egységek
 • Könnyű karbantartás és tisztíthatóság
 • Könnyű beépítés és beállítás
octanorm_modularis_tisztaterek_falszerkezetek

Falszerkezetek

Az Octanorm tisztatéri moduláris falszerkezetek teli paneles vagy üvegezett kivitelben készülnek. A burkolatuk pedig egy- illetve kétoldali burkolattal ellátott, a megrendelői igénytől függően. A szerkezet összeépítése szabadalmaztatott excenter záras technológiával történik. A szerkezet összeállítását követően kerülnek behelyezésre a falpanel elemek és az üvegezés. A technológia egyszerű és gyorsan szerelhető!

octanorm_modularis_tisztaterek_egyoldali_burkolat

Egyoldali burkolattal rendelkező tisztatéri falak

Az Octanorm moduláris tisztaterek kivitelezhetőek egyoldali burkolással is, mely jellemzően a tisztatér belső felületét is jelenti egyben. A költség takarékosság miatt az egyoldali burkolatú tisztaterek olyan felhasználásra ajánlottak, ahol a külső fal szerkezetnek nem kell tisztatéri követelményeket teljesíteni.

octanorm_modularis_tisztaterek_ketoldali_burkolat

Kétoldali burkolattal rendelkező tisztatéri falak

A kétoldali tisztatéri falburkolat olyan helyekre ajánlott ahol fontos, hogy a falazatok mindkét felülete teljesítse a tisztatéri követelményeket, vagy esztétikai szempontból fontos a falszerkezet megjelenése. Kétoldali falburkolat esetén a falazatban vezetett szerelvények rejtve maradnak a külső oldalról is.

octanorm_modularis_tisztaterek_almennyezeti_rendszerek

Tisztatéri álmennyezeti rendszerek

A moduláris tisztaterek mennyezetéhez többféle opciót tudunk ajánlani. A könnyű nyomástartó tisztatéri álmennyezeti rendszerek mellett a 100kg/m2 és 200kg/m2 teherbírású moduláris tisztatéri mennyezetek is szerelhetőek. Lehetőség van kombinálni a moduláris falazatot légtömör tisztatéri szendvicspanelből készülő járható álmennyezettel is kombinálni. Mindegyik tisztatéri álmennyezeti rendszerhez integrálhatóak a légtechnikai rendszerek anemosztátjai, FFU egységei, vagy különböző tisztaéri világítási rendszerek. Az álmennyezetek elérhetőek integrált LED világítási rendszerrel is!

octanorm_modularis_tisztaterek_legszuro_aktiv_egysegek

Légszűrő aktív egységek

A moduláris tisztaterek szállítása lehetséges beépített aktív légszűrő egységgel is, melyben a hatékony szűrés mellett a megfelelő sebességű ventilláció, azaz lamináris légáramlás is megvalósul. Megrendelői kérés esetén a moduláris  tisztaterek az Envirco-Trion Fan-Filter-Unit (FFU) egységével kerülnek szállításra, mely esetén a beépített HEPA szűrő 99,99% hatékonyságot biztosít a 0,3 micron méretű részecskék esetén. A beállított légsebesség 0,45 m/s; amely 3 állásban szabályozható. Fontos tudni, hogy az FFU egységek akkor hatékonyak, ha a befogadó épület levegőjét már eleve szűri és előkezeli egy meglévő központi légkezelő egység!

octanorm_modularis_tisztaterek_aluminium_vazszerkezet

Alumínium vázszerkezet

Az Octanorm moduláris rendszerű tisztaterek vázszerkezete prémium minőségű extrudált alumínium elemekből készül. Az alumínium szerkezet pontos csatlakozását szabadalmaztatott kapcsolódási excenteres zár rendszer biztosítja, mely a fix rögzítés mellett gyors szerelést tesz lehetővé. Alapesetben az ALU profilok E6 EV1 eloxált felülettel készülnek, de van lehetőség RAL porszórt szerkezet kialakítására is.

Referenciaképek